Menu




Lely Astronaut melžimo robotų pardavimai pernai šovė į viršų

Rinka 15.04.2020   

Lely Astronaut melžimo robotų pardavimai pernai šovė į viršų


Nyderlandų kompanija Lely skelbia, praėjusius metus užbaigusi rekordine apyvarta, kurią lėmė itin išaugę melžimo robotų Astronaut A5 pardavimai.

Palyginti su 2018 metais, Lely apyvarta padidėjo net 46 %, nuo 416 mln. iki 606 mln. eurų. 

Geresnių nei 2018-aisiais rezultatų kompanija pasiekė visose 46 šalyse, į kurias eksportuojama melžimo įranga, ypač Europos valstybėse, kur automatizuotos sistemos yra labai populiarios. Praėjusių metų ekonominiams rodikliams teigiamos įtakos turėjo ir išaugęs kasdienio gyvulininkystės ūkio vartojimo prekių pardavimas bei didesnis paslaugų, susijusių su instaliuotų automatizuotų melžimo, šėrimo ir tvartų sistemų priežiūra, poreikis.

Žvelgdama į šiuos metus, Lely prognozuoja, kad lėtėjantis ekonomikos augimas, prekybos karai, „Brexit“ ir, žinoma, pandemija turės neigiamos įtakos pasaulinėms pieno rinkoms ir pieno kainoms, o tai gali lemti ir mažesnius olandiškos įrangos pardavimus. Tačiau pabrėžiama, kad kompanija ir toliau investuos į mokslinius tyrimus bei plėtrą, siekiant išlaikyti ir dar labiau sustiprinti savo pozicijas pasaulinėje automatizuotų sistemų rinkoje. 

Nors jau yra pandemijos suvaldymo ženklų, tačiau kol kas Lely neturi tvirtų garantijų, kad šį birželį numatytas surengti kelių dienų renginys įvyks. Jame numatyta pristatyti naujus Lely produktus bei tvaraus ir visiškai automatizuoto pieno ūkio viziją.

Lely Lietuvoje atstovaujanti bendrovė „Lytagra“ pernai šalyje įrengė keturis Lely Astronaut A5 ir penkis Lely Astronaut A4 melžimo robotus. „Šiemet numatyta instaliuoti iš viso 12 Lely melžimo robotų“, - sako Lytagra gyvulininkystės skyriaus vadovas Rimgaudas Pocevičius.

Profi ir Profi Lietuva info

 



Jums turėtų būti įdomu


Rinka

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery pradeda partnerystę su pasaulyje gerai...

Rinka

AGCO apyvartos rekordai

AGCO apyvartos rekordai

Skelbiama, kad AGCO pardavimai praėjusiais metais išaugo bev...

Rinka

Kubota verslo ambicijos

Kubota verslo ambicijos

Kubota tikisi šiemet ketina padidinti savo dalį Europos trak...