Menu




Prie Claas kombainų prisijungė naujokas Evion

Technikos naujienos 21.07.2023   

Prie Claas kombainų prisijungė naujokas Evion


Po Avero ir mažesniųjų Tucano modelių trys nauji penkių kratiklių Evion modeliai užbaigia mažesnės galios klasės javų derliaus dorojimo mašinų gamos dalį, esančią žemiau Trion serijos.

Apibūdinamas kaip puikiai tinkantis šeimos ūkiams ir ūkiams su mažesniais laukais, Evion buvo sukurtas Harsewinkel Vokietijoje mieste, o pagamintas Claas kombainų gamykloje Gaomi (Kinija). Naujokų gamyba paremta moduline sistema, kuri naudojama gaminant beveik 40 Lexion ir Trion modelių.

Pavyzdžiui, Evion galima naudoti su Trion ir Lexion pjaunamosiomis iki 6,80 m, pavarų dėžė iš dalies pagrįsta Trion ir Lexion komponentais, o 6,7 l darbinio tūrio Cummins Etapo V deginių emisijų normas atitinkantis variklis toks pat kaip ir naudojamas Trion serijos mašinose. Variklis, kurio vardinė galia yra 204 AG (Evion 410), 231 AG (Evion 430) ir 258 AG (Evion 450), esant 1900 aps./min., yra sujungtas su mechanine trijų greičių hidrostatine pavarų dėže (didžiausias greitis 30 km/val.).

Evion yra labai svarbus Claas produktas, – aiškina bendrovės vadovas Jan-Hendrik Mohr. – Su šiais naujais javų kombainais galime pasiūlyti modernias, tačiau nebrangias mašinas mažesniems ūkiams, kurie nori turėti nuosavą grūdų nuėmimo mašiną. Mes patys esame šeimos įmonė, todėl norime ir toliau siūlyti mažesniems ūkiams tinkamas mašinas visuose savo produktų segmentuose“.

Tangentinis kūlimo aparato būgnas 600 mm skersmens, 1,42 m pločio, penki klavišiniai kratilliai 4,40 m ilgio Tarpas tarp pobūgnių reguliuojamas hidrauliškai iš kabinos. Integruota apsaugos nuo perkrovos sistema apsaugo nuo kūlimo aparato užsikimšimo. Operatoriams taip pat padeda jutikliais pagrįstas javų srauto stebėjimas – vos tik pradeda formuotis užsikimšimas, operatorius gauna išankstinį pranešimą tiek garsiniu, tiek vaizdiniu įspėjimu Cemis 700 ekrane.

Be elektrinio sieto reguliavimo, visų Evion modelių standartinėje komplektacijoje yra nuostolių matavimo sistema. Grūdų bunkerio talpa yra 5600 l (410) ir 6 500 l (430) ir 8 000 l (450), o 330 mm skersmens iškrovimo sraigė grūdų bunkerį ištuština 90 l/sek.

Standartinis smulkintuvas su 52 peiliais, papildomai galima užsisakyti 72 peilių šiaudų smulkintuvą. CMOTION daugiafunkcę svirtį ir aiškiai išdėstytą CEMIS 700 terminalą valdyti labai paprasta. CEMIS 1200 (pasirenkama įranga), dėl tikslios GPS padėties nustatymo sistemos ir tinkle atliekamo dokumentavimo, padeda nuimant bet kokių kultūrų derlių. Dėl LED darbinių žibintų, visiškai automatinio oro kondicionieriaus ir mažo triukšmo lygio, galima dirbti be įtampos bet kokiomis sąlygomis. 

Kojų atramos ant vairo kolonėlės galimos kaip papildoma įranga, kaip ir 30 litrų talpos šaldymo dėžė po operatoriaus sėdyne. Kita papildomai usakoma įranga yra pneumatinė sėdynė, elektra reguliuojami galinio vaizdo veidrodėliai ir antra kamera.

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Prieš porą metų pristatyta Krone ir Lemken bendrai sukurta s...

Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...