Menu




CNH: 150 milijonų eurų investicija į derliaus nuėmimo mašinų gamybos centrą

Naujienos 18.01.2024   

CNH: 150 milijonų eurų investicija į derliaus nuėmimo mašinų gamybos centrą


CNH koncernas plečia naujų mašinų vystymo ir gamybos pajėgumus Zedelgeme, Belgijoje, kompanijos New Holland derliaus nuėmimo mašinų gamybos centre. Penkerių metų projekto investicijų vertė sudaro 150 mln. eurų.

Anot CNH, investicijos skirtos ne tik gamybos modernizavimui, bet ir tolesniam naujojo CR11 – naujos kartos pavyzdinio New Holland kombaino – tobulinimui ir gamybai. Primename, kad naujasis New Holland CR11 pelnė vienintelį parodos Agritechnica aukso medalį. Per investicinio projekto paskutinį etapą visiškai pertvarkyta surinkimo linija ir logistikos zona. 

Numatyti strateginiai patobulinimai apima ne tik surinkimo linijos pakeitimus, siekiant padidinti jos lankstumą ir greitį, logistikos zonos atnaujinimą bei išplėtimą, bet ir visiškai naujos CR11 serijos įtraukimą į gamybą su 7000 naujų detalių logistikos skyriuje.

Siekiant didesnio gamybos lankstumo, sujungtos New Holland CX, CR ir visiškai naujų CR11 kombainų gamybos linijos. Į naują U formos gamybos liniją integruotos keturios testavimo stoteles, kad gamybos procesas būtų racionalesnis. Be to, įdiegus belaidę automatizuotą transporto priemonių valdymo sistemą, toje pačioje linijoje tuo pačiu metu galima surinkti skirtingus modelius.

„Beveik 120 metų Zedelgeme esantis gamybinis centras garsėja kaip naujovių pionierius ir naujų mašinų kūrimo, ir gamybos technologijų srityse. Labai specializuotas derliaus nuėmimo technikos sektorius yra strategiškai svarbus koncernui CNH, o mūsų New Holland prekės ženklas užima lyderio poziciją šiame segmente, - sako Tom Verbaeten, CNH tiekimo vadovas. – Kaip buvęs Zedelgemo gamyklos vadovas, džiaugiuosi matydamas, kad fabrikas ir toliau diegia naujoves, siekdama tiekti aukštos kokybės produktus, kurie sukuria didelę vertę mūsų klientams“.

Be CNH investicijų, Zedelgemo gamykla gavo paramą ir iš Flandrijos vyriausybės Flandrijos inovacijų ir verslumo agentūros, kuri skatina inovacijų projektus Flandrijos regione.

„Javų kombainas New Holland CR11 yra daug metų trukusio komponentų tiekimo ir procesų optimizavimo kulminacija. CNH tyrimų ir plėtros komanda kartu su partneriais iš Flandrijos inovacijų agentūros ieškojo įvairių formų paramos gamybai modernizuoti. Labai didžiuojamės, kad mūsų regione veikia tokia gamykla ir bus gaminamas pavyzdinis javų kombainas, džiaugiamės, kad prie investicijų galėjome prisidėti ir mes. Tai turės didelės įtakos užimtumui regione, tolimesnėms investicijoms ir tolesniam pažangių naujovių plėtojimui mūsų regione“, – sako Marc Andries iš Flandrijos inovacijų agentūros.

Naujausias New Holland kūrinys – javų kombainas CR11 – debiutavo parodoje Agritechnica praėjusį rudenį. Gamintojo teigimu, naujas modelis – radikalus didelio produktyvumo dviejų (didesnio skersmens 61 cm ir ilgesnių 3,5 m) rotorių kombainas. Švelni ir ypač efektyvi dviejų rotorių Twin Rotor technologija, kažkada sukėlusi revoliuciją grūdų nuėmimo technikos segmente, užtikrina neprilygstamą grūdų bei šiaudų kokybę.

Naujas kombainas varomas 775 AG C16 varikliu. Gamintojo teigimu, tai nulinių nuostolių mašina su nauju Twin Clean valytuvu. Naujieji Twin Clean valytuvai susideda iš dviejų viena už kitos esančių valymo sistemų: 2 viršutiniai sietai, 2 apatiniai sietai, 2 švarių grūdų transporteriai ir 2 slėgio jutiklių rinkiniai sietų apkrovai matuoti. Pirmoji rinkoje nauja Twin Clean yra visiškai automatizuota, kad būtų užtikrinta tolygi sietų apkrova ir užtikrintas maksimalus našumas, kai nuostoliai yra artimi nuliui. Taip pat įrengta nauja šiaudų smulkinimo ir paskleidimo iki 18 m pjovimo pločio sistema. 

Siekiant sumažinti prastovų trukmę, buvo sukurta nauja automatizuota rotorių užsikišimo šalinimo technologija. Nors naujasis CR11 kombainas yra pritaikytas maksimaliam pralaidumui, New Holland pripažįsta, kad neįmanoma visiškai išvengti užsikimšimo pavojaus. Mažai tikėtinu atveju, jei kombainas užsikimštų, automatinė sistema, į kurią įeina ir rotorių reversavimo funkcija padės operatoriui pašalinti užsikimšimą per kelias minutes, nereikalaujant, kad operatorius išliptų iš kabinos ir be jokių fizinių pastangų.

New Holland CR11 gali sutrumpinti derliaus nuėmimo laiką iš hektaro iki 25 %, o degalų sąnaudas – maždaug 20 %. Visa tai kartu su didesniu (nuo 12,5 iki 18,3 m) pjovimo pločiu reiškia, kad reikia mažiau važiuoti lauke, o tai taip pat padeda gerokai sumažinti anglies dvideginio emisijas. 20 000 litrų bunkerio ir 210 l/s iškrovimo greičio CR11 padidina derliaus dorojimo našumą iki tokio lygio, kokį anksčiau buvo sunku įsivaizduoti. Kombainas siūlomas ir su vikšrine, ir su ratine važiuokle. Bendroji masė – 26 tonos, kas yra 2 t daugiau nei CR10.90.

„Šis naujas analogų rinkoje neturintis kombainas, sukurtas siekiant pasiūlyti kitą produktyvumo lygį. Jo tiesiog negalima lyginti su šiuo metu rinkoje esančiais produktais“, – sako Lars Sorensen, New Holland Agriculture kombainų ir pjaunamųjų vadovas.

 



Jums turėtų būti įdomu


Naujienos

Agrifac savaeigiai purkštuvai pritaikyti alternatyviems degalams

Agrifac savaeigiai purkštuvai pritaikyti alternatyviems degalams

Siekdami tvariai ir veiksmingai prisidėti prie maisto produk...

Naujienos

CNH parduoda plūgų verslą

CNH parduoda plūgų verslą

Pasiekė informacija, kad koncernas CNH pardavė savo žemės ūk...

Naujienos

Dotnuva Baltic saulės elektrinių slėnis – dar vienas žingsnis tvarumo link

Dotnuva Baltic saulės elektrinių slėnis – dar vienas žingsnis tvarumo link

AB Akola Group priklausanti bendrovei Dotnuva Baltic praėjus...