Menu




Strautmann įgyvendina elektrinės šėrimo mašinos projektą

Technikos naujienos 03.01.2024   

Strautmann įgyvendina elektrinės šėrimo mašinos projektą


Strautmann elektrinis pašarų maišytuvas-dalytuvas eVerti-Feed 1251 (10 – 12m³) yra naujas modelis, kuris gamintojo gamoje neturi dyzelinio analogo.

Elektrą mašinos darbui tiekia du 46 kW elektros varikliai. Pirmasis maitina hidraulinę sistemą, antrasis – maišymo sraigtą.

Gamintojas teigia, kad pilnai pakrautas 40 kW akumuliatorius, skirtas 5,5 t vertikalios sraigės mašinai, vienu įkrovimu gali sumaišyti ir išdalyti apie 10 tonų pašaro. Įkrovimui naudojant standartinį 16 arba 32 amperų lizdą, akumuliatorius pakraunamas per 6-7 valandas, tačiau gamintojas žada ir greitesnio įkrovimo versiją.

Standartinėje koplektacijoje yra atbulinės eigos kamera ir svėrimo įtaisas. Mašina valdoma nauju E-Control valdymo bloku ant reguliuojamos operatoriaus platformos.

Trijų ratų konstrukcija leidžia mašinai būti labai manevringai. Plotis ir ilgis su skersiniu konvejeriu yra atitinkamai 2,3 ir šiek tiek daugiau nei 5,0 m.

Šiemet planuojama pagaminti dar penkis prototipus, o serijinė gamyba galėtų prasidėti 2024 metų pabaigoje. Numatoma, kad mašina kainuos apie 109 000 eurų.

Beje, taip pat vyksta visiškai elektrinio savaeigio ePrimus 413 (13 m³) bandymai. Šis modelis pirmą kartą buvo pristatytas parodoje EuroTier 2022, tačiau jame įdiegti kai kurie atnaujinimai – 400 V elektros sistema, skirta frezavimo galvutei, maišymo sraigtui, pavaros ir hidraulikos elektros varikliui, pakeista 700 V elektros sistema.

ePrimus vis dar planuojama pradėti gaminti nuo 2024 m. lapkričio mėn. Agritechnica 2023 skirtame leidinyje taip pat paminėti du kiti ePrimus modeliai – 411 (11 m³) ir 415 (15 m³). Taip pat planuojama elektrinio savaeigio maišytuvo-dalytuvo su dviem vertikaliais sraigtais gamyba.

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Prieš porą metų pristatyta Krone ir Lemken bendrai sukurta s...

Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...