Menu




Susitraukusios pagrindinės traktorių rinkos

Rinka 07.10.2024   

Susitraukusios pagrindinės traktorių rinkos


Augančios mašinų kainos, didesnės palūkanų normos ir neaiški ateitis sulėtino traktorių rinkas daugelyje pasaulio šalių, tačiau ateinančių kelerių metų prognozės išlieka teigiamos.

Naujausi CEMA (Europos žemės ūkio mašinų asociacijos) tyrimų duomenys rodo, kad per pirmuosius septynis šių metų mėnesius Europos rinka susitraukė 11,4%.

Rinkų apžvalga buvo pristatyta Romoje išankstinėje parodos EIMA‘2024 spaudos konferencijoje. Didžiausias dėmesys sutelktas į pagrindines Vokietijos, Ispanijos, Prancūzijos, Italijos ir Jungtinės Karalystės rinkas.

Dvi „šviesesnės“ šalys – Vokietija, kurioje nuo sausio iki liepos registruota 18 500 naujų traktorių, kas prilygsta 2023 m. skaičiams, ir Ispanija, kurioje traktorių rinka per septynis mėnesius paaugo beveik 10 % iki 4 600 vienetų.

Padėtis Prancūzijoje, Italijoje ir Jungtinėje Karalystėje buvo ne tokia teigiama. Prancūzijos rinka sumažėjo 4,9 % iki 17 400 vienetų, o Italijos rinka susitraukė 15,3 % iki maždaug 9 800 vnt.

JK traktorių rinkoje užregistruota 6 830 (-13,3 %). Kitur taip pat stebimos neigiamos tendecijos – Šiaurės Amerikos traktorių rinka susitraukė maždaug 12%, Indijoje – sumažėjo 8,7 %.

Nepaisant vangių pirmųjų septynių šių metų mėnesių pardavimų, per ateinančius trejus metus pasaulinė traktorių ir žemės ūkio technikos rinka turėtų didėti.
FederUnacoma (Italijos žemės ūkio mašinų gamintojų federacijos) prezidentas Mariateresa Maschio teigė, kad naujausi tyrimai rodo vidutinį traktorių rinkos visame pasaulyje augimą 4,9 % per metus. „Technikos paklausos pokyčių nėra, tad tikimasi iki 2027 m. kasmetinio 5,4 % augimo“, – sakė jis.

Asociacijos prezidentas nurodė, kad pasaulinė žemės ūkio mašinų rinka 2023 m. buvo įvertinta apie 164 mlrd. JAV dolerių (57 mlrd. JAV dolerių traktoriai, 73 mlrd. JAV dolerių kitos mašinos ir įranga bei 34 mlrd. JAV dolerių atsarginės detalės).

Jis atkreipė dėmesį, kad žemės ūkio technikos sektorius istoriškai suskoncentravo į keturias didžiąsias rinkas: Indijos (2023 m. įregistruota daugiau nei 900 000 traktorių), Kinijos (380 000), JAV (250 000) ir Europos (158 000) rinkas. Panašu, kad tai pasikeis, pridūrė M. Maschio ir prognozuoja, kad traktorių ir žemės ūkio technikos paklausa augs tokiose šalyse kaip Brazilija, Argentina, Australija, Indonezija ir Turkija.



Jums turėtų būti įdomu


Rinka

Trečias bandymas parduoti Ursus

Trečias bandymas parduoti Ursus

Po dviejų nesėkmingų bandymų surasti pirkėją Lenkijos gamint...

Rinka

Nelengvas pusmetis AGCO

Nelengvas pusmetis AGCO

Koncernas AGCO, kurio sudėtyje yra Fendt, Massey Ferguson ir...

Rinka

Pasaulio traktorių rinka sumažėjo 8 proc.

Pasaulio traktorių rinka sumažėjo 8 proc.

Praėjusiais metais visame pasaulyje parduota maždaug 8 % maž...