Menu




Paslaptingasis Massey Ferguson 9S

Technikos naujienos 18.10.2023   

Paslaptingasis Massey Ferguson 9S


Kitą mėnesį kompanija Massey Ferguson planuoja nustebinti parodos Agritechnica lankytojus galingiausiu kada nors Biuve gamykloje Prancūzijoje pagamintu traktoriumi. Deja, išskyrus neryškų lauko nuotraukos vaizdą, kelias ryškesnes konstrukcijos fragmentų nuotraukas ir trumpą vaizdo įrašą, net pavadinimo, bendrovė nepateikia ir visos techninės detalės lieka nežinomos. Greičiausiai naujoji serija pakeis 8700S (270-405 AG) seriją ir bus pavadinta 9S

Massey Ferguson slaptumas visiška priešingybė AGCO kolegos Valtra pozicijai. Kompanija neseniai surengė savaitę tukusius tarptautinius prekybos ir spaudos atstovų renginius Suolahti gamykloje Suomijoje, siekdama parodyti naują šešių modelių S6 seriją (280–420 AG). 

Nesunku nuspėti, kad Massey 9S, jei modelio 9420S galia viršys 420 AG, turi tą pačią, bet atnaujintą bendrą platformą. Manome, kad 9S naudos tą patį patobulintą 8,4 l Agco Power 84LXTN Etapo V reikalavimus atitinkantį variklį. Greičiausiai jis suporuotas su ta pačia patobulinta AGCO ML260 Vario transmisija (dviejų diapazonų CVT, kurios didžiausias greitis yra 53 km/val.). Tokia pat naudojama Valtra flagmane.

Be abejo, yra keli labai pastebimi skirtumai tarp naujųjų Massey Ferguson ir Valtra serijų, kad būtų galima geriau atskirti prekės ženklą. Pirmiausia, dabar jie gaminami skirtingose vietose – Massey 8700S ir Valtra S4 buvo gaminami toje pačioje surinkimo linijoje Biuve mieste, o naujieji Valtra S6 modeliai bus gaminami Suolahti gamykloje Suomijoje.

Kabina taip pat visiškai kitokia. Iš pirmųjų nuotraukų, kurios pasirodė viešoje erdvėje, galima spręsti, kad naujasis 9S turės tokią pat erdvią kabiną, kokia buvo pristatyta 8S 2020 m. O S6Q serijos parinkta Valtra penkių statramsčių kabina, o tai taip pat reiškia, kad suomiška mašina gali važiuoti atbuline eiga.

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Prieš porą metų pristatyta Krone ir Lemken bendrai sukurta s...

Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...