Menu




Syngenta panaudos dirbtinio intelekto potencialą, kuriant naujos kartos tvarius pasėlių apsaugos sprendimus

Augalininkystė 05.02.2021   

Syngenta panaudos dirbtinio intelekto potencialą, kuriant naujos kartos tvarius pasėlių apsaugos sprendimus


Syngenta įmonių grupės pasėlių apsaugos padalinys pradėjo bendradarbiauti su dirbtinio intelekto ir vadinamojo giliojo mokymosi sistemų lydere Insilico Medicine. Partneryste siekiama paspartinti naujų, efektyvesnių, bet saugančių ekosistemą, pasėlių apsaugos sprendimų išradimą ir gamybos plėtrą.

„Bendradarbiavimas su Insilico Medicine reiškia, kad Syngenta gali panaudoti didžiulį dirbtinio intelekto potencialą naujos kartos tvariems pasėlių apsaugos sprendimams kurti ir skirs dalį lėšų iš inovacijų ir plėtros fondo, kuris siekia 2 mlrd. eurų. Tai dar labiau pakeis žemės ūkį, suteiks ūkininkams priemones, kurių jiems reikia, kad būtų galima kuo efektyviau gaminti sveikus, maistingus, tvariai auginamus ir prieinamos kainos žemės ūkio produktus, kartu mažinant poveikį aplinkai“, - sako Kamila Korsi (Camilla Corsi), Syngenta augalų apsaugos tyrimų vadovė.

Pasak jos, Insilico Medicine turi nemažą patirtį ir padarė didelę pažangą farmacijos tyrimų srityje, naudodama dirbtinį intelektą ir gilųjį mokymąsi kuriant, sintetinant ir patvirtinant naujus farmacinius ingredientus. Šios technologijos taip pat gali pakeisti naujos kartos pasėlių apsaugos sprendimų, kurie padėtų apsaugoti augalus nuo sėjos iki derliaus nuėmimo, kūrimą.

Gilusis mokymasis (angl. deep learning) yra dirbtinio intelekto (AI) funkcija, imituojanti žmogaus smegenų darbą apdorojant duomenis ir kuriant modelius, naudojamus priimant sprendimus. Gilusis mokymasis yra dirbtinio intelekto mašininio mokymosi pogrupis, turintis tinklus, galinčius nekontroliuojamai mokytis iš nestruktūrizuotų ar nepažymėtų duomenų. 

Glaudžiai bendradarbiaudama su Syngenta, kompanija Insilico Medicine naudos savo dirbtiniu intelektu pagrįstą mažų molekulių generatyvinės chemijos technologiją, kad ne tik greičiau sukurtų veikliųjų medžiagų molekules, bet ir suprojektuotų molekules, kurios būtų tvaresnės ir ekologiškesnės.

„Mes labai džiaugiamės galėdami bendradarbiauti su įmone, kuri yra pasirengusi kurti saugius ir tvarius sprendimus žemės ūkio produkcijos augintojams, – pabrėžė dr. Aleksas Žavoronkovas (Alex Zhavoronkov), Insilico Medicine įkūrėjas ir generalinis direktorius. – Mūsų dirbtinis intelektas yra sukurtas nuo pat pradžių gaminant labai tikslines chemines medžiagas žmonių sveikatai apsaugoti, tuo pačiu užtikrinant trumpalaikį ir ilgalaikį saugumą. Ši patirtis yra labai vertinga pasėlių apsaugos mokslams, ypač verslui, kurio prioritetas yra jų produktų saugumas. Syngenta yra progresyvi įmonė, kuriai priklauso daugybė puikių mokslininkų, ir mes dirbsime kartu, kad dirbtinį intelektą naudotume žemės ūkio labui“.

K. Korsi teigimu, bendradarbiavimas su Insilico Medicine, pasitelkiant visų įgūdžius, žinias ir technologijas, nauji ir efektyvesni pasėlių apsaugos sprendimai bus greičiau ūkininkų rankose.

 

 



Jums turėtų būti įdomu


Augalininkystė

Įmanoma: atsinaujinančios energijos gamyba ir javų auginimas tame pačiame plote

Įmanoma: atsinaujinančios energijos gamyba ir javų auginimas tame pačiame plote

Prancūzijos ūkininkai dengia pasėlius saulės baterijomis, ka...

Augalininkystė

2022 m. sėja ir šių metų derliaus prognozė

2022 m. sėja ir šių metų derliaus prognozė

Gegužei artėjant pabaigos link, baigiasi ir vienas svarbiaus...

Augalininkystė

BASF pristatė sezono naujoves, patirtis ir sprendimus

BASF pristatė sezono naujoves, patirtis ir sprendimus

Daugiau kaip tūkstantis žemdirbių prisijungė prie dvi dienas...