Menu




Škoda keičia oficialų importuotoją Lietuvoje

Automobilis 04.01.2023   

Škoda keičia oficialų importuotoją Lietuvoje


Sėkmingai Estijoje ir Latvijoje auganti įmonė Auto 100 AS oficialiai perėmė Škoda prekių ženklo plėtrą ir automobilių importą Lietuvoje. Bendrovė į Lietuvos rinką žengia turėdama ambicingų ir ilgalaikių planų – nuo Škoda prekių ženklo atnaujinimo darbų iki inovatyvaus elektromobilio pristatymo šalies vairuotojams.

„Tai, kad prekių ženklas ir jo plėtra Lietuvoje patikėta mums, rodo, kad turime stiprų Škoda pasitikėjimą komanda bei viduje sukauptu know-how. Su šiuo prekių ženklu Estijoje ir Latvijoje bendrai dirbame 17 metų, tad sukauptos žinios leidžia ne tik užtikrinti geriausią patirtį klientui, bet ir efektyviausiai kurti vertę pačiam ženklui“, – sakė Marius Sasnauskas, Auto 100 AS Lietuvos filialo vadovas.

Lietuvoje su Škoda įmonė darbus pradėjo 2023 m. sausio 1-ąją. Planai Lietuvos rinkoje – ambicingi ir ilgalaikiai. Jų įgyvendinimą įvertins ir šio prekių ženklo automobilių gerbėjai, ir tvarumu besirūpinantys vairuotojai. 

Auto 100 AS žengimas į Lietuvos rinką atneš teigiamų pokyčių visose Baltijos šalyse. Tai leis taikyti vieningą kainodaros politiką, suvienodinti automobilių komplektacijas, papildomos įrangos spektrą ir pasiūlyti 5 metų garantiją visose šalyse, išlaikant galimybę taikyti ir specialius, vien Lietuvai skirtus pasiūlymus. Auto 100 AS Lietuvos filialo importuotojo struktūra leis efektyviai ir greitai reaguoti į rinkos poreikius. 

„Matome didžiulį potencialą augimui Lietuvoje. Mūsų pagrindinė užduotis – pasiūlyti klientams pačius naujausius Škoda modelius, pasižyminčius inovatyviomis technologijomis ir komfortu“, – ateities planais dalijosi M. Sasnauskas. 

Vienas tokių modelių – šiemet pristatytas elektromobilis Vision 7S. Jis savyje harmoningai jungia visiems pažįstamas Škoda vertybes, tačiau įgauna naują, šiuolaikišką dizaino kalbą. Kartu su juo atsinaujins ir automobilių gamintojo prekių ženklas.

Iki 2026 m. žadama pristatyti ir daugiau elektromobilių modelių. Tarp būsimų naujienų – už Enyaq mažesnis kompaktiškas krosoveris. Tai bus pirmasis serijinis automobilis, kuris pasižymės nauja dizaino kalba. Vėliau prie elektromobilių linijos prisijungs ir dar mažesnis Škoda modelis. 

Čekiškas automobilių prekių ženklas itin mėgstamas mūsų regione – vertinant naujų automobilių rinkos dalį, Baltijos šalis lenkia tik pati automobilio tėvynė. Visi gamintojo modeliai vairuotojų vertinami dėl ilgaamžiškumo, nedidelių eksploatavimo išlaidų ir patikimumo. Škoda automobiliai pasižymi išskirtiniu dizainu, inovatyvumu ir tvarumu, tad jie populiarūs tiek privačių, tiek verslo klientų segmentuose. 

Auto 100 AS planuose – 7 Lietuvoje veikiančių atstovybių konkurencingumo stiprinimas, skaitmenizacija ir siekis pasiūlyti geriausią patirtį klientui įsigyjant naują automobilį bei jį vėliau aptarnaujant. Skaitmeninių pardavimo įrankių įdiegimas atstovybėse pagreitins aptarnavimo procesą ir palengvins kliento kelią iki svajonių automobilio. 

„Puiki klientų patirtis – vienas iš strateginių mūsų tikslų Lietuvoje. Aptarnavimas privalo būti nepriekaištingas tiek pirmosios kliento užklausos metu, tiek viso automobilio eksploatavimo laikotarpiu“, – pabrėžė Auto 100 AS Lietuvos filialo vadovas.

Auto 100 AS buvo įkurta Estijoje, 2005 m. rugsėjo 14 d. Tuomet įmonė pradėjo veiklą, kaip Čekijos automobilių gamintojo Škoda Auto importuotoja Estijoje. Vėliau Auto 100 AS sudarė atstovavimo sutartis su kitais garsiais sportinių ir prabangių automobilių gamintojais. Sudariusi sutartį su Automobili Lamboghini S.P.A įmonė įgijo teisę parduoti ir aptarnauti Lamborghini lengvuosius automobilius Estijoje ir Latvijoje. Auto 100 AS taip pat tapo pirmuoju įgaliotuoju Bentley ir legendiniu britų Lotus Cars Ltd. serviso partneriu Estijoje.

Auto 100 AS priklauso Estijos investicijų bendrovei AS Adole Invest, kuri yra Danijos bendrovės AS Semler Gruppen dalis. AS Semler Gruppen yra didžiausia Danijos įmonė šiame sektoriuje, turinti daugiau nei 100 metų patirtį ir atstovaujanti visiems Volkswagen Group prekių ženklams Danijoje.

 



Jums turėtų būti įdomu


Automobilis

Toyota Proace: furgonas, kurį konstravo ir japonai

Toyota Proace: furgonas, kurį konstravo ir japonai

Komercinių automobilių srityje japonų gamintojas Toyota ne n...

Automobilis

Lexus NX:  laužantis stereotipus

Lexus NX: laužantis stereotipus

Po beveik nepasikeitusia išore slypi naujas automobilis. Vid...