Menu




Inovatyvumu pagrįsta strategija Amazone įmonių grupei pasiteisino

Rinka 05.05.2020   

Inovatyvumu pagrįsta strategija Amazone įmonių grupei pasiteisino


Po dviejų rekordinių metų (2017 ir 2018 m.) Amazone įmonių grupė ir 2019-uosius užbaigė sėkmingai, nepaisant to, kad pardavimų apimtys, kaip ir tikėtasi, šiek tiek smuktelėjo. Apyvarta 2019 m. nukrito tik 2,9 proc. iki 467 mln. eurų (2018-aisias ji siekė 481 mln. eurų). Vertinant tai, kad dvejus iš eilės metus vasaros buvo sausos ir derliai buvo prasti, Amazone 2019-ųjų veiklos rezultatus vertina teigiamai. 

Nepaisant sunkumų, susijusių su pandemija, Amazone generaliniai direktoriai Kristijanas Drėjeris (Christian Dreyer) ir Justas Drėjeris (Justus Dreyeris) dėl žemės ūkio sektoriaus perspektyvų užtikrinti: „Net ir dabartinėmis, nepaprastai sunkiomis, gamybą ir veiklą ribojančiomis sąlygomis mums pavyko išlaikyti pirmojo šių metų ketvirčio rezultatus aukštame lygyje. Nors turime laikytis apsaugos nuo infekcijų reikalavimų, pagrindiniai mūsų tikslai ir karantino metu išliko tokie pat – gamyba, tiekimas ir garantinio aptarnavimo paslaugų teikimas. Mūsų gaminamos mašinos buvo, yra ir bus žemės ūkiui reikalingos, nes maisto žmonėms reikia ir reikės. Tačiau negalima atmesti neigiamos pandemijos ir ekstremalių šių metų pavasario sąlygų įtakos verslui“. Kol kas Amazone mašinų gamyba ir tiekimas vyksta beveik pilnu pajėgumu, įmonių grupė nesiskundžia ir dėl naujų užsakymų skaičiaus. 

„Išlaviruoti sudėtingomis sąlygomis pavyksta dėl to, kad nemažą dalį komplektuojamų dalių yra savo gamybos, turime nemažą jų rezervą. Užtikriname ir stabilų atsarginių detalių tiekimą“, - tikina kompanijos vadovai. 

Jie pastebi, kad apskritai žemdirbių susidomėjimas šiuolaikine žemės ūkio technika, leidžiančia tiksliai ir tuo pačiu metu ekonomiškai atlikti darbus, išlieka didelis. Turėdama nemažą ir įvairų, skirtingo dydžio ūkiams skirtų mašinų asortimentą, Amazone įmonių grupę išlaikė gerus pardavimus pagrindinėse vokiškos technikos rinkose. Apie 80 % Amazone produkcijos eksportuojama. Pagrindinėse ir svarbiausiose rinkose– Prancūzijoje, Lenkijoje, Anglijoje, Vengrijoje, Nyderlanduose, taip pat Šiaurės Amerikoje – pernykštis rezultatas buvo teigiamas. Neblogos apyvartos pasiektos ir gimtojoje Vokietijoje bei Rusijoje. 

Labai svarbus 2019-ųjų įmonės plėtros žingsnis – dviejų naujų prekybos įmonių atidarymas Anglijoje ir Vengrijoje. Moderniose atstovybėse Donkasteryje ir Debrecene įrengtos mokymų patalpos, technikos ekspozicijos salės, taip pat atsarginių dalių sandėliai. 

Ypač sėkminga Amazone įmonių grupei buvo praėjusi paroda Agritechnica 2019: pristatyta iš viso 30 naujų mašinų visose produktų linijose, trys naujos mašinos buvo įvertintos parodos sidabro medaliais. „Mūsų ekspozicija sulaukė kaip niekad daug lankytojų, o naujovės turėjo įtakos ir užsakymų augimui. Pačiu laiku pasirinkome svarbias tyrimų ir plėtros kryptis, tad jau šiandien galime pasiūlyti efektyvius žemės ūkio sprendimus svarbiausiose srityse“, - pabrėžia Amazone įmonių grupės vadovai. 

Amazone įmonių grupėje dirba 1 900 darbuotojų. Kompanijos investicijos į tyrimus ir plėtrą siekia apie 7 % pajamų, į ilgalaikį turtą investuota per 20 mln. eurų.

Neblogais praėjusių metų Amazone mašinų pardavimų rezultatais džiaugiasi ir kompanijai Lietuvoje atstovaujanti SV Technika. "Kaip ir visos įmonių grupės, Amazone technikos pardavimai pernai Lietuvoje sumažėjo nežymiai. Gamintojo produktai ir toliau išlieka tais produktais, kuriais labai domisi Lietuvos ūkininkais ir žemės ūkio bendrovės. Didžiausias susidomėjimas pasėlių priežiūros mašinomis (purkštuvais, barstytuvais), žemės dirbimo ir sėjos mašinomis", - sako SV Technika Produktų grupės vadybininkas Ričardas Šlenderis. Jo teigimu, dauguma naujų Amazone mašinų, pristatytų parodoje Agritechnica, Lietuvoje turėtų pasirodyti kitais metais. Iš visų naujovių jis išskiria naują tikslaus sėjimo sėjamąją Precea, didelių diskų plačius diskinius skutiklius Catros XL (mažesnio dirbimo pločio Catros XL jau galima įsigyti). "Paklausi turėtų būti ir nauja smulkių sėklų sėjamoji GreenDrill 501, kurią bus galima naudoti kartu su Amazone sėjamosiomis ar žemės dirbimo padargais", - akcentuoja R. Šlenderis.

 



gallery image
gallery image
gallery image

Jums turėtų būti įdomu


Rinka

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery pradeda partnerystę su pasaulyje gerai...

Rinka

AGCO apyvartos rekordai

AGCO apyvartos rekordai

Skelbiama, kad AGCO pardavimai praėjusiais metais išaugo bev...

Rinka

Kubota verslo ambicijos

Kubota verslo ambicijos

Kubota tikisi šiemet ketina padidinti savo dalį Europos trak...