Menu




Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Technikos naujienos 17.04.2024   

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių


Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos parodoje Čekijos traktorių gamintojas pristatė 4 cl. 6 serijos traktoriaus prototipą.

Pernai rudenį Zetor užsiminė, kad artėja prie galingiausios iki šiol traktorių su 4 cl. Deutz varikliais gamos, kurios flagmano galia sieks 170 AG.

Visų techninių detalių gamintojas dar neatskleidžia, tačiau akivaizdu, kad Brno parodų centre demonstruojamas 6 serijos prototipas yra naujos serijos dalis, pakeičianti Forterra HD (130, 140 ir 150) ir Crystal HD 170. Zetor teigia, kad nauja modelių numeracija (6130, 6140, 6150 ir 6170) leis geriau suprasti traktoriaus dydį ir apytikslę variklio galią. Po modelio numerio taip pat bus nurodytas transmisijos tipas.

Modelių numeracija ilgainiui bus pritaikyta visiems Zetor traktoriams. Tačiau kol kas kompanija pabrėžia, kad 6 serija nėra vien tik nauji skaičiai. Yra daug kitų atnaujinimų, įskaitant naują transmisiją ir variklį, didesnę naudingąją apkrovą ir naujus valdiklius. Be to, įdiegta ISObus sistema, nauji modeliai yra parengti išmaniojo ūkininkavimo sistemoms.

130–170 AG galią generuoja 4,1 l darbinio tūrio Etapo V reikalavimus atitinkantis Deutz variklis. Kol kas oficialiai nepatvirtinta, tačiau regis, kad 4 cl. variklis naujajame flagmane pakeis 6 cl. Deutz variklį dabartiniame Crystal HD170. Kadangi Zetor netrukus pasiūlys 4 cl. seriją iki 170 AG, spėjame, kad yra tikimybė sukurti naują seriją su 6 cl. varikliu nuo 170 AG iki... kiek daugiau nei 200 AG? Gal tai bus Zetor 7 serija?

Teigiama, kad 6 serijos modeliuose įrengta patobulinta šešių pakopų ZF Powershift transmisija su 30 greičių pirmyn (didžiausias greitis 40 km/val.) ir 15 greičių atbuline eiga. Maksimali galinio keltuvo keliamoji galia yra 7,2 t (priekinio - 3,5 t), o galinio tiekimo veleno greitis yra 540e/1000e (priekyje 1000 aps./min.).

Zetor tikisi pradėti gaminti pirmuosius 6 serijos traktorius kitais metais.

Nuotrauka: farmer.pl



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Prieš porą metų pristatyta Krone ir Lemken bendrai sukurta s...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...

Technikos naujienos

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Naujausi John Deere 5M traktoriai galimi su naujomis transmi...