Menu




Kubota verslo ambicijos

Rinka 07.12.2023   

Kubota verslo ambicijos


Kubota tikisi šiemet ketina padidinti savo dalį Europos traktorių (iki 180 AG) rinkoje 1,0% iki 10,5%.

Kubota Holdings Europe prezidentas Yasukazau Kamada, kalbėdamas tarptautinėje spaudos konferencijoje vykusioje parodoje Agritechnica, sakė, kad kompanijos traktorių verslas Europoje išaugo 38%, palyginti su 2022 m.

M. Kamada pridūrė, kad Kubotos dalis Europos traktorių rinkoje galėjo būti dar didesnė. „Per pastaruosius kelerius metus mes stipriai nukentėjome dėl detalių tiekimo trikdžių, tad mūsų tiekimo grandinėje kilo daugybė iššūkių, – sakė jis. - Tai mums kainavo kelis procentus rinkos dalies“.

Nepaisant šių detalių tiekimo problemų, Kubota teigia esanti trečia pagal dydį pasaulinės agrotechnikos pramonės žaidėja. Beje, šiųmetėje parodoje Agritecnica visos Kubota Group priklausančios įmonės (Kubota, Kverneland, Great Plains, Roc ir Vicon) pirmas kartą turėjo bandrą ekspoziciją. 

Europos vadovas trumpai apžvelgė įmonės pasaulinį verslą. Kubota Group praėjusiais metais pirmą kartą buvo arti 20 mlrd. eurų apyvartos (19,84 mlrd. eurų). Šiais metais prognozuojamas rekordinės 21,85 mlrd. Eurų, pajamos, kurių 14,4% bus sudaro pardavimai Europoje. „Iki 2025 m planuojame ir toliau didinti pardavimus iki 22,2 mlrd. eurų“, – pridūrė M. Kamada.

Prognozes tik gali pakoreguoti bendras ekonomikos nuosmukis, kuris antrąjį šių metų pusmetį Europoje pristabdė naujų traktorių ir mašinų paklausą. 2024 m., kuriais Europoje minimas prekės ženklo 50-metis, perspektyvos nėra daug geresnės, ir planuojama, kad traktorių paklausa sumažės iki -5,0%.

Europa yra svarbi Kubota rinka ir 5 000 iš 55 000 visų pasaulio įmonių darbuotojų dirba šiame regione. Europoje plėtojami penki verslai – statybų technikos, traktorių, variklių, padargų ir atsarginių dalių. Statybinė technika sudaro trečdalį apyvartos. Traktoriai ir padargai atitinkamai po 22 %, o varikliai ir atsarginės dalys sudaro likusią dalį.

Autonominis traktorius

Kubota šiais metais moksliniams tyrimams ir plėtrai skyrė apie 470 mln. eurų. Dalis investicijų atiteko naujiems hibridiniams ir elektrinims varikliams. Bendrovė tikina, kad stengiasi elektrifikuoti savo produkciją ir padidinti autonomijos lygį, o vidutiniu ir ilguoju laikotarpiu planuoja Europoje pasiūlyti autonimines Kubota mašinas.

Įmonė savo pirmąjį autonominį traktorių, 60 AG SL60A, pristatė dar 2017 m. Japonijoje. Prie jo 2020 m. prisijungė 100 AG MR1000A Agri Robo KVT, kuris pirmą kartą buvo parodytas Europoje šiųmetėje Agritechnica.

Mašina sukurta ant M5112 platformos ir turi 3,8 l darbinio tūrio Kubota 4 cl. variklį bei kai kuriuos kitus šio modelio komponentus. Akivaizdūs skirtumai yra išoriniai jutikliai, skaitytuvai ir optinės atpažinimo sistemos, o mažiau akivaizdūs – nauja traktoriaus transmisija, pritaikyta autonominiam darbui.

Agri Robo gali dirbti su operatoriumi arba be jo, taip pat įmanoma vienu metu nuotoliniu būdu valdyti du traktorius mobiliuoju įrenginiu. Informacijos, kada Europoje bus galima įsigyti naująjį Agri Robo KVT, kuris sveria 3,5–4,1 t ir kelia 3,3 t gale, kol kas nėra.

Beje, Kubota skaičiavimais, gimtinėje parduota 1 000 autonominių mašinų. Šimtas iš jų traktoriai, kitos – autonomės ryžių sodinimo ir derliaus nuėmimo mašinos.

 



Jums turėtų būti įdomu


Rinka

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery pradeda partnerystę su pasaulyje gerai...

Rinka

AGCO apyvartos rekordai

AGCO apyvartos rekordai

Skelbiama, kad AGCO pardavimai praėjusiais metais išaugo bev...

Rinka

Pirmasis AGCO veiklos pusmetis - puikus

Pirmasis AGCO veiklos pusmetis - puikus

AGCO praneša apie maždaug 27 % išaugusius, palyginti su praė...