Menu




Išskirtinis interviu su AGCO grupės valdybos atstovu

Rinka 20.04.2020   

Išskirtinis interviu su AGCO grupės valdybos atstovu


Nuolatinė techninė parama prekybos įmonėms ir žemdirbiams bei darbuotojų apsauga yra svarbiausi AGCO prioritetai epidemijos protrūkio metu. Ne mažiau svarbus ir atsarginių dalių tiekimas, ypač dabar, prasidėjus pavasario sezonui, sako Torstenas Dehneris (Torsten Dehner), kuris šiemet perėmė AGCO Europos/Vidurinių Rytų viceprezidento ir generalinio direktoriaus pareigas.

Kaip ir kiti pagrindiniai traktorių bei žemės ūkio mašinų gamintojai, dėl ekstremalios pandemijos sukeltos situacijos nukentėjo ir AGCO, nors T. Dehneris patvirtina, kad visos grupei priklausančios Šiaurės Amerikos gamyklos, įskaitant vikšrinių traktorių gamyklą Džeksone (Jackson) ir Massey Ferguson bei Fendt stačiakampių ryšulių presus gaminančią Hestono (Hesstone) įmonę, vis dar veikia.

Europos ir Vidurinių Rytų (vadinamasis EME) regionas yra labai svarbus grupei – jis apima 20 gamybos ir logistikos įmonių 14 šalių, kuriose dirba 12 000 darbuotojų, o 2019 m. apyvarta siekė 5,3 milijardo JAV dolerių (4,9 mlrd. eurų). Dauguma centrinė būstinės ir kitų AGCO priklausančių įmonių darbuotojų šiuo metu dirba iš namų.

Torstenas Dehneris, AGCO EME (Europa/Viduriniai Rytai) viceprezidentas ir generalinis direktorius

Jis patvirtino, kad AGCO Vokietijos gamyklos vis dar gamina žolinių pašarų linijos mašinas (grėblius, vartytuvus, ritinių presus, vyniotuvus ir kitas), tačiau visos kitos AGCO gamyklos Europoje yra laikinai uždarytos.

Fendt gamykla Marktoberdorfe (Marktoberdorf), Vokietijoje, buvo uždaryta kovo 25 d. Massey Ferguson Biuvė (Beauvais), Prancūzijoje, – kovo 17 d., o Valtra Suolahtyje (Suolahti), Suomijoje, – kovo 27 d. Kombainus gaminanti Breganzės (Breganze) gamykla Italijoje duris užvėrė kovo 16 d., o savaeigių Katana pašarų smulkintuvų gamykla Hohenmolsene (Hohenmolsen), Vokietijoje, prieš pat Velykas pradėjo dirbti sutrumpintu darbo laiku.

Į klausimą, kodėl AGCO nenutraukė žolinių pašarų mašinų gamybos, o traktorių ir kombainų surinkimas stojo, T. Dehneris atsako: „Žolinių mašinų konstrukcija nėra tokia sudėtinga kaip traktorių, kuriuose yra daug elektronikos ir kitų komponentų. Šių detalių neįmanoma sukaupti didelių kiekių ir laikyti atsargų“. Visos traktorių surinkimo linijos uždarytos taip pat, kaip ir per kasmetinę pertrauką, kurį paprastai būna vasaros metu. Šis laikas naudojamas sanitarijai ir kasdienei gamybos priemonių priežiūrai.

AGCO vadovybė įsitikinusi, kad po pertraukos gamyba netruks atsinaujinti ir greitai pasieks ankstesnes apimtis. Tačiau tai priklausys nuo sugebėjimo užtikrinti darbuotojų ir, žinoma, tiekėjų saugumą. Pasak T. Dehnerio, dėl šios priežasties šiuo metu neįmanoma numatyti naujų užsakymų įvykdymo terminų.

Jo tvirtinimu, visos Europos traktorių ir kombainų surinkimo gamyklos yra uždarytos, tačiau atsarginių dalių sandėliai veiklos nestabdo, o kai kurie net dirba visą parą, kad užtikrintų, jog prekybos atstovai ir klientai gautų jiems reikalingas atsargines dalis laiku. „Dirba ir pagrindinis atsarginių dalių sandėlis Eneryje (Ennery), Prancūzijoje. Nesutrikęs atsarginių dalių tiekimas yra labai svarbus, ypač pavasario sezono metu“, – pabrėžia jis.

Darbas atsarginių detalių sandėlyje Prancūzijoje organizuojamas 24 valandas per parą

AGCO nesustabdė tyrimų ir plėtros komandos darbo, tiesa, inžinieriai toliau prie savo projektų dirba iš namų ir, nors jokioje iš gamyklų joks prototipas negalėtų būti pagamintas ir parengtas serijinei gamybai, žadama, kad ateityje keli nauji, dėmesio verti produktai dienos šviesą tikrai išvys.

Anot T. Dehneris, parodų ir mašinų pristatymo organizavimą epidemijos laikais yra sunku planuoti. Paskutinis iššūkis – sudalyvauti Prancūzijos SIMA parodoje, kuri iš 2020 m. lapkričio mėn. buvo perkelta į 2021 m. vasario mėn. „AGCO rinkodaros skyrius turi prisitaikyti prie naujų, neįprastų aplinkybių ir rasti kitų būdų naujovėms pristatyti“, - priduria jis.

Žvelgdamas į ateitį, T. Dehneris pabrėžė, kad AGCO ir koncernui atstovaujančios įmonės vis dar turi naujų traktorių ir mašinų atsargų. „Geros naujienos visiems, laukiantiems naujų Fendt ar Massey Ferguson kombainų, yra tai, kad Breganzėje gamyba buvo pradėta šiemet anksčiau, todėl dauguma šiam sezonui užsakytų mašinų jau nuriedėjo nuo surinkimo linijų dar prieš sustabdant gamybą, o kai kurios jau net ir pasiekė pirkėjus“, - tikina AGCO atstovas.

Galiausiai, T. Dehneris akcentavo, kad su epidemija susijusi situacija keičiasi labai greitai: „Tai, kas šiandien aktualu, rytoj gali būti jau nebe aktualu. Turime būti lankstūs, kad prisitaikytume prie besikeičiančios aplinkos. Net išlaikydami griežtą socialinį atstumą, esame vieningesni nei bet kada anksčiau – kaip viena komanda su savo technikos platintojais ir klientais. Viskas yra mūsų rankose ir aš tikiu, kad jei taip ir toliau bendradarbiausime, sugebėsime daug pasiekti ir įveikti šiuos precedento neturinčius laikus kartu".

AGCO Europos/Vidurio Rytų regiono vadovas pastebėjo, kad žemdirbių svarba, žemės ūkio svarba visuomenėje vėl auga, tad ir šio verslo perspektyvos išlieka labai geros. „Ūkininkai – visų mūsų maitintojai, visi turime būti ir esame dėkingi už darbą, kurį jie atlieka“, – pabrėžia T. Dehneris.

Profi info

 



Jums turėtų būti įdomu


Rinka

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery pradeda partnerystę su pasaulyje gerai...

Rinka

AGCO apyvartos rekordai

AGCO apyvartos rekordai

Skelbiama, kad AGCO pardavimai praėjusiais metais išaugo bev...

Rinka

Kubota verslo ambicijos

Kubota verslo ambicijos

Kubota tikisi šiemet ketina padidinti savo dalį Europos trak...