Menu




Technikos pardavėjų sezono naujienos. II dalis

Technikos naujienos 23.04.2020   

Technikos pardavėjų sezono naujienos. II dalis


Tęsiame technikos prekybos įmonių svarbiausių sezono naujienų apžvalgą. Šįkart pristatome žemės dirbimo ir sėjos mašinas.

ŽEMĖS DIRBIMO, SĖJOS MAŠINOS

Sėjamoji Agrisem Sly Boss ir diskinis skutiklis Agrisem Disc-O-Mulch Gold (atstovas UAB Dotnuva Baltic)

Sėjamoji Sly Boss sukurta prancūzų ūkininko, 10 metų propaguojančio tiesioginės sėjos technologiją savo šalyje. Sėjamoji išsiskiria ne tik dėl vieno kampu pakreipto disko, bet ir dėl originalaus šiaudų nustūmimo įtaiso, kuris neįspaudžia, o nužeria augalines liekanas nuo dirvos paviršiaus priešais pjovimo diską.

 

Tiesioginės sėjos sėjamoji Agrisem Sly Boss

Diskinio skutiklio Disc-O-Mulch Gold darbinės dalys turi individualius 3D spyruoklinius saugiklius: sutikęs kliūtį diskas gali ne tik pakilti į viršų, bet ir judėti šonine kryptimi. Galima rinktis karpytus banguotuosius (sekliam arba giliam dirbimui) arba specialius mulčiavimo diskus sekliam dirbimui, dirvos skutimui iškart po derliaus nuėmimo (pabirų sudaiginimui).

 

Diskinis skutiklis Agrisem Disc-O-Mulch Gold 

Diskinis skutiklis Amazone Catros+ 12003-2TS (atstovas AB Lytagra)

Prikabinamas 12 m darbinio pločio diskinis skutiklis skirtas sekliam ir intensyviam dirvos dirbimui. Catros+ 12003-2TS turi 510 mm skersmens dantytus diskus, užtikrinančius nuo 5 iki 14 cm darbinį gylį, kuris greitai ir paprastai sureguliuojamas kiekvienoje iš keturių disko sekcijų. Priekinės ir galinės diskų eilės nusistato automatiškai. Diskai turi neaptarnaujamus uždaro tipo guolius. Priežiūra nereikalinga ir guminiams diskų saugikliams. Dėl individualios diskų pakabos ir ContourFrame sistemos užtikrinamas optimalus dirvos paviršiaus kopijavimas ir pastovus dirbimo gylis. Didelio darbinio pločio skutiklis numatytas agreguoti su ne mažesnio, kaip 380 AG pajėgumo traktoriumi. Sausose ir ypač sunkiose dirvose agregato darbinį plotį galima sumažinti iki 7 m. Nepaisant didelio 12 m darbinio pločio, skutiklis labai kompaktiškas transportinėje padėtyje: sulanksčius šonines sekcijas plotis neviršija 3 m, o aukštis – 4 m.

 

Diskinis skutiklis Amazone Catros+ 12003-2TS

Kombinuotas skutiklis Amazone Ceus 7000-2TX (atstovas AB Lytagra)

Prikabinamas kombinuotas, 7 m darbinio pločio skutiklis Amazone Ceus 7000-2TX į vieną agregatą sujungia diskinį ir noraginį skutiklius. Agregatas labai universalus: dėl diskų ir noragėlių derinio jis tinkamas sekliam ražienų skutimui ir gilesniam dirvos purenimui, priešsėjiniam dirbimui ir naudojimui tose dirvose, kuriose gausu organinių liekanų. Agregatas gali dirbti naudojant tik diskų sekcijas arba jas naudoti kartu ir noragėliais. Visose diskų sekcijoje – neaptarnaujami guoliai, diskai turi individualią pakabą su guminių blokų saugikliais. Noragėlių sekcijos turi dvigubus saugiklius: cilindrinių spyruoklių (saugikliai suveikia esant 600 kg apkrovai) ir nukerpamo varžto. Su kombinuotu skutikliu dirvos galima įdirbti ir vėlyvą rudenį arba drėgnomis sąlygomis, nenaudojant volo. Abiejų agregato sekcijų darbinis gylis reguliuojamas hidrauliniu būdu.

 

Kombinuotas skutiklis Amazone Ceus 7000-2TX 

Bednar sėjos mašinos (atstovas AB East West Agro)

Bednar Combo System CS – nauja prikabinama dviejų bunkerių su dozatoriais sistema, kurią galima panaudoti įvairiose augalininkystės operacijose. Ypač efektyvi agreguojant su Terraland TN ir Terrastrip ZN dirvos raižytuvais bei Corsa CN sėjamąja. Dviejų bunkerių, kuriuose palaikomas didesnis nei aplinkos slėgis, bendra talpa 5 000 l, talpų santykis 2:3. Sėklos arba trąšos dozuojamos dviem iš nerūdijančio plieno pagamintais dozatoriais. Jie turi elektrinę pavarą, todėl sėklų/trąšų išbėrimo normą pakeisti labai paprasta. Reguliavimai atliekami ISO-Bus sąsają turinčiame valdymo terminale.

 

Dvigubas Bednar Combo System CS bunkeris su pneumoelektrine dozavimo sistema 

Bednar Omega OO 4000 FL yra specialiai mažesniems ūkiams skirta 4,0 m darbinio pločio sėjamoji su lokalaus tręšimo įranga: lengvesnė už ankstesnius modelius, galinti sėti įvairius augalus, kartu įterpiant ir trąšas. Sėjamosios bunkerių bendra talpa 4 000 l. Talpų santykis 50:50. Dėl didesnio nei aplinkos slėgio bunkeriuose dozavimas yra tikslesnis, net išberiant labai didelį trąšų kiekį. 

 

Sėjamoji Bednar Omega OO 4000 FL

Pakabinama sėjamoji Bednar Corsa CN gali būti agreguojama su Combo System CS bunkeriu arba tvirtinama prie traktoriaus trijų taškų pakabinimo sistemos ir jungiama su priekinėmis sėkladėžėmis Ferti-Box FB F/Ferti-Box Fb F Dual. Sėjamoji Corsa CN turi dvidiskius išsėjimo noragėlius (tarpueilių plotis 12,5 arba 16,7 cm), sumontuotais ant lygiagretainio mechanizmo. Dvigubi priekiniai atraminiai ratai užtikrina geresnį šoninių sekcijų kopijavimą. Papildomai galima užsakyti šoninius ir technologinių vėžių ženklintuvus. Numatyta galimybė uždaryti sėjamuosius aparatus pusei darbinio pločio, taip pat sėti kas antrą eilutę 25 arba 33 cm pločio tarpueiliais. Agregatas galimas 6, 8 ir 9 m darbino pločio.

 

Pakabinama sėjamoji Bednar Corsa CN

Peilinis volas Horsch Cultro TC (atstovas UAB Audrokesta)

Horsch tarpiniams augalams, rapsų ir kukurūzų ražienai smulkinti siūlo naują 3,0 arba 12,0 m darbinio pločio agregatą Cultro TC su dvigubu peiliniu volu. 3,0 m pločio agregatas yra pakabinamas ant priekinės arba galinės traktoriaus trijų taškų pakabinimo sistemos, 12 m pločio – prikabinamas. Plačiau apie pakabinamą Horsch Cultro 3 TC smulkinimo volą skaitykite Profi Lietuva 2020/2 numeryje 66–67 psl.

Prikabinamo 12 m pločio volo Cultro 12 TC konstrukcija tokia, kad visa agregato masė darbo metu tektų dviejų eilių peiliniam volui. Volas sudarytas iš 3 m pločio sekcijų, turinčių individualią pakabą, todėl agregatas gerai kopijuoja dirvos paviršių. Be to, kiekviena sekcija turi individualius saugiklius – sutikus kliūtį ji pasikelia į viršų. Horsch Cultro 12 TC gali būti komplektuojamas su žiediniu tankinimo volu arba virbalinėmis akėtėlėmis. Priešais smulkinimo volą gali būti įrengtas vibracinis lygintuvas Crossbar.

Technologinis agregato greitis iki 20 km/val. Galios poreikis – nuo 147 kW/200 AG.

 

Peilinis volas Horsch Cultro 12 TC su žiediniu tankinimo volu

Noraginis skutiklis Kverneland Enduro (atstovas UAB Dotnuva Baltic)

Kverneland Enduro – tai atnaujinti CLC skutikliai su pakeistu noragėlių pavadėlių tvirtinimu prie rėmo. Nauja sistema leidžia keisti noragėlių išsidėstymą ir jų skaičių. Pakeistas pavadėlių tvirtinimas leido sumažinti atstumą tarp noragėlių eilių, todėl skutiklio svorio centras dabar arčiau traktoriaus. Toks sprendimas padidina varytuvų apkrovą ir sumažina galios poreikį traukai. Spyruokliniai lakštinių lingių saugikliai išliko, tačiau jų standumas padidintas – dabar jie suveikia esant 700 kg apkrovai. Taip pat atsirado galimybė keisti darbinį gylį važiavimo metu.

 

Noraginis skutiklis Kverneland Enduro

Pakabinamas diskinis skutiklis Mandam GAL-C ir prikabinamas volas Mandam MCW (atstovas UAB Dotnuva Baltic)

Mandam GAL-C – tai 3,5 m darbinio pločio pakabinamas diskinis skutiklis su atskirais kiekvienam diskui guminių blokų saugikliais. Tokia konstrukcija užtikrina gerą dirvos paviršiaus kopijavimą ir apsaugą nuo kliūčių. Standartiškai įrengiami 560 mm skersmens karpyti diskai, tačiau papildomai agregatą galimą užsisakyti su 610 mm skersmens diskais. Diskų guoliai – uždaro tipo, neaptarnaujami. Pritaikant konkretaus ūkio poreikiams, dviejų eilių diskinį skutiklį galima pasirinkti su įvairių tipų tankinimo volais. 2,5–4,0 m skutikliams, kaip papildoma įranga, numatyta speciali transportinė važiuoklė.

 

Diskinis skutiklis Mandam GAL-C su žiediniu tankinimo volu

Prikabinami Mandam tankinimo volai, skirti priešsėjiniam dirvos ruošimui ir jos paviršiaus sutankinimui po sėjos, galimi dviejų tipų: MCB ir MCW. Pagrindinis juos skiriantis elementas – hidrauliniu būdu reguliuojamas vibracinis lygintuvas, įrengiamas prieš MCW tipo volus. Mandam volai taip pat tinkami pievoms ir ganykloms prižiūrėti pavasarį.

 

6,2 m pločio volas Mandam MCW su vibraciniu lygintuvu

Väderstad TopDown 400 su BioDrill sėjamąja ir trąšų įterpimo įranga (atstovas UAB Väderstad)

4,0 m darbinio pločio universalus skutiklis su smulkiasėklių augalų sėjamąja BioDrill 360 ir trąšų įterpimo įranga šiais metais pristatoma pirmą kartą. Skutiklis TopDown gerai žinomas ir užsirekomendavęs universalus dirvos dirbimo agregatas, apjungiantis keletą technologinių operacijų: dirvos skutimą diskais ir noragėliais iki 40 cm gyliu bei sutankinimą vienu iš pasirenkamų trijų volų. Su trąšų įterpimo įranga skutiklio pritaikymas dar platesnis – sėjant rapsus su smulkių sėklų BioDrill įranga, vienu važiavimu įterpiamos ir trąšos. Jos įterpiamos į tą pačią vagutę, todėl ši technologija panaši į juostinę sėją. Trąšos už noragėlio gali būti įterpiamos vienu iš trijų būdų: išberiamos ant paviršiaus, įterpiamos nustatytu gyliu arba paskleidžiamos kombinuotai, t. y. ir išberiant paviršiuje, ir įterpiant. 

TopDown su trąšų įranga gali būti panaudotas ne tik rapsų sėjos metu trąšoms įterpti, bet ir atskirai, pvz. įterpiant kalį vėliau auginamiems augalams, ar azotą, siekiant greitesnės šiaudų mineralizacijos. Taip išvengiama atskiro važiavimo su trąšų barstomąja.

Trąšų įrangą sudaro skirstytuvas, dozuojantis trąšas iš trąšadėžės Väderstad FH 2200. Priekinė trąšadėžė FH 2200 turi Fenix III dozavimo įrangą. Dėl galingo ventiliatoriaus užtikrinamas vienodas trąšų paskirstymas net ir važiuojant dideliu greičiu. Trąšų įterpimo įranga tinka universaliam skutikliui TopDown 300-900 ir noraginiam skutikliui Opus 400-700. Priekinė trąšadėžė naudojama ir su tiksliąja sėjamąja Tempo, todėl tą pačią trąšądėžę FH 2200 galima panaudoti trims ūkio mašinoms.

 

Väderstad TopDown 400 su BioDrill sėjamąja ir trąšų įterpimo įranga

 

PROFI Lietuva 2020/2



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...

Technikos naujienos

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Naujausi John Deere 5M traktoriai galimi su naujomis transmi...