Menu




Medienos ruošos technikos parkui atnaujinti – Komatsu medkirtes ir medvežes

Miškas 10.07.2020   

Medienos ruošos technikos parkui atnaujinti – Komatsu medkirtes ir medvežes


Valstybinių miškų urėdija atnaujina medienos ruošos techniką – įsigijo 7 švedų gamintojo Komatsu, medkirtes ir 8 medvežes. Naujos mašinos – atsinaujinimo projekto dalis. Nuosava medienos ruošos technika urėdija atlieka apie 30 % medienos ruošos darbų.

Po medienos ruošos operatorių mokymų dirbti su nauja technika, medkirtės ir medvežės iškeliaus į Valstybinių miškų urėdijos regioninius padalinius. 

Šiais metais Valstybinių miškų urėdijoje išties vyko daug pokyčių ir atsinaujinimo. „Įsigijome naują medienos ruošos techniką, priešgaisrinės saugos automobilius, pirkome naujus automobilius, skirtus medienos meistrams, darbuotojai taip pat gaus naujus ir kokybiškus darbo drabužius – tai investicijos į mūsų darbuotojų darbo sąlygų gerinimą ir efektyvesnį, sklandesnį bei saugesnį darbą“, – teigia Valstybinių miškų urėdijos vadovas Valdas Kaubrė. 

Su nauja technika medienos ruošos procesas taps efektyvesnis, pagerės operatorių darbo sąlygos, bus užtikrinta ir medienos sortimentų kokybė. Operatoriams organizuojami specialūs teoriniai ir praktiniai (su simuliatoriumi bei miškuose) mokymai.

Medienos ruošos technika įmonėje paskutinį kartą buvo atnaujinta prieš ketverius metus – tuomet buvo nupirktos 2 medkirtės ir 2 medvežės. Kadangi sena ir nusidėvėjusi technika reikalauja daug lėšų remontui ir jos techniniam aptarnavimui, ateityje planuojama įsigyti dar 17 medkirčių ir medvežių. 

„Naujoje švedų gamintojo technikoje sumontuota moderniausia Maxi fleet efektyvaus darbo valdymo sistema, leidžianti lengvai planuoti, vertinti mašinos operatoriaus veiksmus bei tobulinti mašinos produktyvumą bei efektyvumą. Gamybos stebėjimo funkcija naudotojams suteikia informaciją apie nupjautų medžių skaičių, jų diametrus, mašinos nuvažiuotą atstumą, suskaičiuoja pagamintų medienos sortimentus”, – technikos galimybes pristato DOJUS įmonių grupės generalinis direktorius Donatas Dailidė. 

Serviso komanda prie technikos taip pat gali jungtis nuotoliniu būdu, planuoti techninį aptarnavimą stebint mašinos moto valandas, matyti tikslią mašinos buvimo vietą, nustatyti ir šalinti gedimus. 

Valstybinių miškų urėdija iš viso eksploatuoja daugiau nei pusę tūkstančio mechanizmų, kurie skirti medienos ruošai, kelių infrastruktūros priežiūrai, gaisrams gesinti, miškų ūkiniams darbams ir medelynų priežiūrai. Kasmet paruošia apie 3,6 mln. m3 žaliavinės medienos, turi iš viso 23 medkirtes ir 44 medvežes. Nuosava medienos ruošos technika urėdija atlieka apie 30 % medienos ruošos darbų, likusią dalį atlieka samdomi rangovai. 

 



Jums turėtų būti įdomu


Miškas

DOJUS agro plečia savo miško technikos asortimentą

DOJUS agro plečia savo miško technikos asortimentą

Sėkmingai įsitvirtinus miško sektoriuje ir siekiant dar išpl...

Miškas

Rinkdamiesi techniką, ištikimi vienam spalvų deriniui

Rinkdamiesi techniką, ištikimi vienam spalvų deriniui

Miško kirtimo ekspertais prisistatantys „Medverus“ šioje vei...

Miškas

Eco Log plečia kirtimo galvučių gamą

Eco Log plečia kirtimo galvučių gamą

Švedijos miško mašinų ir įrangos gamintojas Eco Log išplėtė...