Menu




Sipma Optima PRO – naujas išmanus trąšų barstytuvas

Naujienos 25.03.2023   

Sipma Optima PRO – naujas išmanus trąšų barstytuvas


Liubline įsikūrusi įmonė „Sipma“ daugiau kaip pusę amžiaus žinoma, kaip viena iš pagrindinių ir didžiausiu įvairiausios šienavimo technikos (šienapjovių, grėblių, presų, vyniotuvų ir kitos) gamintojų Lenkijoje. Pastaraisiais metais įmonė užsibrėžė tikslą išsikovoti vietą tarp lyderių trąšų barstytuvų rinkoje. Tam tikslui pasiekti 2021 m. pastatė modernų trąšų išbėrimo tikrinimo stendą. Tokio tipo bandymų salė yra vienintelė Lenkijoje ir vos kelios Europoje, todėl išbandomi ne tik kompanijoje „Sipma“ gaminami barstytuvai Antek, Boryna, Optima ir Optima PRO, bet ir kitų gamintojų barstytuvai, sudaromos trąšų išbėrimo normų lentelės visoms rinkoje siūlomoms trąšoms. 

„Sipma“ trašų išbėrimo tikrinimo salė

Kitas žingsnis kelyje į trąšų sunaudojimo optimizavimą – pradėtas bendradarbiavimas su valdymo sistemų gamintoju „Topcon“. Ši Anglijos korporacija yra pionierius ir pasaulinis lyderis kuriant ir tobulinant ISOBUS. Tarp plačios gaminių gamos yra ir derlingumo žemėlapių sudarymo įranga, kurią nuskaito „Topcon“ valdymo kompiuteris, įdiegtas į naujausią trąšų barstytuvo modelį – Sipma RN 1000 Optima Pro.

Tarp barstytuve naudojamų išmanaus ūkininkavimo įrankių yra palydovinės navigacijos sistema, kuri nustato technikos padėtį lauke ir tuo pat metu automatiškai reguliuoja darbinį barstytuvo plotį, automatiškai valdo ribotuvą ir išbėrimą lauko pakraštyje, taip pat išbėrimo normos dydį.

Sprendimas įgyvendinamas panašiai kaip ir daugumoje kitų tiksliųjų barstytuvų – reikalinga trąšų norma išberiama iki pat lauko krašto, išvengiama nuostolių, kurie atsiranda dėl per didelio tręšimo ar trąšų išbarstymo ant gretimų laukų.

Barstytuve sumontuota svėrimo sistema ir tenzometriniai jutikliai, kurie nuolat matuoja ant diskų byrančių granulių svorį.

Iki smulkmenų apgalvota ir barstytuvo konstrukcija – gamintojas nepamiršo mažo užpylimo aukščio ir greito prikabinimo prie traktoriaus. Įmonė „Sipma“ neseniai atidarė naują dažymo cechą, kuriame naudojama patobulinta mašinų dažymo keturiais dažų sluoksniais sistema. Bunkerio konstrukcija yra apdorojama naudojant šratavimo būdą, tada kataforetiniu būdu padengiama gruntu ir nudažoma milteliniu būdu. Trąšų išbėrimo sistema pagaminta iš nerūdijančio plieno.

RN 610 Antek

Standartinio barstytuvo talpa yra 1 000 litrų. Sumontavus paaukštinimus, bunkerio talpą galima padidinti iki 2 000 litrų. Didžiausias darbinis plotis yra 32 m. Trąšų barstytuvai Sipma RN 1000 Optima Pro yra „Sipma“ gamintojo naujiena, kurią Lietuvoje planuojama pristatyti parodoje „Ką pasėsi... 2023“, UAB „Margučiai“ stende.

RN 1000 Boryna, RN 500 Boryna, RN 610 Antek su paaukštinimu ir RN 610 Antek

 

 

 

 

 

 

 

 



Jums turėtų būti įdomu


Naujienos

Drąsus naujojo Quadtrac flagmano stilius pelnė tarptautinį dizaino apdovanojimą

Drąsus naujojo Quadtrac flagmano stilius pelnė tarptautinį dizaino apdovanojimą

Neseniai pristatytas naujasis CASE IH traktorių flagmanas Qu...

Naujienos

Skaitykite pirmąjį šių metų Profi Lietuva numerį

Skaitykite pirmąjį šių metų Profi Lietuva numerį

Štai ir sulaukėme 25-tojo Pofi Lietuva numerio. Pirmojo šiai...

Naujienos

Paprasta akmenų surinkimo sistema

Paprasta akmenų surinkimo sistema

Jei turite keturratį ir turite problemų su akmenimis, Stonel...