Menu




John Deere siūlo atnaujinti žemės ūkio technikos navigacinę įrangą

Technikos naujienos 04.05.2020   

John Deere siūlo atnaujinti žemės ūkio technikos navigacinę įrangą


Globalia vietos nustatymo paslauga (DGPS) naudojasi platus specialistų, įvairių tarnybų ir verslo organizacijų spektras: pradedant nuo karo pramonės, žemės ūkio, aviacijos ir baigiant navigacija išmaniuose telefonuose. Nuo kitų metų pradžios bus nutraukta nekoduoto GPS L1/L2 formato signalo transliacija ir senesnio modelio žemės ūkio technikoje naudojami imtuvai negalės priimti kai kurių korekcijos signalų.

Pirmąjį ITC imtuvą John Deere pristatė 2004 metų, tačiau nuo 2021-ųjų sausio šie imtuvai negalės priimti SF1 ir SF2 korekcijos signalų. Tiesa, įranga galės dirbti su RTK korekciniu signalu, naudojamu automatiniam vairavimui. Taip pat naudojant senuosius GreenStar 1800 ir 2630 bus galima naudotis sekcijų valdymo, dokumentacijos ir lygiagretaus sekimo funkcijomis.

Siekiantiems didesnio tikslumo bei labiau sąnaudams taupantiems žemdirbiams ir žemės ūkio paslaugų įmonėms John Deere siūlo atnaujinti senesnio modelio imtuvus pažangesniais - John Deere SF3000 ir SF6000, kurie palaiko L5 signalo formatą ir veiks kaip įprasta, be trukdžių.

Naujausias John Deere SF6000 DGPS imtuvas pristatytas 2017 metais jau yra pritaikytas L5 formato signalui priimti ir turi prieigą prie nemokamo SF1 signalo (±15cm) arba prie mokamo SF3 kartotinio signalo (±3cm). Jis prie StarFire tinklo prisijungia 3 kartus greičiau ir vienu metu korekcinį signalą geba priimti trijų, mūsų regione jau veikiančių, korekcinio signalo palydovų L5 formatu, taip sumažindamas neigiamą aplinkos poveikį tiksliems pravažiavimams laukuose, naudojantis automatinio vairavimu, sekcijų valdymu ar dirbant kintama tręšimo ar sėjos norma. Koduotas DGPS signalas ateityje leis blokuoti prarastus SF6000 imtuvus, kuriuose jau dabar įdiegta mechaninė ir programinė vagystės prevencijos priemonė: dviejų lygių PIN kodas. 

John Deere tiksliosios žemdirbystės sistemos užima lyderiaujančias pozicijas visame pasaulyje. Skaičiuojama, kad automatinio vairavimo sistema ūkio sąnaudas degalams, laikui ir eksploatacijai gali sumažinti iki 10 %. Sekcijų valdymo funkcija leidžia sutaupyti 3-5 % sąnaudų pesticidams. 

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Prikabinamų Amazone Precea sėjamųjų gamą papildo 6,0 m modelis

Prikabinamų Amazone Precea sėjamųjų gamą papildo 6,0 m modelis

Prikabinamų tikslaus sėjimo pneumatinių sėjamųjų Amazone Pre...

Technikos naujienos

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Prieš porą metų pristatyta Krone ir Lemken bendrai sukurta s...

Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...