Menu




Pristatomas naujasis Renault Arkana

Automobilis 13.07.2023   

Pristatomas naujasis Renault Arkana


2020 m. spalį pristatytas Renault Arkana jau džiugina 163 tūkst. savininkų visoje Europoje. Šio išskirtinės išvaizdos kupė automobilių Baltijos šalių pirkėjai įsigijo 957, iš jų 314 - Lietuvoje. Arkana, Austral ir elektrinis Megane E-Tech yra pagrindiniai modeliai, kuriais yra kompanija Renault siekia lyderystės kompaktiškų visureigių segmente. Naujasis Renault Arkana modelis puikiai atspindi naująjį kompanijos dizaino identitetą, kuris dera su prekinio ženklo Nouvelle Vague filosofija. Nouvel'R dizaino logotipas yra integruotas Deep Glossy Black apdailos juostos jungiančios priekinius žibintus, centre.

Geriausiai parduodama galios pavara – visiškai hibridinė 145 AG E-tech (63 % visų pardavimų per pirmuosius šešis 2023 m. mėnesius Europoje). Ji neturi analogų rinkoje, jos teikiamas vairavimo malonumas yra nepakartojamas, o energijos vartojimo efektyvumas – išskirtinis.

Naujasis deimanto formą atkartojantis kompanijos logotipas atsispindi ir grotelių dizaine. 3D efektas deimantų kraštuose tarsi išryškina juos ir suteikia gylio. Priklausomai nuo komplektacijos (Evolution, Techno arba Esprit Alpine), šie elementai bus Black, Satin Chrome arba Dark Chrome spalvos. Priekinių grotelių raštas atkartojamas ir priekiniame buferyje. 

Aerodinaminis priekinio buferio elementas (angl.k. The aerodynamic blade), atėjęs iš Formulės 1, jau tapęs R.S. Line ir E-Tech Engineered versijų skiriamuoju ženklu, dabar puošia ir Techno bei Esprit Alpine komplektacijų modelius. Techno komplektacijoje jis yra kėbulo spalvos, o Esprit Alpine versijoje – Satin Grey spalvos.

Bagažinės dangčio centre esantis logotipas yra Dark Chrome spalvos, suderintas su priekyje esančiu logotipu, taip pat su užrašu ir išmetimo vamzdžių apdaila. Galiniams žibintams suteikta šiuolaikiška išvaizda, jie dabar šiek tiek tamsinti. 

Dekoratyvinių elementų (grotelių, langų apvadų ir kt.) chromuota danga, priklausomai nuo versijos, pakeista į Black, Satin Black arba Glossy Black spalvą. 

Kaip ir kiti naujausi Renault modeliai, naujasis Arkana dabar turi sportišką ir elegantišką Esprit Alpine komplektaciją, kuri puikiai atitinka automobilio charakterį. 

Vienas iš išorės dizaino bruožų – Satin Gray aerodinaminis elementas ant priekinio buferio. Kitas – Shale Grey spalvos Alpine ženkliukas ant Deep Glossy Black sparno apdailos. Komplektacija taip pat turi naujus 19 colių ratlankius, kurie automobiliui suteikia ne tik sportiškumo, bet ir pabrėžia išvaizdą. Naujas bagažinės aptakas pagerina aerodinamiką. 

Viduje sėdynės pagamintos iš Eco Tep (10 proc. biologinių medžiagų) ir zomšos imitacijos su mėlynais horizontaliais persiuvimais ir Alpine logotipu, o saugos diržai – su dviem mėlynomis juostelėmis. 

Vidinė durų ir vairo pusė turi raudonos, baltos ir mėlynos spalvos persiuvimus, o prietaisų skydelio pilkšva apdaila atrodo elegantiškai ir santūriai. 

Nepriklausomai nuo pasirinktos galios pavaros, naujojo Arkana komplektacijoje Esprit Alpine yra elektroninė pavarų perjungimo svirtis be mechaninių jungčių. 

Naujoji Arkana modelių gama sumažinta iki trijų komplektacijų: Evolution, Techno ir Esprit Alpine.

Evolution komplektacijos Renault EASY LINK informacijos ir pramogų sistemoje, kuri taip pat belaidžiu ryšiu jungiasi su Android Auto ir Apple CarPlay, dabar standartiškai įdiegta navigacija. Skaitmeninio prietaisų skydelio ekrano įstrižainė tebėra 7 colių, tačiau dabar informacija rodoma didesniame plote. 

Techno komplektacijoje ne tik priderinti aerodinaminiai elementai prie kėbulo, bet ir palikti tie patys ratai kaip ir R.S. Line bei E-Tech Engineered versijose. Galinėje dalyje esantis logotipas ir užrašai yra Satin Chrome spalvos. 

Šioje gamoje pristatoma nauja kėbulo spalva – Midnight Blue – ir siūlomi tos pačios galios pavaros: visiškai hibridinis 145 AG E-Tech variklis ir benzininis 140 AG ir 160 AG variklis.

E-Tech visiškai hibridinės 145 AG galios pavaros vairavimo malonumas nepanašus į nieką kitą: važiuojant elektriniu režimu automobilis yra toks pat švelnus, kaip ir energingas bei efektyvus. Jame du elektros varikliai (36 kW pagrindinis variklis ir 18 kW aukštos įtampos starterio generatorius) sujungti su 4 cilindrų 1,6 l, 69 kW (94 AG) benzininiu varikliu, išmaniąja daugiarežime dėže be sankabos ir 1,2 kW/h akumuliatoriumi. 

Pavarų dėžė valdo 4 benzininio variklio ir 2 pagrindinio elektrinio variklio pavaras. Kitaip tariant, su E-Tech visiškai hibridine galios pavara galima rinktis net 14 galimų motoro ir variklio derinių, kad būtų optimizuotas energijos vartojimo efektyvumas. 

Automobilis visada startuoja elektriniu režimu ir iki 80 proc. laiko mieste gali važiuoti vien tik elektriniu varikliu, todėl jo sąnaudos, palyginti su standartiniu benzininiu varikliu, sumažėja iki 40 proc. Šios didelio efektyvumo galios pavaros išmetamo CO2 kiekis gali siekti vos 105 g/km, o tai yra išskirtinis rodiklis klasėje. Be to, važiuodami elektriniu režimu mėgaujatės tyla, ir galite patogiai važiuoti nesustodami įkrauti akumuliatoriaus. 

Naujojo Arkana E-Tech visiškai hibridinė 145 AG galios pavara turi e-save funkciją. Ją galite pasirinkti automobilio centriniame ekrane, automobilio nustatymuose, arba važiavimo režime versijose, kuriose yra MULTI-SENSE nustatymai, ir ji palaiko bent 40 proc. akumuliatoriaus įkrovą, kad prireikus galėtumėte važiuoti elektriniu režimu arba padėti varikliui važiuoti stačiose įkalnėse 

Naujasis Arkana sukurtas remiantis Aljanso sukurta CMF-B platforma. Ši platforma buvo giriama už efektyvumą ir vairavimo malonumą, išskirtinį universalumą, puikų valdymą ir didelį komfortą. 

Be to, kad automobilis užtikrintai laikosi kelyje, naujojo Arkana galiniai ratai reguliuojasi taip, kad automobilis išliktų itin stabilus įveikdamas posūkius dideliu greičiu. Horizontalus judėjimas yra ribotas net ir nelygiuose keliuose. Tikslus ir tiesioginis vairo mechanizmas padidina važiuoklės efektyvumą, o mažas (11,2 m) apsisukimo skersmuo padidina jo manevringumą. 

Naująjį Renault Arkana bus galima užsisakyti 2023 m. rudenį.

 



Jums turėtų būti įdomu


Automobilis

Citroën žengia į B-SUV rinką su tvirtu, stilingu ir universaliu naujuoju C3 Aircross

Citroën žengia į B-SUV rinką su tvirtu, stilingu ir universaliu naujuoju C3 Aircross

Citroën paskelbė pirmąsias visiškai naujo C3 Aircross nuotra...

Automobilis

Toyota Proace: furgonas, kurį konstravo ir japonai

Toyota Proace: furgonas, kurį konstravo ir japonai

Komercinių automobilių srityje japonų gamintojas Toyota ne n...