Menu




John Deere tikslioji See & Spray technologija pasiekė ir Europą

Tikslusis ūkininkavimas 09.11.2022   

John Deere tikslioji See & Spray technologija pasiekė ir Europą


John Deere tikslioji See & Spray sistema nuo 2023 m. pavasario bus prieinama ir Europoje. Technologija pritaikyta Nyderlandų gamykloje Horste gaminamiems R900i serijos prikabinamiems 36,0 m ir 39,0 m darbinio pločio purkštuvams. Vėliau ji bus siūloma kaip papildomas pasirinkimas ir kitiems John Deere purkštuvams. 

Kompanija John Deere žengia dar vieną svarbų žingsnį tikslios pasėlių apsaugos link. See & Spray sistema, anksčiau įdiegta JAV rinkai gaminamiems purkštuvams, jau pritaikyta ir Europai. Piktžolėms nustatyti pagal spalvą See & Spray naudoja vaizdo kameras ir dirbtinį intelektą, tad herbicidai purškiami tik konkrečiose vietose.

Kameros ir kiti techninės įrangos komponentai yra integruoti tiesiai į purškimo siją arba važiuoklę. Viena kamera skirta vienam darbinio pločio metrui ir fiksuoja žalius augalus akimirksniu. Procesoriai apdoroja vaizdus ir pagal tai aktyvuojami konkretūs purkštukai taškiniam purškimui. 

See & Spray tinka ne tik purškimui prieš pasėliui sudygstant, bet gali būti naudojama sudygus eilutėmis auginamiems augalams. Tokiu atveju žemės ūkio augalų eilutės eliminuojamos, skenuojamos ir purškiamos tik tarpueiliuose augančios piktžolės.

See & Spray išbandyta skirtingomis sąlygomis visame pasaulyje. Tiksliai nupurkšta apie 120 000 ha. Skaičiuojama, kad vidutiniškai sutaupoma iki dviejų trečdalių įprastai sunaudojamų herbicidų. Pirmieji bandymai Europoje parodė tokius pačius rezultatus.

See & Spray sistema gali dokumentuoti chemikalų sunaudojimą. Gen 4 ekrane sukuriamas purškimo žemėlapis su informacija apie tai, kur ir kiek buvo panaudota herbicidų. Visa informacija gali būti perkelta per JDLink į John Deere operacijų centrą. 

 



Jums turėtų būti įdomu