Menu




Prasidėjo Metų traktorius 2024 konkursas

Įvykiai 09.06.2023   

Prasidėjo Metų traktorius 2024 konkursas


Kaip ir kasmet geriausio trakoriaus rinkimai, kuriuos vykdo žemės ūkio leidinius atstovaujantys žurnalistai, tradiciškai prasidėjo „Let The Challenge Begin“ renginiu. Jame traktorių gamintojai pristatė kanditatus trijų kategorijų nomincijoms laimėti. Šiųmečiame konkurse nematyti kelių žymių prekės ženklų, todėl bendras dalyvių skaičius tesiekia 12 modelių.

25 metų jubiliejų šiemet švenčiančio konkurso starto renginys buvo suorganizuotas Mumbajuje. Pasak rinkimų komisijos pirmininko Fabio Zammaretti, siekiant geriau atspindėti žemės ūkio traktorių rinką, konkursas skirstomas į tris kategorijas: Metų traktorius – pretenduoti gali visi lauko traktoriai be jokių apribojimų; Geriasias standartinis traktorius – skirta universaliems traktoriams su 4 cl. varikliais, galia nuo 70 iki 150 AG, o maksimalus svoris be krovinio – 10 500 kilogramų; ir Geriausias specializuotas traktorius –  dalyviai – vaismedžių, vynuogynų, kalnuotų vietovių traktoriai. 

Be šių kategorijų, yra ir labai trokštamas Tvariausio traktoriaus apdovanojimas, kuriuo apdovanojama pažangiausia mašina tvarumo požiūriu. Į šį prestižinį apdovanojimą gali pretenduoti visi trijų pagrindinių kategorijų finalininkai.

Šiemet dėl skirtingų nominacijų laimėjimo varžosi iš viso 12 traktorių, atstovaujamų 9 prekės ženklams: Claas, Fendt, Massey Ferguson, Valtra, McCormick, Landini, Antonio Carraro, Reform, Solis ir Farmtrac.

Iki birželio pabaigos žurnalistų komisija paskelbs savo verdiktus, o vėliau finalininkams praktiškai įvertinti bus organizuojami lauko testai. Nugalėtojų paskelbimas ir apdovanojimas šiemet numatytas surengti rudenį Hanoveryje vyksiančioje parodoje Agritechnica.

Primename, kad pernai Metų traktorius 2023 nugalėtoju tapo Fendt 728 Vario. Geriausio standartinio traktoriaus titulas atiteko McCormick X6.414 P6-Drive, o geriausiu specialios paskirties traktoriumi pripažintas New Holland T4.120 F. Tvariausiojo laurais pasipuošė JCB Fastrac 4220 iCon. Nugalėtojai buvo renkami iš 16 kandidatų, kuriuos pateikė 13 gamintojų.

 



Jums turėtų būti įdomu


Įvykiai

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Po dvejus metus trukusių statybų visu pajėgumu pradeda veikt...

Įvykiai

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Kauno rajone esantis Akademijos miestelis šiomis dienomis u...

Įvykiai

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

Nors į kitas šalis išvežama apie 90 proc. Mažeikių r. veikia...