Menu




Elektrinės transporto priemonės projektas artėja prie pabaigos

Žaliasis kursas 17.01.2022   

Elektrinės transporto priemonės projektas artėja prie pabaigos


Devone įsikūrusi bendrovė EMotive pradėjo 180 000 svarų sterlingų vertės „Crowdcube“ investavimo kampaniją nulinės emisijos elektrinės transporto priemonės, skirtos agreguoti su įvairiais padargais, prototipui paruošti demonstravimui ir gamybai pagal licenciją.

Transporto priemonėje gali būti sumontuota tiek priekinė, tiek galinė trauklė/GTV, o šios platformos naudingoji apkrova siekia 4,0–6,0 t. Apibūdinama kaip ekologiška Mercedes Benz Unimog alternatyva įvairiems poreikiams, įskaitant miškų ir žemės ūkio darbams atlikti, elektrinė trransporto priemonė sukonstruota ant pagal užsakymą pagamintos komercinės važiuoklės. Elektrinės jėgainės koncepcija apima pažangų sukimo momento valdymą, išmanųjį galios paskirstymą, telematiką ir autonominio valdymo galimybę.

Visi ratai yra varomi elektra, o transporto priemonė gali būti dviejų, keturių arba šešių ratų važiuoklės. Gamintojo teigimu, mašina bus galima skirtingų galių, tačiau didžiausia bazinės komplektacijos transporto priemonės galia yra 668 kW (895 AG). Elektra tiekiama iš akumuliatoriaus bloko. Visų techninių charakteristikų gamintojas kol kas neviešina, tačiau spėjame, kad į pasirenkamos įrangos sąrašą bus įtraukta vandenilio degalų elementų jėgainė, kuris padidins nuvažiuojamą atstumą ir įkraus baterijas.

Kompanija jau investavo beveik 2,0 mln. svarų sterlingų į fizinės transporto priemonės konstrukcijos ir prototipo kūrimą. Vilkikas sveria 10,0-12,0 t. Tikimasi, kad ikigamybinis modelis bus paruoštas ir išbandytas per ateinančius porą mėnesių.

Numatyta, kad komerciniai projekto partneriai technologiją naudos gamindami savo elektrines mašinas pagal licenciją. Projekto iniciatoriai jau sulaukė užklausų iš potencialių gamintojų Islandijoje ir Viduriniuose Rytuose. Demonstracijos šiems ir galutiniams klientams numatytos 2022 m. antrąjį ir trečiąjį ketvirtį, o masinės gamybos pradžios data planuojama 2023-iųjų II ketvirtyje.

 



Jums turėtų būti įdomu


Žaliasis kursas

JCB investuoja į vandenilio elementų variklių kūrimą

JCB investuoja į vandenilio elementų variklių kūrimą

Žemės ūkio ir statybų technikos gamintojas JCB teigia, kad į...

Žaliasis kursas

Panaudotą kepimo aliejų perdirbs į dyzeliną be naftos

Panaudotą kepimo aliejų perdirbs į dyzeliną be naftos

Suomijos bendrovės – degalų iš atsinaujinančių žaliavų gamin...

Naujienos

CNH parduoda plūgų verslą

CNH parduoda plūgų verslą

Pasiekė informacija, kad koncernas CNH pardavė savo žemės ūk...