Menu




Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Įvykiai 21.03.2024   

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“


Kauno  rajone esantis Akademijos miestelis šiomis dienomis užstatytas moderniausia žemės ūkio technika ir įranga – traktoriais, kombainais, krautuvais ir kitomis mašinomis. Ją, kaip ir daugelį žemės ūkiui skirtų produktų ir paslaugų, šiųmetėje parodoje „Ką pasėsi...2024“  atstovaus per 400 įmonių ir organizacijų. Tarp dalyvių – ir smulkieji prekiautojai – amatininkai, sodininkai ir kiti paslaugas bei prekes ne tik žemės ūkiu siūlantys verslininkai.

Dešimtadalis dalyvių – kompanijos iš užsienio, tokių tolimų kraštų kaip Turkija ar net Pietų Korėja. Pastarieji pristatys ne tik žemės ūkio techniką, bet ir atsargines jos dalis, programinę įrangą, servisų įrangą, statybos medžiagas. Ir užsienio, ir Lietuvos įmonės, gamintojai, startuoliai, klasteriai turės galimybę susitikti su potencialiais pirkėjais ir tiekėjais, užmegzti bendradarbiavimą ar įsitraukti į projektus specialiai verslo susitikimams pritaikytoje verslas verslui (angl. business-to-business, B2B) erdvėje.

Vykstant iškilmingai renginio atidarymo ceremonijai, net 10-čiai geriausių eksponatų bus skirti parodos medaliai, kurie daliai pastarųjų metų parodos „Ką pasėsi...“ dalyvių leis „užbaigti“ 4 metus rinktas medalių kolekcijas. Šių metų laureatai:

• Autonominė dronų paleidimo stotelė DBOX (UAB Agrokoncernas).

• Juostinės sėjos sėjamoji Bednar Matador MO 6000 (UAB Agrokoncerno technika).

• Visavertis lesalas suaugusioms vištoms dedeklėms (UAB Ariogalos grūdai).

• Traktorius John Deere 8R (UAB DOJUS agro).

• Ratinis traktorius Massey Ferguson MF 9S.425 (AB East West Agro).

• Sėjamoji LEMKEN Solitair DT (UAB Ivabaltė).

• Perkrovimo puspriekabė „GLT603“ (UAB Laumetris).

• Ratinis traktorius New Holland T7.300 AC (AB Lytagra).

• Džiovyklos Antti rekuperacijos sistema (UAB Rovaltra).

• Kombinuota sėjamoji (juostinio žemės dirbimo ir sėjos) MZURI PRO-TILL 4 T (UAB Žemtiekimas).

Parodos dienomis (kovo 21-23 d.) skirtingose VDU ŽŪA vietose prasidės šviečiamosios programos renginiai, kurių šiais metais – 42. Žemės ūkio ir kaimo plėtros paramos priemonės, tvarioji augalininkystė ir miškininkystė, sumaniosios technologijos, inovacijos žemės ūkyje – tik kelios tematikos iš daugelio, kurios bus aptartos seminarų metu. Iš visų svarbiausia – pagrindinė parodos diskusija „Inžineriniai sprendimai tvariam ūkiui“, vyksianti antrąją parodos dieną ir subursianti savo srities profesionalus, kurie dalysis įžvalgomis apie naujausias technikos galimybes ir sprendimus, galinčius užtikrinti ūkių konkurencingumą. 

Parodos dienomis vyks ir VDU ŽŪA atvirų durų dienos, skirtos besidomintiems studijų ir profesinio tobulėjimo galimybėmis, tradicija tapęs tarptautinis drožėjų grandininiais pjūklais čempionatas „Steel Beavers 2024“ ir kt. Lankytojų patogumui kiekvieną parodos dieną kas pusvalandį nuo prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ į parodą ir atgal kursuos nemokamas autobusas. 

Kai kurios technikos prekybos bendrovės kviečia lankytojus į savo kiemą. Viena iš tokių - Väderstad - lauks į parodą vykstančių ūkininkų šiandien ir rytoj. Pasak įmonės atstovų, priimtas sprendimas „Ką pasėsi...“ dalyvauti kas dvejus metus, nes nauji technikos modeliai nepristatomi taip dažnai, be to, praėjusį rudenį vyko paroda Agritechnica, kurioje apsilankę Lietuvos ūkininkai, Väderstad technikos pirkėjai jau pamatė visus naujus švediškus agregatus. „Bendraujame su ūkininkais visus metus, stengiamės savo techniką pristatyti dirbančią ūkininkų ūkiuose, tad mums dalyvauti parodoje kiekvienais metais nėra racionalu", - sprendimą argumentuoja Väderstad įmonės Lietuvoje vadovas Romas Naudžiūnas.



gallery image
gallery image
gallery image
gallery image

Jums turėtų būti įdomu


Įvykiai

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Po dvejus metus trukusių statybų visu pajėgumu pradeda veikt...

Įvykiai

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

Nors į kitas šalis išvežama apie 90 proc. Mažeikių r. veikia...

Įvykiai

Agrokoncerno įmonių grupė atšventė veiklos trisdešimtmetį

Agrokoncerno įmonių grupė atšventė veiklos trisdešimtmetį

Legendinėje Kauno sporto halėje kartu su darbuotojais ir par...