Menu




Weidemann Hoftrac švenčia 50 metų gimtadienį

Įvykiai 12.08.2024   

Weidemann Hoftrac švenčia 50 metų gimtadienį


Sukanka 50 metų, kai Vokietijos gamintojas Weidemann 1974 metais pagamino pirmąjį Hoftrac lankstinį ratinį krautuvą. Tai mašina, kuri sukūrė kompanijos istoriją.

Pirmoji Hoftrac serijinė versija Perfect 130, gimusi iš daugybės paprastų triračių krautuvų prototipų, kuriuos aštuntojo dešimtmečio pradžioje sukūrė broliai Weidemann‘ai Reinhold‘as ir Osvald‘as, buvo pristatyta 1974 m.

Tai lėmė didžiulę sėkmę. Kas yra Hoftrac modelių ir jų didžiųjų „didžiųjų brolių“ sėkmės pagrindas? Aštuntojo dešimtmečio pradžioje broliai Weidemannai intensyviai eksperimentavo savo dirbtuvėse Diemelsee-Flechtdorf, Heseno valstijoje, kad sukurtų mašiną, galinčią patekti į tvartus ir dirbti jose. Iki tol tai buvo neįmanoma, nes šeštajame ir šeštajame dešimtmečiuose statyti pastatai dažniausiai leisdavo tik su karučiu patekti į pašarų dalijimo zoną. Už galvijų laikymo dalies taip pat buvo vietos tik karučiui. Tai reiškė, kad šėrimo ir mėšlo šalinimo darbai turėjo būti atliekami naudojant karutį ir šakes, tai yra rankiniu būdu.

Kuriant Hoftrac prioritetas buvo sukonstruoti mašiną, galinčią atlikti šį sunkų darbą. Be to, ji turėjo galėti važiuoti siaurais praėjimais, o taip pat juose dirbti. Todėl Weidemann norėjo sukurti kuo siauresnę, bet itin manevringą ir galingą mašiną. Jie norėjo mechanizuoti įtemptą rankų darbą nepriklausomai nuo pastato erdvės. Tai buvo galima pasiekti tik su lankstine mašina.

1978 m. įmonė persikėlė į naują gamybos vietą Vokietijos Flechtdorf kaime (netoli Kaselio). Nuo tada sekė dar nė vienas svarbus veiklos įvykis. Vienas iš jų - 900 serijos pristatymas 1984 m., kuri buvo gaminama daugiau kaip 13 metų. Pirmasis Hoftrac su kabina iš gamyklos išriedėjo 1992-aisiais, o 1995 m. Weidemann pagamino 25 000-tąją mašiną.

Weidemann tapo Wacker Construction Equipment dalimi 2005 m., neilgai trukus buvo pagaminti pirmieji geltonieji ratiniai krautuvai statybų pramonei, o 2007 m. buvo atidaryta nauja gamykla netoliese esančiame Korbacho kaime. Weidemann pirmąjį teleskopinį krautuvą T4512, kuris tapo „bestseleriu“, pristatė 2009 m. Kompanijos istorijoje 2014-ieji pažymėti kaip pirmojo pasaulyje elektra varomo kompaktiško ratinio krautuvo 1160 eHoftrac pristatymo metai.

Be Hoftrac, kompanija Weidemann, kuri buvo įkurta 1960 m., taip pat gamina ratinius ir teleskopinius ratinius krautuvus bei septynis galingus teleskopinius krautuvus, kurie pasiekia aukščiausią tašką 9,5 m/3,5 t (modelis T9535). Nuo 2021 m. dirbanti tik Korbacho gamykloje, bendrovė skaičiuoja, kad iki šiol pagamino daugiau nei 160 000 mašinų.

 



Jums turėtų būti įdomu


Įvykiai

Horsch švenčia savo 40-metį

Horsch švenčia savo 40-metį

Horsch Maschinen GmbH šiemet sukanka 40 metų, per kuriuos įm...

Įvykiai

Iš New Holland gamyklos - du milijonai traktorių

Iš New Holland gamyklos - du milijonai traktorių

Nuo Basildone veikiančios New Holland gamyklos konvejerio ką...

Įvykiai

Geriausio Lietuvos traktorininko titulas šiemet iškeliavo į Biržus

Geriausio Lietuvos traktorininko titulas šiemet iškeliavo į Biržus

Paskelbtas geriausias 2024 metų Lietuvos traktorininkas, dėl...