Menu




Bednar Swifterdisc XE Mega – rekordus mušantis diskinis skutiklis

Naujienos 25.08.2023   

Bednar Swifterdisc XE Mega – rekordus mušantis diskinis skutiklis


769,36 hektarai – toks plotas buvo įdirbtas Bednar Swifterdisc XE 18400 Mega skutikliu per 24 nenutrūkstamo darbo valandas (grynasis darbo laikas buvo 23 valandos ir 36  minutės) .Tai net 125,36 hektarais daugiau nei 2007-aisiais pasiektas ankstesnis rekordas.

Naujas kultivavimo rekordas buvo pasiektas renginio, pavadinto24 VALANDŲ REKORDAS metu, kurį organizavo kompanija Bednar, bendradarbiaujant su Bednar ir John Deere partneriu Rumunijoje IPSO Agricultură. 

Duetą sudarė John Deere 9RX 640 traktorius ir Swifterdisc XE 18400 Mega skutiklis. Renginys vyko Rumunijoje liepos viduryje netoli Slatina miesto, pietinėje šalies dalyje, Olt Piess Slatina žemės ūkio bendrovės laukuose. 

Siekiant pademonstruoti realų agregato našumą buvo dirbama šešiuose skirtinguose laukuose, kur neseniai buvo nuimtas kviečių, žieminių rapsų ir žirnių derlius. Didžiausias įdirbtas laukas buvo 161,36 hektarų ploto. 

Didelio ploto laukai, didelis užgriebio plotas ir didelis darbinis greitis užtikrino didelius agregato darbo rodiklius. Vidutinis našumas buvo 32,6 hektarų per valandą, o degalų sąnaudos 3,1 l/ha per grynąjį 23 valandų 36 minučių darbo laiką. Per šį laiką nuvažiuota 450,7 kilometrų ir iš viso sunaudota 2 355,6 litrų degalų.

Skutiklis dirbo 7 cm gyliu. Sustojimų laikas, kai mašinos buvo aptarnaujamos, o į traktoriaus baką pilami degalai, sudarė vos 24 minutes. Operatoriai keitėsi darbo metu, pavyzdžiui apsisukant galulaukėje. 

Rekordo siekęs Swifterdisc XE 18400 Mega buvo sukomplektuotas su specialios agresyvios formos 560×5 mm skersmens diskais ir V-RING 630 mm skersmens galiniu volu su grandikliais. Standartinėje mašinos įrangoje jau buvo patogi hidraulinė darbinio gylio reguliavimo sistema. Mašina sparčiai sukasi galulaukėje, nes diskų sekcijos pakeliamos ir važiuojama ant galinių volų, priekinių atraminių bei transportinių ratų. Darbo metu transportinė ašis pakeliama, kad diskų sekcijos stipriau būtų spaudžiamos į dirvą. 

Čekijos bendrovė Bednar specializuojasi didelio užgriebio pločio mašinų gamyboje nuo pat veiklos pradžios. „Pirmąją mašiną pagaminome dar 2003-iaisiais: tai buvo platusis Swifter SM sėklų guolio kultivatorius. Matome rinkoje augantį susidomėjimą tokiomis mašinomis, todėl sukūrėme Swifterdisc XE Mega 2021-aisiais. Gamoje yra trys modeliai nuo 14,4 iki 18,4 m užgriebio pločio. Labai didžiuojuosi tuo, ką mums pavyko nuveikti savuoju skutikliu per 24 darbo valandas. Ne tik pasitvirtinome mašinos patvarumą ir kokybę, sugebėjimą atlaikyti tokius krūvius, bet ir pademonstravome, ką žemdirbiai gali pasiekti dirbdami su ja. Tikiu, kad ši mašina bus įdomi daugeliui Europos žemdirbių, ten kur laukų ir ūkių dydis leidžia išnaudoti neįtikėtiną mašinos našumą“, - sako David Ryčl, Bednar kompanijos rinkodaros vadovas.

 

 



gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image

Jums turėtų būti įdomu


Naujienos

Populiarių VF Alliance padangų traktoriams ir kombainams šeima pasipildė 15 naujų dydžių

Populiarių VF Alliance padangų traktoriams ir kombainams šeima pasipildė 15 naujų dydžių

Yokohama-ATG (Y-ATG) plečia savo pasiūlą 15 naujų dydžių, ta...

Naujienos

Agrifac savaeigiai purkštuvai pritaikyti alternatyviems degalams

Agrifac savaeigiai purkštuvai pritaikyti alternatyviems degalams

Siekdami tvariai ir veiksmingai prisidėti prie maisto produk...

Naujienos

CNH parduoda plūgų verslą

CNH parduoda plūgų verslą

Pasiekė informacija, kad koncernas CNH pardavė savo žemės ūk...