Menu




Ford Ranger Raptor tapo dar įspūdingesnis

Automobilis 07.03.2022   

Ford Ranger Raptor tapo dar įspūdingesnis


Naujasis pikapas Ford Ranger Raptor varomas įspūdingu 3,0 litrų V6 benzininiu varikliu, išvystančiu 284 AG.

Tai bus pirmoji naujojo Ranger versija, kuri bus parduodama Europoje ir pasirodys vasaros pabaigoje. Standartinis Ranger pikapas prekybos įmonėms bus pristatytas vėliau šiais metais.

Naujasis 3,0 litrų V6 variklis su dviem turbinomis išvysto 284 AG. Pranešama, kad Australijos rinkai skirtos Raptor modifikacijos išvysto net 394 AG. Nors Ford dar neatskleidė visų techninių savybių, tikimasi, kad naujasis Raptor gerokai pranoks dviejų litrų dyzelinę versiją, kuris iki 100 km/val. įsibėgėja per 10,1 sekundės. Dyzelinio variklio išsiilgusiems irgi yra žinių – nuo ​​2023 metų Raptor bus galima įsigyti ir su dabartiniu 2,0 litrų dyzeliniuį varikliu.

Ford praneša, kad benzininis variklis turės vadinamąją „anti-lag“ sistemą, kuri naudojama ir Ford GT superautomobilyje bei Focus ST hečbeke. Dėl to turbinos mentės toliau sukasi tris sekundes net atleidus akceleratoriaus pedalą. Ši technologija leidžia gauti galios, kurios reikia norint greičiau įsibėgėti. Turbina pradeda suktis skirtingais režimais, priklausomai nuo automatinės 10 pavarų dėžės pavarų, kad išgautų tiesiausią pagreičio kreivę.

Kaip ir ankstesniame Raptor, lyginant su standartinėmis Ranger modifikacijomis, važiuoklė buvo kruopščiai peržiūrėta, siekiant pagerinti važiavimo bekelėje veikimą ir ilgaamžiškumą. Prailginto eigos pakaba išsiskiria specialiais Fox amortizatoriais, kurie yra dvigubai didesni už standartinį Ranger.

Raptor taip pat turi naują elektroniniu būdu valdomą dviejų ir dešimties greičių transmisiją, fiksuojančius diferencialus priekyje ir gale, taip pat septynis važiavimo režimus – tris kelyje ir keturis bekelėje.

Ford priduria, kad geriausias būdas suprasti Raptor evoliuciją yra tai, kad esamas Raptor yra kaip ST versija, o naujasis yra RS.



Jums turėtų būti įdomu


Automobilis

Citroën žengia į B-SUV rinką su tvirtu, stilingu ir universaliu naujuoju C3 Aircross

Citroën žengia į B-SUV rinką su tvirtu, stilingu ir universaliu naujuoju C3 Aircross

Citroën paskelbė pirmąsias visiškai naujo C3 Aircross nuotra...

Automobilis

Toyota Proace: furgonas, kurį konstravo ir japonai

Toyota Proace: furgonas, kurį konstravo ir japonai

Komercinių automobilių srityje japonų gamintojas Toyota ne n...