Menu




Viskas įmanoma: šveicariškas savaeigis žolinių pašarų ritinių presas

Technikos naujienos 10.07.2023   

Viskas įmanoma: šveicariškas savaeigis žolinių pašarų ritinių presas


Žemės ūkio mašinų gamintojai yra pasirengę įgyvendinti bet kokius technikos naudotojų pageidavimas, vienas iš pavyzdžių – savaeigis žolinių pašarų ritinių presas SF132. Žemas svorio centras ir plačios padangos leidžia savaeigiam ritinių presui įveikti 45 laipsnių šlaitus.

SF132 apibūdinama kaip kompaktiška, manevringa, mažo svorio (apie 6,0 t) ir didelio našumo ritinių presavimo mašina, idealiai tinkanti dirbti nedideliuos, drėgnuose ar kalvotuose laukuose. SF132 yra Šveicarijos žemės ūkio technikos įmonės Lisibach Maschinenbau inžinerinės kūrybos rezultatas.

Savo tėvynėje šis gamintojas geriausiai žinomas kaip kukurūzų presų ir vyniotuvų gamintojas bei kaip kukurūzų presavimo technikos nuomos ir paslaugų teikimo įmonė. 

Savaeigis presas varomas 4,4 l darbio tūrio, 4 cl. Perkins 92 kW/132 AG variklio. Visi keturi ratai yra varomi, tačiau vairuojamieji tik priekiniai ratai. Didžiausias keturių diapazonų hidrostatinės pavarų dėžės greitis yra 40 km/val. Mašinos ilgis yra apie 5,0 m, o aukštis ir plotis - apytiksliai 2,5 m. Važiuoklės konstrukcija leidžia mašinai greitai apsisukti galulaukėse.

Valdymas atliekamas porankyje įrengta valdymo svirtele. Kabinoje įrengta šildymo sistema, oro kondicionierius, Grammar pneumatinė sėdynė, radijas ir vėsinamas gėrimų laikiklis 1,5 litro buteliams.

Tai jau ketvirtoji mašina, kurią Lisibach pagamino nuo tada, kai 2005 m. pagamino pirmąją savaeigį ritinių presą, kurio važiuoklė buvo sujungtas su Welger RP235 presu. To paties gamintojo presas buvo naudojamas ir 2013 m. antrajai savaeigei ritinių presavimo mašinai pagaminti. Dar tais pačiais metais vienam Šveicarijos ūkininkui buvo pristatytas ir trečiasis, pagamintas ant Kuhn I-Bio preso ir vyniotuvo bazės. Ketvirtosios mašinos važiuoklės blokas yra prijungtas prie Kuhn fiksuotos kameros FB3135 preso.

Visos keturios savaeigės mašinos dirba Šveicarijoje. Yra ūkininkų, kurie prašo sukurti versiją su John Deere ritinių presu. Lisibach už SF132 ima apie 250 000 eurų ir į šią kainą neįskaičiuota pačio ritinių preso kaina.

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Prieš porą metų pristatyta Krone ir Lemken bendrai sukurta s...

Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...