Menu




Tebeauga savaeigių pašarų dalytuvų paklausa

Įvykiai 14.04.2023   

Tebeauga savaeigių pašarų dalytuvų paklausa


Vokietijos kompanija Siloking paskelbė pagaminusi ir pristačiusi į ūkį 3000-tąjį savaeigį Siloking pašarų maišytuvą-dalytuvą. Skaičiai rodo tebeaugančią savaeigių mašinų paklausą.

Pasak gamintojo, savaeigiai pašarų maišytuvai-dalytuvai SelfLine 4.0 geras pasirinkimas, kai siekiama sumažinti laiko ir degalų sąnaudas šėrimui, užtikrinti tikslų racioną ir dirbti komfortiškai. Juos renkasi tiek maži, tiek dideli pieno ūkiai.

Savaeigiai Siloking SelfLine serijos dalytuvai pirmą kartą buvo pristatyti parodoje EuroTier 2004, ten pat už inovatyvumą buvo apdovanoti DLG aukso medaliu. Nuo to laiko Siloking tik populiarėjo, o neseniai ūkiui buvo perduota 3000-toji mašina Siloking SelfLine 4.0 Premium 2215-19. Tai itin manevringas ir galingas savaeigis maišytuvas-dalytuvas, galintis dirbtii bet kokiomis ūkio sąlygoms.

Nuo pirmojo šio modelio pasirodymo prireikė net dešimties metų, kol 2014 m. metais pristatytas 1000-tasis Siloking. Po dar penkerių metų pagamintas 2000-tasis SelfLine 4.0, ir tik trejų metų prireikė, kol pagaminta ir kliento ūkiui perduota 3000-toji mašina. Vis daugiau ūkių supranta, kad investicija į savaeigį pašarų maišytuvą-dalytuvą greitai atsiperka. Vertinamas trumpesnis darbo laikas, mažesnės degalų sąnaudos ir mažesni pašarų nuostoliai, ir ne ką mažiau svarbu - gerokai didesnis operatoriaus komfortas. Vienas iš pagrindinių Siloking privalumų - inovatyvus mašinos valdymas.

Viskas viename - kompleksiniai sprendimai

Penkių serijų, nuo 13 iki 32 m3 talpos Siloking SelfLine 4.0 pašarų maišytuvai-dalytuvai efektyviai ir našiai dirba bet kokio dydžio ūkiuose. Mašinos lengvai valdomos, yra kompaktiškos ir labai manevringos, užtikrina homogenišką maišymą ir tikslų išdalijimą. Kompanija specializuojasi tik pašarų dalytuvų gamyboje, todėl gali pasiūlyti platų asortimentą bet kokio dydžio ūkiui. 

Skaitmeninis pašarų racionų valdymas

Siloking svėrimo ir šėrimo sistemos programuojamos kartu, ir tai padeda efektyviai valdyti ir, jei reikia, koreguoti pašarų racionus. Jei pageidaujama, serveryje veikianti pašarų valdymo sistema automatiškai sinchronizuojama su pašarų maišytuve esančia svėrimo sistema patogiu operatoriui būdu. Tuomet naujai apskaičiuotos pašarų normos perimamos iš maišytuvo ir iš karto pradedamas šėrimas. Sistema taip pat pateikia tikslius duomenis. Be maišymo ir pakrovimo tikslumo galima registruoti, tikrinti ir naudoti bazinių ir koncentruotų pašarų sąnaudas vienam litrui pieno arba bazinių ir koncentruotų pašarų efektyvumą, kad būtų galima optimizuoti. Taip galima sumažinti pašarų sąnaudas ir kartu užtikrinti, kad bus pateikti homogeniški, pastovūs, aukštą produktyvumą užtikrinantys racionai.

Didelis komfortas 

Šiuolaikiniuose pieno ūkiuose vis dažniau naudojamas išmanusis šėrimas. Į našumą orientuotas, aukštos kokybės, tinkamai paruoštas pašarų mišinys, tikslus išdalijimas ir svėrimo duomenų išsaugojimas. Siloking savaeigės mašinos automatiškai sumaišo pašarus po pakrovimo iki iš anksto nustatyto maišymo laiko pabaigos. Operatoriui nereikia būti šalia, nes maišymo sraigės išsijungia automatiškai. Tai taikoma ir pašarų išdalijimui tvarte, kai maišymo sraigės taip pat išsijungia automatiškai, iškrovus užduotą pašaro kiekį. Taip užtikrinama, kad kiekviena gyvulių grupė gautų tiksliai tokį pašarų racioną, koks buvo apskaičiuotas iš anksto.

 



Jums turėtų būti įdomu


Įvykiai

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Po dvejus metus trukusių statybų visu pajėgumu pradeda veikt...

Įvykiai

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Kauno rajone esantis Akademijos miestelis šiomis dienomis u...

Įvykiai

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

Nors į kitas šalis išvežama apie 90 proc. Mažeikių r. veikia...