Menu




Geringhoff pagamino pirmąją 20 eilių kukurūzų pjaunamąją

Technikos naujienos 16.04.2020   

Geringhoff pagamino pirmąją 20 eilių kukurūzų pjaunamąją


Nuo 1880 metų veikiantis specializuotas, šeimos valdomas pjaunamųjų gamintojas Geringhoff 140 metų jubiliejų pažymėjo, pagamindamas pirmąją 20 eilių, 16,0 m darbinio pločio pjaunamąją kukurūzų grūdų derliui doroti.

Pjaunamoji pagaminta Aleno (Ahlen) gamykloje, Vokietijoje ir yra skirta vienam Pietų Afrikos ūkiui. Geringhoff jau yra ir anksčiau pagaminusi panašaus darbinio pločio (13,0-15,0 m, 12-15 eilių) pjaunamąsias Pietų Afrikos ūkiams, kur augalai auginami įvairiais, nuo 50 iki 100 cm tarpueiliais, tačiau visos jos standaus tipo. Naujoji 20 eilių pjaunamoji yra sulankstoma, tai pirmoji tokio tipo ir tokio darbinio pločio kukurūzų pjaunamoji.

Pagaminti tokio darbinio pločio pjaunamąją nebuvo taip paprasta, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio dėl padėjusio jos svorio ir didesnės šoninių sekcijų apkrovos. Jos konstrukciją Geringhoff inžinieriai sukūrė nuo tuščio popieriaus lapo. 

Išskirtinio darbinio pločio 7,3 t sveriančią pjaunamąją planuojama jungti prie John Deere S790 kombaino. Geringhoff neatmeta galimybės ateityje pagaminti dar vieną 20 eilių pjaunamąją, bet greičiausiai jos neišvysime nei Europoje, nei Šiaurės Amerikoje. Europoje tradiciškai kukurūzai auginami 70–80 cm tarpueiliais. Čia populiariausios aštuonių eilių pjaunamosios. Daugumoje Šiaurės Amerikos ūkių kukurūzai sėjami 50 cm ar 75 cm tarpueiliais, o derlius nuimamas 12-16 eilių pjaunamosiomis.

Kukurūzų pjaunamosios turi atitikti šiuo metu gaminamų kombainų flagmanų keliamąją galią. Tad kyla klausimas: ar Geringhoff pajėgi pagaminti dar didesnio darbinio pločio pjaunamąją?

„Mes abejojame, kad pjaunamoji galėtų dar labiau didėti, tačiau ūkininkai vis ieško būdų, kaip gaminti efektyviau, - sako Geringhoff produktų vadovas Hendrikas Šneideris (Hendrik Schneider). - Kurdami 20 eilių pjaunamosios modelį, mes įrodėme, kad esame pasirengę reaguoti į konkrečius klientų poreikius ir esame pasirengę įveikti bet kokius iššūkius“.

Profi info

 



gallery image
gallery image
gallery image

Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...

Technikos naujienos

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Naujausi John Deere 5M traktoriai galimi su naujomis transmi...