Menu




Nelengvas pusmetis AGCO

Rinka 16.08.2024   

Nelengvas pusmetis AGCO


Koncernas AGCO, kurio sudėtyje yra Fendt, Massey Ferguson ir Valtra bendrovės, praneša apie 6,2 mlrd. JAV dolerių pardavimus per pirmąjį šių metų pusmetį, t.y. 13,7 % mažiau nei per tuos pačius šešis 2023-ųjų mėnesius.

Po CNH pranešimo apie mažėjančias pajamas, AGCO yra kitas svarbus žaidėjas, paskelbęs mažesnius finansinius rezultatus. Šie metai AGCO prasidėjo prastai – pardavimai per pirmuosius tris mėnesius sumažėjo 12,1 % iki 2,9 mlrd. JAV dolerių (3,3 mlrd. JAV dolerių siekė 2023 m. I ketvirtį). Antrąjį šių metų ketvirtį padėtis nepagerėjo – 3,2 mlrd. JAV dolerių pardavimai, 15,1% mažiau, palyginti su 3,8 mlrd. JAV dolerių 2023-iaisiais.

„Koncerno antrojo ketvirčio rezultatams įtakos turėjo susilpnėjusios rinkos ir reikšmingas gamybos mažinimas, kuriuo siekiama sumažinti koncerno ir atstovų technikos atsargas“, – rezultatus komentuoja AGCO vadovas Eric Hansotia, pridurdamas, kad sumažėjusios žaliavų kainos ir mažesnės prognozuojamos ūkių pajamos neigiamai paveikė ūkininkų nuotaikas, o tai dar labiau slopiną pasaulinė pramonės produkcijos paklausą.

AGCO vadovas teigia, kad sudėtingesnė ūkio ekonomika lemia silpnesnę pasaulinę pramonės paklausą daugumoje įrangos kategorijų. „Pirmąjį 2024 m. pusmetį traktorių pramonės paklausa trijuose pagrindiniuose regionuose (Šiaurės Amerikoje, Pietų Amerikoje ir Europoje) sumažėjo vidutiniškai 8,0 %“, – sako jis.

Vakarų Europoje traktorių pardavimai per pirmąjį šių metų pusmetį, palyginti su 2023 m. pirmaisiais šešiais mėnesiais, sumažėjo 5,0 %. Augimas fiksuotas Vokietijoje, Turkijoje ir Prancūzijoje, tačiau mažesni pardavimai registruoti beveik visose kitose Europos rinkose (silpniausios rinkos sąlygos Italijoje, JK ir Skandinavijoje). AGCO Europos / Artimųjų Rytų regiono pardavimai per pirmuosius šešis 2024 m. mėnesius sumažėjo 2,8 %, palyginti su tuo pačiu 2023 m. laikotarpiu. 

Žvelgiant į ateitį, AGCO prognozuoja, kad technikos paklausa mažės ir likusią šių metų dalį, nes žemesnis pajamų lygis neleidžia ūkininkams investuoti. Tikimasi, kad geresnė pieno ir gyvulininkystės gamintojų finansinė padėtis sušvelnins technikos pardavimų smukimą. AGCO prognozuoja, kad visų metų apyvarta sudarys apie 12,5 mlrd.JAV dolerių, kas yra mažiau už pernykštį rekordinį 14,4 mlrd. JAV dolerių rezultatą.

Beje, AGCO parduoda savo grūdų ir baltymų verslą už 700 mln. JAV dolerių

 



Jums turėtų būti įdomu


Rinka

Pasaulio traktorių rinka sumažėjo 8 proc.

Pasaulio traktorių rinka sumažėjo 8 proc.

Praėjusiais metais visame pasaulyje parduota maždaug 8 % maž...

Rinka

CNH prekybos rezultatus veikia besitraukiančios rinkos

CNH prekybos rezultatus veikia besitraukiančios rinkos

CNH Industrial, kuriai priklauso Case IH ir New Holland prek...

Rinka

John Deere pernai išlaikė lyderystę keliolikoje Europos rinkų

John Deere pernai išlaikė lyderystę keliolikoje Europos rinkų

Praėjusiais metais John Deere išlaikė lyderystę pagal naujų...