Menu




Pasauliui pristatytas naujasis Volkswagen Amarok

Automobilis 08.07.2022   

Pasauliui pristatytas naujasis Volkswagen Amarok


Volkswagen Commercial Vehicles ketvirtadienį pasauliui pristatė naująjį Amarok pikapą. Praktiški sprendimai, daugiau nei 20 naujų vairuotojo asistentų, srautinės paslaugos, galingi ir ekonomiški varikliai, visų varančiųjų ratų sistemos, gausybė aksesuarų ir Volkswagen dizaino DNR leidžia Amarok tapti vienu universaliausių ir geriausiai subalansuotų pikapų pasaulyje. Išankstiniai šio modelio pardavimai Lietuvoje prasidės 2023-ųjų sausį, o pirmieji automobiliai bus pristatyti balandį.

Naujasis Amarok tapo didesnis, galingesnis, atletiškesnis ir charizmatiškesnis. „Kurdami naująją Amarok kartą iš esmės pakeitėme jo archetipinį dizainą. Dabar jis daug ekspresyvesnis ir įspūdingesnis“, – teigė Volkswagen Commercial Vehicles dizaino vadovas Albert Kirzinger.

Ilgesnė ratų bazė patobulina proporcijas ir bekelės pajėgumus

5.350 mm ilgio naujasis Amarok yra 96 mm ilgesnis nei pirmtakas. Tuo tarpu 3.270 mm ratų bazė yra 173 mm ilgesnė nei anksčiau. Tai reiškia daugiau erdvės salone, ypač sėdintiems gale. Kadangi ratų bazė pailgėjo daugiau nei kėbulas, kėbulo iškyša tapo gerokai mažesnė.

Darbui skirtas aukštos kokybės Volkswagen salonas 

Style ir aukštesnio lygio komplektacijose standartiškai montuojamas 12 colių įstrižainės skaitmeninis prietaisų skydelis ir modernus, lietimui jautrus 12 colių įstrižainės multimedijos ekranas. Intuityvų valdymą „Volkswagen Commercial Vehicles“ užtikrino suderinant skaitmenines funkcijas ir ergonomiškus mygtukus bei jungiklius. 

Nauji varikliai ir transmisija

Į Amarok montuojamas 177 kW/241 AG išvystantis trijų litrų dyzelinis V6 variklis, sujungtas su 10 laipsnių automatine greičių dėže. Baltijos šalyse į Amarok standartiškai montuojama ir visų varančiųjų ratų 4MOTION sistema, kuri leis įveikti visas kliūtis ir tempti iki 3,5 t priekabą.

Daugiau nei 20 naujų vairuotojo asistentų.

Šeši pasirenkami važiavimo režimai padės vairuotojui įvairiausiuose situacijose – nuo važiavimo slidžiais paviršiais iki bekelės iššūkių. Naująjį Amarok vairuoti bus patogiau ir dėl gausybės naujų vairuotojo asistentų. Daugiau nei 20 jų, pavyzdžiui, adaptyvi greičio palaikymo sistema ar IQ.LIGHT LED matricos žibintai, šiame modelyje montuojami pirmą kartą.

 



Jums turėtų būti įdomu


Automobilis

Toyota Proace: furgonas, kurį konstravo ir japonai

Toyota Proace: furgonas, kurį konstravo ir japonai

Komercinių automobilių srityje japonų gamintojas Toyota ne n...

Automobilis

Lexus NX:  laužantis stereotipus

Lexus NX: laužantis stereotipus

Po beveik nepasikeitusia išore slypi naujas automobilis. Vid...