Menu




Keičiamas Case IH Farmlift teleskopinių krautuvų asortimentas

Technikos naujienos 25.09.2023   

Keičiamas Case IH Farmlift teleskopinių krautuvų asortimentas


Visi Case IH Farmlift teleskopiniai krautuvai, kurie bus pristatyti tarptautinėje parodoje Agritechnica (lapkričio 12-18 d.), turės kai kuriuose Farmlift modeliuose jau įrengtą  6F/3R PowerDrive transmisiją ir pakeisto dizaino kapotą, dėl ko pagerėjo matomumas į dešinę pusę, žemesnę matomumo liniją, padedančią saugiai dirbti ir manevruoti.

Didesnis krovos pajėgumas

Nors Farmlift 633 (maksimali keliamoji galia ir aukštis 3,3 t/6 m), 737 (3,7 t/7 m) ir 935 (3,5 t/9 m) modeliuose ir toliau naudojama 140 l/min. hidraulinė sistema, tačiau Farmlift 636 (3,6 t/6 m) ir 742 (4,2 t/7 m) modeliuose įdiegtas naujas didelio našumo 160 l/min. siurblys. Tai leidžia 25 % sutrumpinti kėlimo ir nuleidimo laiką, todėl pagreitėja darbo ciklai, o per valandą ir per dieną pervežama daugiau medžiagų.

Perkrovimo galimybes taip pat pagerina integruota parodos EIMA 2022 apdovanojimą pelniusi elektrohidraulinė savaime išsilyginantis priedų užkabino sistema. Ji pakeičia įprastą kompensacinį cilindrą dviem kampo jutikliais, kurie realiuoju laiku teikia informaciją apie padėtį į ECU. Tada mašinos programinė įranga akimirksniu apskaičiuoja tikslų alyvos srauto poreikį posvyrio cilindrui, taip optimizuojant savaiminio niveliavimo tikslumą. Todėl sumažinami medžiagų nuostoliai ir techninės priežiūros sąnaudos, sumažėja sudėtingumas.

Naujas valdymo elementų išdėstymas supaprastina valdymą

Patobulinti valdymo įtaisai didina našumą ir patogumą dėl geresnės ergonomikos ir paprastesnio naudojimo. Naujajame 7 colių spalvotame skystųjų kristalų ekrane lengva skaityti pagrindinius mašinos duomenis, o naudojant navigacinį jutiklį galima atlikti pagrindinius nustatymus ir reguliavimus. Dabar visi modeliai yra paruošti AFS Connect ir tiekiami su vienerių metų AFS Connect telematikos prenumerata, skirta mašinos duomenų stebėjimui ir įspėjimų teikimui.

Mašinose su naująja galinio vaizdo kamera LCD ekrane jos vaizdai gali būti rodomi ir įjungus atbulinę eigą. Šalia ekrano esantis naujas šviesos diodų pagrindu veikiantis apkrovos momento indikatorius su stabiliu rizikos lygiu įspėja, jei artėja maksimali apkrova ir gresia hidraulinis užblokavimas.

Naujajame reguliuojamame sėdynėje sumontuotame valdymo porankyje yra integruota klaviatūra, kad būtų galima lengvai pasiekti pagrindines funkcijas, taip pat nauja vairasvirtė su integruotais hidraulinio, transmisijos ir perjungimo valdikliais. Tarp funkcijų yra aktyvi kaušo kratymo / grįžimo į padėtį mygtukas. Naudojant Farmlift valdymo terminalą ir valdymo svirtį, galima reguliuoti užvertimo / išvertimo greitį ir kratymo dažnį. Nauja pusiau automatinė grįžimo į padėtį funkcija leidžia operatoriams nustatyti dvi iš anksto nustatytas sijos tikslines padėtis pakėlimo / nuleidimo, išvertimo / užvertimo  ir sijos ištraukimo / įtraukimo ciklams.

Naujoje membraninėje klaviatūroje yra ekrano mygtukai, o tarp naujų funkcijų - patobulinta nuolatinio srauto funkcija, leidžianti tiksliai reguliuoti variklio sūkių dažnį arba pagalbinio srauto normą, kuri vėliau valdoma vairalazdės mygtuku, kad būtų įjungtas priedas, pavyzdžiui, rotacinis šepetys. Variklio sūkių skaičiaus reguliavimo mygtukas reiškia, kad galima išsaugoti nustatytą variklio sūkių skaičių, skirtą konkrečiam priedui valdyti, o galios perjungimo jautrumo mygtukas leidžia reguliuoti pagreitį pakeitus kryptį. Kitais mygtukais galima pasirinkti vairavimo, transmisijos ir tvarkymo / pakrovimo / kelio režimus.

Kitos klaviatūros funkcijos: galinės kameros įjungimas, pagalbinių paslaugų slėgio išleidimas, sijos važiavimo kontrolės įjungimas, transmisijos išjungimas, sijos reaktyvumas, galinių pagalbinių paslaugų įjungimas ir sijos lygio pakėlimas su sinchronizuotu sijos ištraukimu ir įtraukimu. Variklio automatinio didinimo funkcija automatiškai padidina variklio sūkių dažnį iki didelio tuščiosios eigos greičio, jei krautuvo funkcija veikia nedideliu greičiu, o hidraulika veikia ir strėlė yra visiškai nuleista. Laikinai įjungiama išjungimo sankaba, kad didžiausia variklio galia būtų perduota hidraulikos sistemai, o tada atleidžiama, kad būtų galima nepertraukiamai stumti. Farmlift atpažįsta, kad reikia daugiau galios, ir variklio sūkių dažnis automatiškai padidėja, kad būtų galima greičiau krauti. 

Veikimo režimai tinka įvairioms užduotims

Darbo režimai gali būti parenkami pagal užduotis, kad būtų pasiektas kuo didesnis našumas ir efektyvumas. Transportavimo režimu išjungiama strėlės hidraulika, įjungiamas sklandus galios perstūmimas ir įjungiamas dviejų ratų valdymas, o krovimo režimu pirmenybė teikiama greitam perstūmimui ir greitam strėlės judėjimui. Tvarkymo režime, kuris pritaikytas tiksliam krovos darbui, pavyzdžiui, iškraunant sunkvežimius ar kraunant ryšulius, vėl nustatomi numatytieji nustatymai, kad būtų galima sklandžiai važiuoti ir valdyti strėlę, o sinchronizuoto automatinio strėlės ištraukimo / įtraukimo ir vertikalaus pakėlimo derinys pagerina ciklo laiką ir palengvina darbą.

Valdymo charakteristikas galima pritaikyti pagal darbo reikalavimus ir operatoriaus pageidavimus, nes yra trys švytuoklės reakcijos reguliavimo lygiai, taip pat galima pasirinkti mažo arba didelio jautrumo vairalazdės ir strėlės reakciją: ilgi, lėti vairalazdės judesiai tikslioms užduotims atlikti arba trumpi, greiti judesiai maksimaliam darbo greičiui padidinti. 

Atnaujintus Farmlift modelius galima užsisakyti jau dabar.

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Prieš porą metų pristatyta Krone ir Lemken bendrai sukurta s...

Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...