Menu




Pats piktžoles aptinkantis autonominis purkštuvas

Tikslusis ūkininkavimas 26.05.2021   

Pats piktžoles aptinkantis autonominis purkštuvas


Kompanija McConnel išbando nuotoliniu būdu valdomą taškinę augalų apsaugos priemonių purškimo platformą Robocut, kuri gali identifikuoti rūgštynes žolynuose ir pasirinktinai purkšti piktžoles individualiai valdomais purkštukais.

Autonominis purkštuvas buvo kuriamas 18 mėnesių. Projektas buvo inicijuotas, siekiant sukurti, išbandyti ir įvertinti įvairias autonomines technologijas, galinčias identifikuoti ir purkšti piktžoles be žmogaus įsikišimo.

Tikslusis taškinis purkštuvas naudoja skaitmeninę kamerą rūkštynių lapų vaizdams fiksuoti ir Trimble GPS valdymo sistemą. Žemės greičio radaras stebi greitį pirmyn.

Likusią techninę įrangą sudaro 80 litrų purškimo tirpalo bakas su elektriniu siurbliu, 1,5 m purškimo sija ir devyni Teejet PWM purškimo vožtuvai.

Nors dar yra techninių niuansų, kuriuos reikia suderinti, tačiau teigiama, kad ši koncepcija yra 100 % efektyvi neaukštoje žolėje. Toliau plėtojama sistema darbui sudėtingesnėmis sąlygomis, t.y. labiau paaugusioje pievoje.

Baigus projektavimo darbus, taškinį purkštuvą bus galima nuimti, jį bus galima pakeisti su bet kuriuo kitiems darbams skirtu Robocut. Beje, mašina taip pat gali atpažinti ir purkšti kiaulpienes bei usnis. Bendrovė taip pat dirba su kitais išmaniais padargais, kuriuos tikisi pristatyti artimiausiu metu.



Jums turėtų būti įdomu