Menu




Mobilus šieno ir šiaudų valytuvas

15.01.2024   

Mobilus šieno ir šiaudų valytuvas


Vokietijos ūkininkas ir inžinierius August Kuhlenkamp sukūrė mobilų sprendimą, kaip pašalinti dulkes nuo šieno ir šiaudų prieš juos presuojant.

Iš pradžių jis šią sistemą bandė kaip stacionarią įrangą, vėliau išradėjas nusprendė sukonstruoti pusiau pakabinamą šiaudų ir šieno valymo mašiną. 

Praėjusiais metais pastatyto prototipo pradiniam projektui buvo panaudotas 3,0 m New Holland rinktuvas, už kurio įrengta besisukančių virbų eilė. Jie išstumia masę į orą, tai ne tik padeda ją aeruoti, bet, svarbiausia, dulkės išpučiamos į orą. Mašinos važiavimo greitis 6,0–8,5 km/val.

Sukuriant 3,0 m³/s oro srautą, šiaudai krenta ant vieno iš keturių sraigtų, kurie nuneša juos į šoną. Visi likę grūdai ir piktžolių sėklos nukrenta per sietus ant žemės. Ūkininkas planuoja sukurti ir įrengti grūdus ir piktžolių sėklas surenkantį bunkerį. Jis taip pat svarsto galimybę padidinti darbinį mašinos plotį, sujungiant kelis agregatus, planuose ir prikabinamą mašinos versiją.

A. Kuhlenkamp kreipėsi dėl patento į ES, Kanados ir Šiaurės Amerikos organizacijas. Patyręs inžinierius ne tik ieško gamintojo, bet ir glaudžiai bendradarbiauja su Kelno taikomųjų mokslų universiteto mokslininkais.

 



Jums turėtų būti įdomu


Džiaugsmingų šv. Kalėdų ir laimingų Naujųjų metų!

Džiaugsmingų šv. Kalėdų ir laimingų Naujųjų metų!

Tegul ateinantys metai būna kupini drąsių idėjų, naujų tiksl...

Naujas Profi Lietuva numeris

Naujas Profi Lietuva numeris

Naujas Profi Lietuva numeris jau išvydo dienos šviesą. Jame...

Baltijos šalių ūkiams reikalingi patikimi ir išmanūs sprendimai

Baltijos šalių ūkiams reikalingi patikimi ir išmanūs sprendimai

Praėjusią savaitę pasibaigusi paroda „Ką pasėsi...2023“ sula...