Menu




Susivienijo: po Syngenta Group stogu trys įmonės

Augalininkystė 19.06.2020   

Susivienijo: po Syngenta Group stogu trys įmonės


Vakar oficialiai pradėjo veikti nauja kompanija – Syngenta Group, po kurios stogu jėgas suvienijo Šveicarijos agrochemijos ir sėklų kompanija Syngenta AG, Izraelio bendrovė Adama ir Kinijos SinoChem žemės ūkio padalinys. Susivienijusios įmonės veiklą plėtoja daugiau kaip 100 valstybių, jose dirba 48 000 darbuotojų, o pardavimai 2019 m. sudarė daugiau kaip 23 milijardus dolerių. Tai trečias pasaulyje sėklų gamintojas, augalų pasaugos produktų gamybos lyderis ir pirmaujantis trąšų gamintojas Kinijoje.

Naujos įmonių grupės būstinė įsteigta Šveicarijoje. Susivienijusios įmonės siūlo ne tik trąšas, sėklas, augalų apsaugos priemones, bet ir integruotus žemės ūkio sprendimus bei skaitmenines paslaugas. Syngenta Group priklauso 15 gamyklų. Išplatintame oficialiame pranešime teigiama, kad kompanijos misija – padėti žemės ūkio produktų gamintojams diegti mokslo naujoves, inovatyvias technologijas ir teikti paslaugas, kad jie pajėgtų aprūpinti pasaulį kokybišku maistu, pašarais, pluoštu ir degalais, tuo pačiu tausojant išteklius ir saugant aplinką.

Naujos įmonių grupės struktūrą sudaro keturi verslo padaliniai pagal veiklos sritis: Syngenta Crop Protection, Syngenta Seeds, ADAMA, Syngenta Group Kinija. Syngenta Group vadovo pareigos patikėtos Erikui Firvaldui (Erik Fyrwald), buvusiam Syngenta AG generaliniam direktoriui.

„Džiaugiuosi, kad naujas verslo darinys yra pasirengęs pritaikyti mūsų komandų įvairovę ir patirtį, siekiant pasiūlyti kuo daugiau ekologiškų ir konkurencingų produktų, - sako E. Firvaldas. - Kiekvieno iš keturių verslo padalinių klientai ir toliau gaus visus produktus bei paslaugas, tačiau kiekvieno padalinio galimybės bus išplėstos bendradarbiavimu naujoje struktūroje“.

Kiekviena bendrovė, priklausanti Syngenta Group, turi savo ilgametę istoriją, kuri tęsiasi daugiau kaip 250 metų. Be Šveicarijos, Izraelio ir Kinijos, Syngenta Group turi nemažą įdirbį ir kitose valstybės, įskaitant JAV, kur yra Syngenta Seed būstinė, tai pat Brazilijoje, Junginėje Karalystėje.

Šiandien žemės ūkio produktų gamintojai susiduria įvairiais iššūkiais, įskaitant klimato pokyčius, dirvožemio degradaciją, augalų ligas, taip pat reikalavimais užtikrinti didesnį tvarumą ir biologinę įvairovę. Syngenta Group tam skiria ypatingą dėmesį bei siūlo priemones, kurios padeda įveikti arba palengvinti šiuos iššūkius, ir sudaro galimybes ūkininkauti efektyviai, nepaisant oro sąlygų, ir tausojant aplinką.

Syngenta Group veiklos pagrindas tyrimų ir plėtros srityje yra tvarumas bei bendradarbiavimas. Kompanijos chemikai ir biologai aktyviai bendradarbiauja su gamintojais, mokslininkais, nevyriausybinėmis organizacijomis, kitomis žemės ūkio įmonėmis bei įvairiomis institucijomis, dirbdami daugiau nei 100 tyrimų vietų. Šio bendradarbiavimu paremto darbo tikslas yra inovacijų ir pažangių technologijų diegimas sėklininkystėje, augalų apsaugos ir mitybos srityse, siekiant užtikrinti maisto saugą ir padidinti pasaulio gerovę.

 



Jums turėtų būti įdomu


Augalininkystė

Įmanoma: atsinaujinančios energijos gamyba ir javų auginimas tame pačiame plote

Įmanoma: atsinaujinančios energijos gamyba ir javų auginimas tame pačiame plote

Prancūzijos ūkininkai dengia pasėlius saulės baterijomis, ka...

Augalininkystė

2022 m. sėja ir šių metų derliaus prognozė

2022 m. sėja ir šių metų derliaus prognozė

Gegužei artėjant pabaigos link, baigiasi ir vienas svarbiaus...

Augalininkystė

BASF pristatė sezono naujoves, patirtis ir sprendimus

BASF pristatė sezono naujoves, patirtis ir sprendimus

Daugiau kaip tūkstantis žemdirbių prisijungė prie dvi dienas...