Menu




Kverneland Group pradeda bendradarbiavimą su tiksliojo purškimo technologijų kompanija Dimensions Agri Technologies

Naujienos 19.08.2024   

Kverneland Group pradeda bendradarbiavimą su tiksliojo purškimo technologijų kompanija Dimensions Agri Technologies


Kverneland Group pradeda bendradarbiauti su Norvegijos agrotechnologijų kompanija Dimensions Agri Technologies (DAT), kuri specializuojasi realaus laiko piktžolių aptikimo kamerų ir jutiklių srityje. Kverneland purkštuvuose atsiranda galimybė integruoti specialią jutiklių technologiją, kuri dirbtinio intelekto pagalba atliks tikslųjį herbicidų purškimą javų vegetacijos metu (Green-on-Green). Tai leidžia ūkiams sumažinti sunaudojamą herbicidų kiekį ir poveikį aplinkai.

DAT EcoPatch – tai purkštuvuose diegiama sistema, kuri vienu metu aptinka ir purškia piktžoles, vidutiniškai 50 % sumažindama herbicidų naudojimą. Pagrindiniai DAT Ecopatch sistemos privalumai - mažinamos ūkio gamybos sąnaudos, didinamas derlių ir mažėja žalingas poveikis aplinkai. Sistema DAT Ecopatch gavo pripažinimą Hanoveryje vykusioje parodoje Agritechnica 2024 ir pateko tarp 10 finalininkų, kurie ir buvo apdovanoti Farm Machine 2024 nominacija. DAT sistema platinama per regioninius partnerius pasirinktose Europos rinkose, įskaitant Norvegiją, Švediją, Vokietiją ir Čekiją.

DAT jutiklių paskirtis - atlikti taškinį purškimą javų pasėliuose. Sistema veikia dirbtinio intelekto pagalba, todėl turi didelę duomenų bazę apie galimą piktžolių būklę ir formas javų pasėliuose (miežiuose, kviečiuose, ryžiuose ir avižose). Sistemoje naudojama jutiklių technologija su dirbtiniu intelektu, skirta tiksliam herbicidų purškimui javų vegetacijos metu (Green-on-Green). Sistema neveikia tik eilėmis sėjamuose pasėliuose, kaip kukurūzuose, saulėgrąžose ar cukriniuose runkeliuose. 

DAT Ecopatch jutikliai prie Kverneland purkštuvų montuojami papildomai. 1 jutiklis reikalingas trims sijos metrams (pavyzdžiui, 18 m pločio sijoms montuojami > 6 jutikliai). Vienas valdymo modulis pridedamas prie purkštuvo priekyje esančios plokštės ir prijungiamas prie purkštuvo „Isobus" sistemos. Ekranas įkeliamas į traktoriaus viduje esantį „Isobus" terminalą (papildomas ekranas, panašus į purkštuvų „Boom Guide" naudotojo sąsają). Jutikliai stebi sekcijų atidarymą ir uždarymą, kad būtų galima purkšti tiesiai ant piktžolių vietų. Jis veikia su standartinėmis sekcijomis, iXflow-E cirkuliacine sistema arba net su iXflow-Pulse PWM sistema. 

„Žemės ūkis patiria daug ekonominių ir aplinkosauginių iššūkių, todėl šis bendradarbiavimas suteiks galimybę DAT Ecopatch sprendimais naudotis daugiau ūkininkų, - sako DAT generalinis direktorius Kristianas Kaurstadas Mortenas (Kristian Kaurstad Morten). - Kverneland Augalininkystės sistemų skyriaus rinkodaros ir pardavimų direktorius Dirk-Jan Stapel sako: „Užtikrinę DAT Ecopatch sistemos veikimą Kverneland purkštuvuose savo klientams suteikiame galimybes naudotis pažangioms purškimo technologijoms. Džiaugiamės, kad galėjome palengvinti DAT sistemos integravimą į Kverneland purkštuvus. Bendradarbiavimas taip pat apims ir papildomų augalų rūšių taikymą bei naujų produktų įvedimą į rinką". 

Kverneland Group šiuo partnerystės žingsniu su DAT toliau vysto Kverneland tiksliojo purškimo technologijas. Bendradarbiavimas leis sudaryti sąlygas Kverneland purkštuvuose įrengti DAT Ecopatch sistemą. Sistema jau sumontuota ir veikia Kverneland purkštuvuose Norvegijoje, Vokietijoje ir Nyderlanduose.

 



Jums turėtų būti įdomu


Naujienos

CNH parduoda Kongskilde

CNH parduoda Kongskilde

Kiek anksčiau šiais metais pardavusi Överum plūgų verslą, CN...

Naujienos

Karbidu dengti kaltai plūgams ir kultivatoriams gali būti naudojami iki 10 kartų ilgiau

Karbidu dengti kaltai plūgams ir kultivatoriams gali būti naudojami iki 10 kartų ilgiau

Sudėtingomis dirvos dirbimo sąlygomis dylančios plūgų ir kul...