Menu




Dujomis varomas New Holland T7.270 prekyboje - jau kitais metais

Technikos naujienos 27.10.2023   

Dujomis varomas New Holland T7.270 prekyboje - jau kitais metais


New Holland parodoje Agritechnica pristatys dar vieno metanu varomo traktoriaus T7.270 Methane Power LNG (varomas suskystintomis gamtinėmis dujomis) prototipą. Tikimasi, kad pirmųjų modelių gamyba Basildono gamykloje prasidės 2024 metų antroje pusėje. Draugiškam aplinkai naujos kartos traktoriui buvo suteiktas savitas atpažinimo stilius – naujos išvaizdos variklio dangtis su apšviestu New Holland logotipe Clean Blue ženklu. 

Naujasis didesnio našumo T7.270 Methane Power CNG traktorius debiutuoja tarptautinėje parodoje, perkeldamas New Holland alternatyviųjų degalų technologiją į aukštesnę galios klasę ir suteikdamas naudos platesniam potencialių pirkėjų ratui. Šiuo naujuoju modeliu New Holland prideda dar vieną svarbią dedamąją į švarios energijos lyderio strategiją ir priartina prie gamintojo ambicijų tapti visos žemės ūkio technikos prekės ženklu ir alternatyvių degalų produktų gamoje.

T7 su PLM Intelligence ir naujausia Horizon Ultra kabina turi NEF 6,7 litro metano variklį, kuris naudojamas ir T6.180 Methane Power traktoriuje, tačiau didesnės galios, kad atitiktų galimybes ir našumą, kurio tikimasi iš T7 modelio traktoriaus. Didžiausias variklio sukimo momentas yra 1 160 Nm, o jo maksimali galia yra 270 AG visomis sąlygomis. 

Didesnis našumas tapo įmanomas dėl New Holland projektavimo komandos pastangų visapusiškai išnaudoti didesnę T7 važiuoklę, kad maksimaliai padidintų dujų saugyklą. Su 1 265 litrų (219 kg) T7.270 dujų talpa 178 % didesnė nei T6.180 Methane Power (455 litrai/79 kg). Rezultatas – traktorius yra ne tik galingesnis ir galintis dirbti su didesniais padargais, bet ir galintis dirbti ilgiau tarp sustojimų degalams papildyti.

Kadangi metanas yra švariau degantis kuras, SCR sistema nereikalinga, tad padaugėjo vietos didesnei metano dujų talpyklai. Be to, T7.270 Methane Power CNG galima naudoti ir metaną, ir biometaną, gaunamą iš gyvulių mėšlo ir srutų. 

Naujasis T7.270 Methane Power CNG taip pat turi bepakopę transmisiją. Dėl CVT šis traktorius ypač tinka dirbti su priekabomis, sveriančiomis daugiau nei 18 t.

Nors T7.270 Methane Power CNG ir panašus į dyzelinu varomą T7.270, jis skiriasi keliomis savybėmis. Konstrukcija po kabina gerokai skiriasi – naujos kabinos atramos ir akumuliatorius perkeltas į kairę, kad būtų daugiau vietos didesniam dujų bakui. Pati kabina apdovanotoji Horizon Ultra – tyliausia pramonėje, kurios vidinis triukšmo lygis siekia vos 66 dB, sumažina operatoriaus nuovargį ir padidina komfortą.

Horizon Ultra erdvesnė 8 %. Kaip ir kiti T7 modeliai, T7.270 Methane Power CNG aprūpintas New Holland PLM Intelligence sistemomis, kurios užtikrina abipusį mašinos ir lauko darbų duomenų perdavimą tarp traktoriaus ir MyPLMConnect internetinio portalo, o tai leidžia savininkams ir valdytojams stebėti mašinos darbo duomenis, o prekybos atstovams – su leidimu – teikti nuotolinę pagalbą.

Europos biodujų asociacijos duomenys rodo, kad biodujų įrenginių ir toliau daugėja. Šiuo metu ES yra daugiau nei 17 000 biodujų gamyklų, iš jų daugiau nei 11 000 Vokietijoje, o Prancūzijoje stebimas didžiausias augimas nuo 2017 m. Remiantis Europos biodujų asociacijos duomenimis, iki 2030-ųjų į naujas biodujų jėgaines Europoje planuojama investuoti apie 18 mlrd. eurų.

„Manome, kad strategiškai svarbu investuoti į metaną, ypač biometaną, kad pirkėjams pasiūlytume geriausius alternatyvius degalus ateičiai, – sako Carlo Lambro, New Holland Agriculture prekės ženklo prezidentas. - Didesnės galios poreikiai, kad traktorių darbas būtų efektyvesnis, ir toliau auga. New Holland tikslas yra patenkinti šiuos poreikius, turint mintyje, didinant ir alternatyvius degalus naudojančių traktorių pasiūlą“.

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Prieš porą metų pristatyta Krone ir Lemken bendrai sukurta s...

Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...