Menu




Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Įvykiai 25.03.2024   

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus


Po dvejus metus trukusių statybų visu pajėgumu pradeda veikti naujoji Einböck gamykla Austrijoje. Daugiau nei 70 000 m² plote, kuriame dirba daugiau nei 220 darbuotojų, gaminamos specialios pasėlių ir pievų priežiūros, žemės dirbimo, sėjos ir tręšimo mašinos. Didėjant žemės ūkio mašinų, skirtų mechaniniam piktžolių naikinimui, paklausai, Einböck padvigubino gamybos pajėgumus ir į naująją Dobl gamyklą investavo daugiau kaip 35 mln. eurų. Plėtra oficialiai baigta, o pirmosios mašinos iš naujosios gamyklos išvažiavo jau šių metų vasario mėnesį.

Šeimos verslui priklausančios gamyklos vadovai teigia esą idealiai pasirengę ateičiai. Turėdami aukštųjų technologijų mašinas ir vieną moderniausių žemės ūkio technikos sektoriaus gamyklų galės išplėsti gamybos pajėgumus ir greičiau gaminti naujas ir, svarbiausia, didesnes mašinas.

Naujojoje gamykloje paleistas naujasis dažymo cechas, aukštuminis sandėlis, tiltinis konvejeris, taip pat jau visiškai veikia surinkimo ir ekspedijavimo darbai. Taip pat sėkmingai užbaigti ir ankstesnės Einböck gamyklos, įskaitant pjovimo, skardos apdirbimo ir suvirinimo cechą, pertvarkymai ir investicijos.

Naujosios gamyklos pastatymas yra svarbus įmonės istorijos etapas, kuriuo pabrėžiamas Einböck įsipareigojimas diegti naujoves ir tvarumą žemės ūkio technologijų srityje. Gamykla įdiegė nepriklausomus energijos gamybos sprendimus – saulės energijos panaudojimą ir šildymo sistemą medžio drožlėmis. Einböck eksploatuoja 1 310 kWp galios 7800 m² ploto fotovoltinę jėgainę. Įrengus papildomą fotovoltinę sistemą ant daugiau nei vieno hektaro stogo ploto bus išgaunama 1830 kWp galios, kasmet sutaupant apie 1070 tonų CO2. Naudodami 4 medžio drožlių katilus, kurių galia viršija 2,35 mW, taip pat patenkinami šildymo poreikiai nenaudojant iškastinio kuro. 

Kompanijai vadovaujantyss Leopold Einböck ir jo sūnūs Leopold Einböck jaunesnysis bei Michael Einböck ypač didžiuojasi, kad žengė didelį žingsnį energetinės nepriklausomybės link, nes gali pasigaminti visą jai reikalingą elektros energiją ir šilumą, nepalikdami jokio CO2 pėdsako.

Einböck turi daugiau nei 40 metų patirties gamindama mechanines piktžolių naikinimo mašinas, kurios yra nekenksmingos aplinkai. Einböck yra vienas iš stambiausių pasaulyje mechaninių piktžolių naikinimo mašinų tiekėjų, turintis lyderio poziciją šioje srityje. Einböck mašinos parduodamos beveik visuose pasaulio žemynuose ir yra labai populiarios tarp ūkininkų dėl jų patogumo ir naudingumo. 85 proc. Einböck technikos eksportuojama į daugiau nei 30 pasaulio šalių. Gamintojo asortimente yra 4 pagrindinės produktų linijos: augalų priežiūra, dirvos apdirbimas, pievų priežiūra ir sėja bei tręšimas. Pastaruosius 20 metų įmonė daug dėmesio skyrė būtent piktžolių kontrolės ir ekologinės žemdirbystės technikai tobulinti.

Mūsų šalyje populiarios pasėlių priežiūros akėčios Aerostar, tarpueilių kultivatoriai Chopstar, purenti visų eilutėmis auginamų augalų tarpueilius, rotorinės akėčios Rotarystar, skirtos aeracijai, paviršinei plutai suardyti ir drėgmei išsaugoti, rotorinės akėčios Aerostar Rotation su besisukančiais rotoriais, skirtais dirvos paviršiaus purenimui ir piktžolių naikinimui be žalos augalams, taip pat pievų ganyklų priežiūros akėčios Pneumaticstar, išpurenančios viršutinį žemės sluoksnį ir iššukuojančios velėną. 

Einböck Lietuvoje ir Latvijoje jau 21 metus oficialiai atstovaujaDotnuva Baltic. 



Jums turėtų būti įdomu


Įvykiai

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Kauno rajone esantis Akademijos miestelis šiomis dienomis u...

Įvykiai

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

Nors į kitas šalis išvežama apie 90 proc. Mažeikių r. veikia...

Įvykiai

Agrokoncerno įmonių grupė atšventė veiklos trisdešimtmetį

Agrokoncerno įmonių grupė atšventė veiklos trisdešimtmetį

Legendinėje Kauno sporto halėje kartu su darbuotojais ir par...