Menu




Nauji batai – didžiausiam pasaulyje traktoriui

Reportažas 22.07.2020   

Nauji batai – didžiausiam pasaulyje traktoriui


Didžiausiu pasaulyje tituluotas 1 100 AG pajėgumo Big Bud 16V-747 gavo naujus „batus“. Ant milžino buvo sumontuoti aštuoni nauji ratai. Ceremonija įvyko Heartland muziejuje Klarione (Clarion) Ajovoje (JAV), kur traktorius buvo laikomas kelerius metus.

Įvykis neeilinis ne tik dėl to, kad susijęs su didžiausiu pasaulyje traktoriumi. Mašinai nauji ratai su padangomis buvo pakeisti pirmą kartą per daugiau kaip 40 metų, t. y. nuo 1977 m., kada jis buvo pagamintas. Restauruoti originalias kanadietiškas padangas buvo neįmanoma.

Naujos Titan Goodyear LSW 1400 / 30R46s su ratlankiais, kurios, kaip spėjama, kainavo nuo 80 000 USD iki 100 000 JAV dolerių (nuo 67 000 iki 83 000 eurų), Big Bud 747 bendrąjį svorį padidino iki 50,0 t, o plotį - iki daugiau kaip 9,0 m.

Kokia šio sunkiasvorio ateitis, kol kas nėra aišku. Broliams Randy ir Robertui Viljamsams (Randy ir Robert Williams) priklausantį milžiną buvo planuojama eksponuoti rugsėjo mėnesį tradicinėje Ajovos žemės ūkio parodoje Farm Progress Show. Deja, renginys dėl epidemijos buvo atšauktos. Vis dėlto planuojama, kad traktorius su naujomis padangomis bus išbandytas lauke kitų metų pavasarį. Kelionę į šiaurę, į Viljamsų ūkį Montanoje jis pradės dar šiais metais.

Profi redakcija dėkoja už nuotraukas Endriu Motley iš Klariono (Clarion)

 



Jums turėtų būti įdomu


Reportažas

Išplėtė dvidešimt kartų

Išplėtė dvidešimt kartų

Vincas Mačiulis – ne tik vienas stambiausių Vilkaviškio rajo...

Reportažas

A. ir V. Gedaminskių žemės ūkio mašinų kiemas nėra baigtinis

A. ir V. Gedaminskių žemės ūkio mašinų kiemas nėra baigtinis

Akmenės rajono Šventupių kaimo žemdirbių Aurelijos ir Viktor...