Menu




John Deere traktorių šimtukas – dviem savaitėmis anksčiau

Įvykiai 21.06.2023   

John Deere traktorių šimtukas – dviem savaitėmis anksčiau


Kaip ir kasmet John Deere traktoriais prekiaujanti bendrovė DOJUS agro, 100-tojo traktoriaus pirkėjams techniką pristato ypatingai. Šią savaitę šventiškai buvo pristatyti net du traktoriai dviem bendrovėms vienu metu – 100-tasis ŽŪB Kubiliai ir 101-asis ŽŪB Plokščiai. Beje, šiemet šimtas John Deere traktorių parduota dviem savaitėmis anksčiau nei pernai.

Pasak DOJUS agro Produktų grupės vadovo Manto Liepuoniaus, ankstesnį pasiekimą lėmė ankstyvi klientų sprendimai, leidę laiku gauti didelę dalį technikos. „Šie 100-asis ir 101-asis John Deere 6R215 traktoriai buvo užsakyti dar praėjusių metų rugsėjo mėnesį. Žinoma, po truputi gerėja ir pačios technikos gamyba bei pristatymas, bet tai mes pajusime tik antroje metų pusėje”, - sako M. Liepuonius.

DOJUS agro Rinkodaros vadovės Kristinos Makūnienės pastebėjimu, daug metų jubiliejiniais traktoriais tapdavo individualių ūkių įsigytos mašinos. „Šiemet apvaliu skaičiumi pažymėtą traktorių įsigijo bendrovė. Mes džiaugiamės, kad tai John Deere 6 serijos traktorius, nes ši serija per visus įmonės gyvavimo metu neužleidžia savo, kaip populiariausios John Deere traktorių serijos, pozicijos”, – priduria K. Makūnienė.

Martynas Miliūnas, valdantis Kubilių ir Plokščių žemės ūkio bendroves, teigia, kad abu traktoriai universalūs ir gali būti naudojami įvairiems darbams. „Būtent tam juos ir pirkome – tręšimui, purškimui, transportavimui, žemės dirbimui ir kitiems kasdieniams ūkio darbams. Turime nemažą traktorių parką, tačiau stengiamės jį nuolat atnaujinti. Priklausomai nuo metų ir pajamų, per 1-2 metus nuperkame po naują traktorių. Svarbūs traktoriai, tokie, kurie naudojami tręšimui, purškimui, kurie turi dirbti kaip laikrodis ir nesugesti tada, kada jų labiausiai reikia, paprastai keičiami po 5000-7000 motovalandų”, – sako M. Miliūnas, pridurdamas, kad senesi modeliai nebūtinai parduodami, dažnai panaudojami paprastesniems darbams atlikti. 

Bendrai abiejų bendrovių valdomas žemės plotas siekia 3100 ha, verčiamasi ir gyvulininkyste, ir augalininkyste. Kiekviena bendrovė turi atskirą žemės ūkio technikos parką, kuriame 70-80 % traktorių sudaro John Deere traktoriai, iš jų net trys 9 serijos modeliai, kurių vienas vikšrinis. „Na o pati galingiausia mūsų ūkyje dirbanti John Deere mašina – 9 serijos savaeigis pašarų smulkintuvas, kurio variklio galingumas per 900 AG“, – pasakoja ūkių savininkas ir vadovas.

Jo teigimu, bene svarbiausias technikos gamintojo pasirinkimo kriterijus – techninis aptarnavimas. „Esame pabandę ir kitų gamintojų traktorius, bet sugrįžome prie DOJUS agro atstovaujamo John Deere, kuriuo pasitikime ne tik dėl pačios technikos kokybės, bet ir dėl DOJUS agro serviso komandos darbo kokybės. Šalia mūsų Šakiuose įsikūręs DOJUS agro padalinys, tad vietoje ir serviso komanda, ir atsarginės dalys“, – akcentuoja M. Miliūnas.

Į abi bendroves buvo pristatyti John Deere „bestseleriai“ – 6R serijos modeliai. Pasak M. Liepuoniaus, abu 6R215 sukomplektuoti su automatine dvigubos sankabos DirectDrive transmisija, kurios pagrindiniai privalumai yra didžiausias 50 km/val. greitis, esant 1600 variklio aps./min. „Tai lemia mažas degalų sąnaudas, o automatinis pavarų perjungimas didina operatoriaus darbo komfortą. Taip pat šie traktoriai turi visas šiuolaikiniam traktoriui būtinas išmaniąsias technologijas – AutoTrac automatinę lygiagretaus vairavimo sistemą bei JDLink telematikos sistemą. Šios sistemos yra standartinė įranga visuose nuo 150 AG John Deere traktoriuose”, – traktorių privalumus vardija Produktų grupės vadovas.

Jo teigimu, John Deere 6R traktoriai sudaro išties didelę dalį DOJUS agro pardavimuose ir ši dalis vis labiau didėja. „Ūkiai siekia sumažinti produkcijos savikainą per mažesnes veiklos išlaidas ir tikslų darbą, o John Deere 6R serijos traktoriai ir atitinka būtent šiuos kriterijus”, – pabrėžia M. Liepuonius.

 



Jums turėtų būti įdomu


Įvykiai

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Po dvejus metus trukusių statybų visu pajėgumu pradeda veikt...

Įvykiai

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Kauno rajone esantis Akademijos miestelis šiomis dienomis u...

Įvykiai

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

Nors į kitas šalis išvežama apie 90 proc. Mažeikių r. veikia...