Menu




Žvėriškasis Valtra Q

30.06.2022   

Žvėriškasis Valtra Q


Dirba kai žvėris, mąsto kaip profesionalas – taip naują penktos kartos Valtra Q seriją pristato gamintojas. Visiškai nauja serija užpildo nišą tarp populiariųjų T ir S serijų. Suomijoje suprojektuotas ir pagamintas Valtra Q yra puikus pasirinkimas dideliems ūkiams ir rangovams, kuriems reikia didelio našumo ir integruotų išmaniųjų technologijų 230–305 AG galios klasėje. 

Suomijos kompanijos gamos naujokas vakar pristatytas virtualioje konferencijoje. Pasak įmonės generalinio direktoriaus Jari Rautjärvi, kaip ir visi iki šiol suprojektuoti Valtra traktoriai, naujasis Q buvo kurtas, įsiklausant į žemdirbių poreikius. „Tai traktorius, kuris patenkins reikliausio žemdirbio poreikius ir tikėtina pranoks lūkesčius. Q serija turiu geriausius rinkoje komponentus ir gali įvykdyti bet kokias užduotis, itin tiksliai ir taupiai. Traktorius parengtas ir ateities žemės ūkio darbams, – gamos naujoką pristatė kompanijos vadovas. – Q ko gero patraukliausias ir praktiškiausias traktorius pasaulyje“.

Q serijos traktorius yra paprastas naudoti ir valdyti, tai išmani mašina, sukurta profesionalams, leidžianti operatoriams lengvai ir efektyviai atlikti bet kokias užduotis bei dirbti su bet kokiu padargu. Traktoriuje įrengtas 7,4 l darbinio tūrio AGCO Power variklis ir bepakope AGCO CVT transmisija. Operatoriaus darbo sąlygos yra išskirtinės dėl erdvios ir patogios kabinos su pneumatine pakaba bei Valtra SmartTouch porankiu, kuri užtikrina dar ir puikų matomumą. 

Valtra Q modelių gama

Modelis Vardinė galia, AG Galia su galios didinimo sistema, AG
Q225 230 250
Q245 245 265
Q265 265 290
Q285 285 305
Q305 305 305

Didžiausia galia pasiekiama, esant labai mažam variklio sūkių dažniui – 1850 aps./min., o maksimalus sukimo momentas išlieka pastovus nuo 1000 iki 1500 aps./min. Valtra EcoPower principas buvo pritaikytas visai Q serijai, taip dar labiau sumažinant degalų sąnaudas. Maksimalus važiavimo greitis pasiekiamas, esant tik 1500 aps./min.

Transmisiją lengva valdyti. Q serijos elektroninis transmisijos valdymas automatiškai parenka mažiausius įmanomus variklio sūkius darbui, kad būtų išlaikytos mažiausios degalų sąnaudos, ir atitinkamai paskirsto galią hidraulikai, GTV arba transmisijai. Operatorius tiesiog sureguliuoja nustatymus taip, kad jie geriausiai atitiktų jo iškeltą užduotį. 

Q nėra per lengvas ir nėra pernelyg sunkus – sveria 9,2 t. Didžiausias bendrasis svoris yra 16 tonų, kas garantuoja didelę naudingąją apkrovą. Q serija yra kompaktiška, nedidelio aukščio ir ilgos ratų bazės. Dėl žemai esančio svorio centro Q yra ypač stabilus. 

„Be galo didžiuojamės sukūrę ir pagaminę Q seriją Suolahti traktorių gamykloje. Jei paklaustų, su kuo naujas traktorius asocijuojasi man asmeniškai, atsakyčiau – su kokybe, su pagaminta namie su meile ir dar kartą su kokybe“, – pabrėžė Suolahti gamyklos vadovė Tiina Harlevi. Pasak jos, nors naujasis Q išties gali patenkinti reikliausio ūkininko poreikius, tiems, kam reikia dar daugiau, įmonė siūlo Unlimited komponentus. Beje, šiandien net per 30 % traktorių užsakomi, naudojantis Unlimited kompletavimo galimybėmis.

Kaip ir įprasta, Q traktoriai bus komplektuojami pagal individualius poreikius – nuo spalvos iki techninių savybių. Gamintojas taip pat siūlo rinktis iš Technology Pro ir Technology Pro tikslaus ūkininkavimo paketų, skirtų automatiniam vairavimui, apsisukimui galulaukėje, padargų valdymui (kintamo greičio, sekcijų valdymui), telemetrijai ir dokumentacijai. 

Q serijinės gamybos pražia numatyta rugsėjį, o pirmieji vienetai ūkininkus pasieks spalį/lapkritį. Q serijos modeliai bus pristatomi Valtra organizuojamame demonstraciniame ture, kuris suplanuotos Europoje rudens pradžioje. Nors Lietuvos nėra Valtra demonstracinio turo stotelių sąraše, kompanijai atstovaujanti Lietuvos įmonė Rovaltra planuoja parodyti naujoką mūsų žemdirbiams jau rugpjūčio antroje pusėje.

 

 



Jums turėtų būti įdomu


Mobilus šieno ir šiaudų valytuvas

Mobilus šieno ir šiaudų valytuvas

Vokietijos ūkininkas ir inžinierius August Kuhlenkamp sukūrė...

Džiaugsmingų šv. Kalėdų ir laimingų Naujųjų metų!

Džiaugsmingų šv. Kalėdų ir laimingų Naujųjų metų!

Tegul ateinantys metai būna kupini drąsių idėjų, naujų tiksl...

Naujas Profi Lietuva numeris

Naujas Profi Lietuva numeris

Naujas Profi Lietuva numeris jau išvydo dienos šviesą. Jame...