Menu




Visų laikų didžiausias Claas Xerion jau Lietuvoje

Technikos naujienos 31.07.2023   

Visų laikų didžiausias Claas Xerion jau Lietuvoje


Nauja Claas Xerion 12 serija nustato išskirtinius didelės galios klasės traktorių segmento iki 650 AG standartus. Nauji modeliai sukurti remiantis daugiau nei 25 metų patirtimi didelių traktorių gamybos srityje. Dviejų naujų Xerion flagmanų (12.590 ir 12.650) 6 cl., 15,6 l darbinio tūrio Mercedes-Benz variklis išvysto iki 585 AG ir 653 AG atitinkamai, o didžiausias sukimo momentas yra atitinkamai 2850 ir 3100 Nm. Abu traktoriai gali būti arba su dvigubais ratais, arba guminiais vikšrais. Modelis Xerion 12.650 jau pristatytas į Lietuvą, žemdirbiams jis bus pademonstruotas dar šiemet.

Kaip ir visi Claas traktoriai, naujieji Xerion turi naujausios kartos Cmatic CVT bepakopę transmisiją, su kuria vikšrinis Terra Trac modelis pasiekia didžiausią 40 km/val. greitį, esant 1400 aps./min.

Operatoriaus patogumas buvo prioritetas, kuriant naujuosius flagmanus. Kabina priekyje buvo pailginta 27 cm, tad operatoriams atsirado daugiau vietos kojoms, daugiau įrengta ir daiktadėžių. Kabinos tūris yra beveik 4 m³. Gamykliškai kojų atramas galima įrengti kairėje ir dešinėje vairo kolonėlės pusėje bei dešinėje pusėje A statramstyje. Operatoriaus sėdynė galima trijų versijų: su standartiniu apmušalu arba pasirenkamu geros kokybės medvilniniu arba odiniu apmušalu. Sėdynę galima pasukti 40 laipsnių į dešinę.

Pagrindinės funkcijos valdomos ir stebimos porankyje įrengta daugiafunkce valdymo svirtimi CMotion ir jutikliniu terminalu. Naudojantis naujuoju Cemis 1200 terminalu, galima aktyvuoti GPS Pilot vairavimo sistemą ir tvarkyti užsakymų valdymą internetu. Dialogu pagrįsta Cemos pagalbos sistema padeda nuolat optimizuoti traktoriaus veikimą darbo metu. Ši standartinė valdymo koncepcija dabar prieinama visiems Claas traktoriams nuo 125 AG iki 653 AG.

Gamintojo teigiamu, papildomo išmetamųjų deginių apdorojimo ir išmetimo sistemos integravimas į dešinę važiuoklės pusę po kabina užtikrina gerą matomumą. Naujoji keturių taškų kabinos pakabos sistema dar labiau pagerina operatoriaus darbo komfortą.

Variklio alyvos keitimas naujuosiuose Xerion planuojamas tik kas 1000 darbo valandų. Gamintojas pažymi ir itin pajėgią hidraulinę sistemą. Iki 3 hidraulinių siurblių ir 8 valdymo blokų tiekia iki 537 l/min srautą. Tai išskirtinis rodiklis šiame segmente.

Pasak kompanijai Claas Lietuvoje atstovaujančios bendrovės Baltic Agro Machinery produkto vadybininko Martyno Milčiaus, be didelės galios, Xerion traktoriai turi nė kiek ne mažiau svarbių ir kitų privalumų: degalų sąnaudos, nedidelės eksploatavimo sąnaudos, komfortas dėl naujos, didelės kabinos, slėgis į dirvą ir kitų.

„Šios galios traktorių segmente Xerion rinkos dalis  Lietuvoje sudaro apie 50 proc. Vidutiniškai parduodama apie 5 vnt. mašinų per metus. Iš viso šalies ūkiuose dirba apie 100 Xerion‘ų“, - rinkos apimtis komentuoja M. Milčius.

Daugiau apie naujuosius Xerion skaitykite ateinančiame Profi Lietuva numeryje



gallery image

Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Prieš porą metų pristatyta Krone ir Lemken bendrai sukurta s...

Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...