Menu




DOJUS agro plečia savo miško technikos asortimentą

Miškas 16.05.2023   

DOJUS agro plečia savo miško technikos asortimentą


Sėkmingai įsitvirtinus miško sektoriuje ir siekiant dar išplėsti miškininkystės galimybes, be jau atstovaujamų gamintojų Komatsu, BMF, Nisula, nuo š. m. balandžio pabaigos, DOJUS group  pradėjo bendradarbiauti su dar vienu miško technikos gamintoju Malwa. Tai Švedijos gamintojas, skaičiuojantis savo veiklos metus nuo 2009 metų ir esantis rinkos lyderis savo segmente šioje šalyje. Jų asortimente yra medkirtės, medvežės ir vadinamosios „kombi“ tipo mašinos - medkirtė ir medvežė yra viena mašina.

„Įvairiapusė plėtra miškų sektoriuje yra ilgalaikės DOJUS įmonių grupės plėtros strategijos dalis. Produktų gamą, skirtą miško sektoriui stengiamės formuoti labai atsakingai analizuodami tendencijas, poreikį, miškininkų patiriamus iššūkius ir pan. Latvijos rinkoje šio gamintojo technika puikiai užsirekomendavusi. Čia per metus parduodama daugiau kaip 20 vienetų šio gamintojo medkirčių ir medvežių, tad tikime, kad ir Lietuvoje ši technika atras savo pirkėją“, – sako DOJUS įmonių grupės generalinis direktorius Donatas Dailidė. 

Malwa gamina labiausiai optimizuotas pasaulyje retinimo mašinas, kurias naudoja net ir miestai, parkų  ar kitų apsodintų vietų retinimui. Tai gamintojas, kuris įsiklauso į miško savininkų patirtį, kurdami techniką ieško balanso tarp darbo miške produktyvumo ir pagarbos pačiam miškui.  Siekia, kad jų gaminama technika darytų kuo mažesnę žalą aplinkai, kad būtų mažesnio anglies dvideginio emisijos kubiniame metre ir pan.  Pati technika pasižymi palyginti nedideliu svoriu, mašinų plotis yra apie 2 m, tad dėl mažo slėgio į žemę, nepadarys žalos miško paklotei, o pravažiuoti bus paprasta net ir labai siaurose vietose, nepriklausomai nuo sezoniškumo ir sąlygų miške.

„Kadangi tikimasi, kad mažesnių retinimo mašinų paklausa didės, džiaugiamės galėdami užmegzti partnerystę su DOJUS įmonių grupe ir įtvirtinti Malwa kaip kompaktiškų ir žemo slėgio medvežių bei medkirčių pasirinkimą regione, – sako Magnus Wallin, Malwa Forest įkūrėjas ir verslo plėtros vadovas.  - Mūsų kompaktiškoji, tačiau itin galinga mašinų serija Malwa 560 ir neseniai pristatyta medkirtė Malwa 980, yra sukurta tam, kad užpildytų rinkos nišą, nes matome didelį jų potencialą Lietuvos miškininkystės sektoriuje. Bendradarbiavimas su DOJUS įmonių grupe mums suteikia pranašumą kaip partneriui, kuris supranta sudėtingą pramonės pardavimų aplinką ir pripažįsta išskirtinės antrinės rinkos palaikymo svarbą“.

Malwa gamintojas pelnytai gali didžiuotis tuo, kad sugebėjo visas technologijas, ergonomikos ir darbo kokybės jausmą, kuris dažnai siejamas su didelėmis mašinomis, perkelti į kompaktiškesnes, kurios yra kartu ir labiau manevringos sunkiai privažiuojamose vietose ir t.t. Jau šią vasarą, Lietuvos rinkai DOJUS group  planuoja pristatyti ir pademonstruoti Malwa „kombi“ tipo mašiną – medkirtę-medvežę. 

 



Jums turėtų būti įdomu


Miškas

Rinkdamiesi techniką, ištikimi vienam spalvų deriniui

Rinkdamiesi techniką, ištikimi vienam spalvų deriniui

Miško kirtimo ekspertais prisistatantys „Medverus“ šioje vei...

Miškas

Eco Log plečia kirtimo galvučių gamą

Eco Log plečia kirtimo galvučių gamą

Švedijos miško mašinų ir įrangos gamintojas Eco Log išplėtė...

Miškas

Ponsse medkirčių gamoje – modernizuotų Scorpion medkirčių serija

Ponsse medkirčių gamoje – modernizuotų Scorpion medkirčių serija

Praėjusią savaitę įvyko naujos Ponsse Scorpion serijos virtu...