Menu




Väderstad NZ Extreme – bandymų tiesiojoje Slovakijoje

Technikos naujienos 29.04.2020   

Väderstad NZ Extreme – bandymų tiesiojoje Slovakijoje


Praėjusioje parodoje Agritechnica pirmą kartą pristatytas didysis Väderstad NZ Extreme kultivatorius tiesiai po parodos buvo išgabentas į Slovakiją. Žemės dirbimo milžinas šį balandį intensyviai testuojamas ir jau įveikė tūkstančius hektarų.

Viename iš Slovakijos ūkių NZ Extreme 1425 ruošė sėklų guoliavietę cukrinių runkelių ir kukurūzų sėjai. „Didelio našumo kultivatoriai NZ Extreme 1250-1425 nustato naują dirvų dirbimo standartą. Naujoviškas dizainas, gera kokybė ir išskirtinis našumas – geras pasirinkimas dideliame ūkyje. Mašina ne tik naši, bet ir įgyvendina nemažai agronominių sprendimų, – sako Matijas Hovnė (Mattias Hovnert), Väderstad pardavimų ir rinkodaros viceprezidentas. – Sunkiuoju kultivatoriumi NZ Extreme 1425 įdirbus 1 500 ha, o rezultatai atrodo labai geri. Šį sezoną nauju agregatu planuojame įdirbti 4 000 ha Slovakijoje ir Čekijoje“.

Gamintojo teigimu, sunkioms apkrovoms pritaikytas Väderstad NZ Extreme 1250-1425 kol kas didžiausia tokio tipo dirbimo mašina, skirta Europos rinkai. „Tai labai patvarus kultivatorius, kuriam gaminti panaudotas itin geros kokybės švediška plienas. Inovatyvios konstrukcijos mašinoje pritaikyti keli nauji patentuoti sprendimai, tarp kurių– unikalus tvirtas norago laikiklis, – aiškina M. Hovnė. – Kurdami noragus naujam sunkioms apkrovoms pritaikytam kultivatoriui, siekėme išplėsti ankstesnių sprendimų galimybes. Šio darbo rezultatas – intensyvi norago vibracija, deranti su išskirtiniu standumu ir ilgaamžiškumu. Extreme modelio noragai sutrupins grumstus, išlaikys tikslų gylį ir visiškai išlygins lauką“. Siekiant užtikrinti tikslų paviršiaus kopijavimą, NZ Extreme pagamintas su lanksčiu 5 sekcijų rėmu, prisitaikančiu prie lauko paviršiaus ir išlaikančiu pasirinktą gylį.

Pabaigus paskutinius lauko bandymus, NZ Extreme 1250-1425 serijinę gamybą numatyta pradėti 2021 m., ir metų pabaigoje ją vykdyti pilnu pajėgumu.

Profi Lietuva info



gallery image
gallery image

Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Prieš porą metų pristatyta Krone ir Lemken bendrai sukurta s...

Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...