Menu




Manitou sukūrė pirmąjį elektrinį teleskopinį krautuvą

Technikos naujienos 18.12.2023   

Manitou sukūrė pirmąjį elektrinį teleskopinį krautuvą


Prancūzijos teleskopinių krautuvų gamintojas Manitou neatsilieka nuo žemės ūkio technikos elektrifikacijos tendencijų ir pristato pirmąjį elektrinį teleskopinį krautuvą MLT 625e, skirtą žemės ūkio technikos rinkai.

Didžiausia MLT 625e keliamoji galia 2,5 t (2,0 t; 6,0 m kėlimo aukštis). Statybų sektoriui skirtas MLT 625e buvo pristatytas praėjusių metų Bauma statybų parodoje. Žemės ūkio versijoje naudojamos tos pačios technologijos kaip ir įprastame MLT 625e modelyje, tik dyzelinis variklis pakeistas į du elektros variklius – 14 kW galios skirtas hidrostatinei transmisijai ir 25 kW strėlė hidraulikai.

Teigiama, kad 25 kWh ličio jonų baterija užtikrina maždaug keturias valandas nepertraukiamo darbo standartiniu režimu. Regeneracinė sistema kaupia energiją lėtėjimo metu ir taip padeda pailginti veikimo laiką.

Bateriją kraunama integruotu 9kW įkrovikliu. Gamintojo teigimu, įjungus į 380v lizdą, krovimas užtrunka vos tris valandas (galima naudoti ir standartinį 220v lizdą).

Paspaudus prietaisų skydelyje esantį mygtuką suaktyvinamas vadinamasis boost režimas, kuris ne tik leidžia greitai padidinti greitį iki didžiausio 16 km/val., bet ir užtikrina greitesnius strėlės ir kaušo judesius.

Su trimis vairavimo režimais 4ws važiuoklė užtikrina mažą, vos 3,31 m apsisukimo spindulį. Elektrinis modelis gali dirbti su tais pačiais priedais kaip ir dyzelinis MLT 625.

Operatoriaus buvimo jutiklis ir automatinis stovėjimo stabdys yra standartinės komplektacijos įranga. MLT 625e turi LED tolimųjų šviesų ir darbo žibintus, telefono laikiklį ir reguliuojamą vairo kolonėlę.

Elektrinis krautuvas vis dar yra koncepcija, tačiau nenustebtume, jei Prancūzijos teleskopinių krautuvų gamintojas kitų metų pabaigoje pademonstruos serijinės gamybos modelius ir priims užsakymus pristatymui 2025 m. viduryje.

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Prieš porą metų pristatyta Krone ir Lemken bendrai sukurta s...

Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...