Menu




Atsarginių dalių specialistai pataria – verčiau originalą

Naujienos 21.08.2023   

Atsarginių dalių specialistai pataria – verčiau originalą


Po javapjūtės prasidėjus žemės dirbimo ir sėjos darbams neretai susiduriama su dilema, kokias dylančias dalis rinktis padargams – originalias ar jų kopijas. Technikos atstovai vienareikšmiškai už originalias atsargines dalis.

Lietuvoje Kverneland kompanijai atstovaujnčios įmonės speacialistai pastebi, kad originalių dylančių dalių ilgamžiškumas iki 36% didesnis.

Intensyviai naudojant žemės dirbimo ir sėjos techniką, dėvisi ir jų dylančios dalys. Dalių tarnavimo trukmė priklauso nuo tinkamo padargo sureguliavimo, dirvos struktūros ir nuo išdirbtų hektarų skaičiaus. Ne mažiau svarbu - gamintojo patikimumas ir dylančių dalių kokybė. 

Įmonės Dotnuva Baltic atsarginių dalių specialistas Simonas Kirsis pastebi, kad ūkininkai skirtingai vertina produktų kokybę ir patikimumą. Dalis jų yra linkę pirkti kuo pigesnes detales, kiti turimą plūgą, kultivatorių, skutiklį  ar sėjamąją prieš sezoną atnaujina tik originaliomis naujomis dalimis. Pasirinkimui ne visuomet turi reikšmės kaina. 

Visose Baltijos šalyse prekės ženklą Kverneland atstovaujančios įmonės atstovas primena, kodėl verta rinktis originalias dalis, o ne jų kopijas dėl šių priežasčių: 

1. Gamintojo ir atstovo patikimumas. Originalias atsargines dalis, kaip ir techniką, gamina žinomi ir patikimi gamintojai, o juos parduoda įgalioti atstovai. 

2. Aukštos kokybės standartai. Originalių dalių gamintojai siekia aukštų produktų projektavimo, gamybos procesų ir klientų aptarnavimo kokybės standartų. 

3. Tarnavimo laikas. Originalios dalys gali būti eksploatuojamos ilgiau nei jų kopijos. Įvairiais testavimo metodais nustatyta, kad originalių dylančių dalių ilgamžiškumas iki 36% didesnis.

4. Kokybiškos medžiagos. Originalių atsarginių dalių ilgaamžiškumą ir atsparumą sudėtingomis darbo sąlygoms užtikrina kokybiškos medžiagos ir modernios gamybos technologijos. 

5. Inovacijos ir technologinė pažanga. Patikimas gamintojas investuoja į produktų tobulinimą ir technologijas. Technika ir jai pritaikytos dalys keičiasi ir tobulėja, nes turi atitikti žemės ūkiui tenkantiems iššūkiams ir besikeičiantiems reikalavimams.

6. Testavimas ir sertifikavimas. Originalios atsarginės dalys, kaip ir technika, griežtai testuojamos ir sertifikuojamos, kad būtų užtikrintas jų atitikimas saugumo, kokybės ir aplinkosaugos standartams. Gaminiai yra saugūs ir nekelia žalos darbuotojams, aplinkai.

7. Produkto išvaizda. Kiekvieno produkto dizainas atlieka ne tik funkcionalų vaidmenį, bet ir turi estetinį aspektą. Tai užtikrina ne tik produkto efektyvumą, bet ir patogų jo naudojimą bei tvarkingą išvaizdą. 

8. Prekių pristatymas. Sezono metu ūkiams užtikrinamas operatyvus dalių tiekimas. 

Anot Dotnuva Baltic atsarginių dalių specialisto S. Kirsio, gamintojui Kverneland jau daugelį metų pavyksta išlaikyti stiprų vardą žemės ūkio įrangos rinkoje. Kverneland yra vertinamas dėl savo geros kokybės plūgų, kultivatorių ir skutiklių dalių, kurios atlieka svarbų vaidmenį, siekiant optimalaus dirvos įdirbimo gylio ir sudarant palankias sąlygas sėkloms augti. Kverneland dalys gaminamos pagal unikalią metalo terminio apdorojimo technologiją. 

 



Jums turėtų būti įdomu


Naujienos

Populiarių VF Alliance padangų traktoriams ir kombainams šeima pasipildė 15 naujų dydžių

Populiarių VF Alliance padangų traktoriams ir kombainams šeima pasipildė 15 naujų dydžių

Yokohama-ATG (Y-ATG) plečia savo pasiūlą 15 naujų dydžių, ta...

Naujienos

Agrifac savaeigiai purkštuvai pritaikyti alternatyviems degalams

Agrifac savaeigiai purkštuvai pritaikyti alternatyviems degalams

Siekdami tvariai ir veiksmingai prisidėti prie maisto produk...

Naujienos

CNH parduoda plūgų verslą

CNH parduoda plūgų verslą

Pasiekė informacija, kad koncernas CNH pardavė savo žemės ūk...