Menu




Section Control 96 - dar didesniam Valtra tikslumui

Tikslusis ūkininkavimas 10.03.2022   

Section Control 96 - dar didesniam Valtra tikslumui


Suomijos kompanija Valtra paruošė nemokamą atnaujinimą savo traktorių naudotojams, siekiant pagerinti tiksliojo ūkininkavimo funkcijas.

Tikslusis ūkininkavimas taps dar tikslesnis, kai Valtra klientai gaus prieigą prie Section Control 96 su Multiboom funkcija. Sekcijų valdymo automatizavimas anksčiau galėjo padalyti su ISOBUS suderinamo purkštuvo sijas, pvz., į 24 arba 36 sekcijas. Palyginimui, naujasis Section Control 96 gali padalyti siją į 96 skirtingas sekcijas, o Multiboom funkcija leidžia vienu metu visiškai automatiškai valdyti iki trijų skirtingų purškimo sijų.

„Pavyzdžiui, pirmąja sėjamosios padavimo sistema gali būti barstomos trąšos, kita - sėklos, o trečia - startinės trąšos ar mažos sėklos. Priklausomai nuo padargo, sėklų ir trąšų bunkeriai dažnai skirstomi į dvi ar daugiau sekcijų. Naujasis Multiboom 96 sekcijų valdymas gali valdyti kiekvieną iš šių skyrių ir tiektuvus centimetrų tikslumu “, - sako Valtra produktų specialistas Johan‘as Grotell‘is.

Naujoji funkcija idealiai tinka valdyti su ISOBUS suderintus padargus: sėjamąsias, purkštuvus, barstytuvus ir tarpueilių kultivatorius. Pavyzdžiui, 24 metrų purkštuvo siją padalijus į sekcijas su 25 centimetrų intervalais, sukuriamos net 96 nepriklausomai valdomos sekcijos. Padargas gali turėti sekcijas, kurias valdo atskiri tiektuvai vienoje, dviejose ar trijose eilėse iš eilės. Arba vienas padargas gali būti priešais traktorių, o kitas – gale. Kadangi padargų plotis nuolat didėja, ISOBUS padargų valdymas vis dažniau reikalingas tai daryti tiksliai. Kuo netaisyklingesnės formos laukai, tuo didesnė nauda.

Valtra Section Control labai lengva valdyti naudojant jutiklinį SmartTouch porankio ekraną. Naujos versijos sąsaja yra panaši į senąją, tik padidintas sekcijų valdymo skaičius. Traktorius turi turėti Valtra Guide automatinį valdymą ir ISOBUS padargų valdymą“, - priduria J. Grotell‘is.

Section Control padeda ūkininkams geriau išnaudoti savo laukus, nes pašalina persidengimą ir tarpus. Tuo pačiu taupomas laikas, darbo sąnaudas ir degalai bei gerinama derliaus kokybė ir kiekis. Section Control gali lengvai sutaupyti mažiausiai 5 % sąnaudų (sėklų, trąšų ir augalų apsaugos produktų).

Svarbu, kad ūkininkai, turintys penktos ir ketvirtos kartos Valtra traktorių, kurie jau naudoja Valtra Section Control 36, galės lengvai ir nemokamai naudotis naujomis funkcijomis, kai kitos suplanuotos techninės priežiūros metu bus atnaujinta traktoriaus programinė įranga. Naudojantys ūkininkai Section Control 24 atnaujinimą gali įsigyti. Atnaujinimas yra įdiegtas visiems penktos kartos Valtra traktoriams, o ketvirtos kartos – bus prieinamas vėliau šiais metais.  

 



Jums turėtų būti įdomu