Menu




Ponsse pristato naują operatorių mokymo įrankį

Miškas 02.02.2021   

Ponsse pristato naują operatorių mokymo įrankį


Reaguodamas į mokymų plėtros poreikį miško technikos gamintojas Ponsse atnaujino simuliatorių asortimentą. Naujasis Ponsse Full simuliatorius yra visa apimanti mokymo sistema. Tikroviška miško aplinka ir detali grafika sukuria unikalią platformą, skirtą profesionaliam mokymui. Simuliatoriumi galima apmokyti ir niekada miško technika nedirbusius operatorius, ir tobulinti profesionalų įgūdžius.

Naujovė buvo pristatyta praėjusią savaitę nuotolinėje konferencijoje. Renginį pradėjęs Ponsse Plc direktorių tarybos pirmininkas Markas Matila (Marko Mattila) pabrėžė, kad Ponsse yra ne tik miško mašinų gamintojas. „Mes šiandien darome daug daugiau nei tik kuriame ir gaminame miško mašinas. Jau daugiau kaip 50 metų plėtojamame versle didelį dėmesį skiriame viskam, kas svarbu ir aktualu mūsų klientams, taip pat ir mokymams, kaip kuo efektyviau dirbi mūsų mašinomis“, - pabrėžė M. Matila.

Pasak Ponsse Plc simuliatorių specialisto Jusio Jurvaneno (Jussi Jurvanen), naujasis Ponsse Full simuliatorius yra visiškai nauja skaitmeninė technologija, sukurianti itin natūraliai atrodančią darbo aplinką. „Detali ir tikroviška mokymo aplinkos grafika sukuria tikro miško pojūtį, – naujovės pristatymą pradėjo jis. – Simuliatoriaus mokymo valdymo sistemą Sim Trainer sudaro skirtingi lygiai, kad, įgyjant naujų įgūdžių, būtų galima tobulėti. Nuo pat pirmųjų mokymo etapų ji moko miško mašiną valdyti taip, kad darbas būtų saugus, efektyvus ir našus.“

Mokymui skirtų produktų asortimentą sudaro naujasis Ponsse Full, Ponsse Basic ir Ponsse Compact simuliatoriai. Šie trys produktai turi modernią mokymo aplinką, kuri skirta mokyti dirbti su medkirte, medveže ir Ponsse Opti informacine sistema. Simuliatorius yra ekonomiška ir saugi aplinka, skirta mokyti naujus operatorius bei miško mašinų profesionalus ir serviso mechanikus. Simuliatorius taip pat yra įrankis, kuris idealiai tinka tyrinėti ir kurti darbo metodus. Pavyzdžiui, galima kartoti atskiras situacijas ir palyginti skirtingus miško kirtimo būdus.

Tokia mokymo priemonė pirmiausia apsaugo pačią techniką, kuri yra brangi, o taip pat ir mišką. Mokytis simuliatoriumi kur kas saugiau ir pigiau, nei tikromis mašinomis miške.

Ponsse simuliatoriai leidžia atlikti visos mašinų grandinės skirtingų darbo etapų mokymus, t. y. tuo pačiu įrenginiu galima mokytis dirbti ir medkirte, ir medveže. Simuliatoriaus medkirtės dalyje galima treniruotis atlikti konkrečias miško kirtimo užduotis, atlikti skirtingų temų treniruotes, studijuoti mašinos kontrolės ir matavimo sistemos valdymą. Medvežės dalyje galima treniruotis valdyti ir pakrauti medvežę, taip pat valdyti kraną tikroviškomis sąlygomis. Taip pat Ponsse Full ir Ponsse Compact simuliatoriai idealiai tinka mokyti techninę priežiūrą atliekančius darbuotojus. 

Simuliatoriaus aplinkoje naudojama nauja skaitmeninė technologija

- Trys 55 colio vertikalūs ekranai;

- Gerai žinoma miško mašinose naudojama Ponsse Opti informacinė sistema;

- Ergonomika, dėl kurios mokymasis teikia malonumą;

- Matavimo įrenginio jutiklinis ekranas toks pats, kaip ir tikroje miško mašinoje;

- Pakeitus rankenas ir pedalus, galima lengvai pritaikyti mokyti dirbti su ant ekskavatoriaus sumontuota medkirte.

Vienas iš Ponsse sėkmės veiksnių – nuolatinis įgūdžių tobulinimas. Nuo 2005 m. veikiantis Ponsse akademijos mokymo tinklas visame pasaulyje kiekvienais metais Ponsse darbuotojų, partnerių (mažmenininkų ir mokymo įstaigų) ir klientų mokymams skiria tūkstančius valandų. Mokymo tikslams pasaulyje naudojama per 200 Ponsse simuliatorių. Kompanijai Ponsse atstovaujančios bendrovė Baltic Agro Machinery taip pat planuoja įsigyti tokį mokymo įrankį. 

 



Jums turėtų būti įdomu


Miškas

DOJUS agro plečia savo miško technikos asortimentą

DOJUS agro plečia savo miško technikos asortimentą

Sėkmingai įsitvirtinus miško sektoriuje ir siekiant dar išpl...

Miškas

Rinkdamiesi techniką, ištikimi vienam spalvų deriniui

Rinkdamiesi techniką, ištikimi vienam spalvų deriniui

Miško kirtimo ekspertais prisistatantys „Medverus“ šioje vei...

Miškas

Eco Log plečia kirtimo galvučių gamą

Eco Log plečia kirtimo galvučių gamą

Švedijos miško mašinų ir įrangos gamintojas Eco Log išplėtė...