Menu




Ilgai lauktas beveik 700 AG Big Bud išvydo dienos šviesą

Naujienos 20.03.2023   

Ilgai lauktas beveik 700 AG Big Bud išvydo dienos šviesą


Pagaliau: pirmasis po 40 metų naujo Big Bud traktoriaus prototipas  buvo eksponuojamas statybų parodoje ConExpo, vykusioje Las Vegase (JAV) praėjusią savaitę.

Atgaivinti šių milžinų gamybą ėmėsi dvi Šiaurės Amerikos kompanijos Big Equipment Co ir Rome Industries. Naujo traktoriaus prototipas, kurio konstrukcija ir išvaizda mažai skiriasi nuo gaminamo prieš 40 metų, parodoje buvo eksponuojamas su dvigubomis Good Year LSW710/65R46 padangomis, nors gamintojo teigimu, galima rinktis iš daugybės kitų įvairių gamintojų padangų, įskaitant Titan LSW1100/45R46. Pranešama, kad ant braižymo lentos suprojektuotas ir traktorius su guminiais vikšrais.

Traktoriuje sumontuotas Cat C-18 variklis, kurio galia siekia 640-750 AG, 18 greičių pavarų dėžė. Big Equipment tvirtinimu, vienas iš svarbiausių tikslų buvo sukurti traktorių, kurį galėtų remontuoti patys ūkininkai, žemės ūkio paslaugų įmonių mechanikai ar pardavėjai.

Suprantama, kad bus dar atlikta nemažai prototipo pakeitimų ir gali praeiti šiek tiek laiko, kol modelis bus paruoštas bet kuriam sektoriui. Premjera statybų įrangos parodoje rodo didesnį dėmesį statybų sektoriui, tačiau tikėtina, kad mašina turėtų dominti ir didelius Šiaurės Amerikos ūkius, turinčius 20–30 m pločio sėjamąsias.

Kai kurių šaltinių nuomone, prototipo kabina, kuri, yra iš Challenger MT900, skirta tik demonstravimui. Spėjama, kad Big Bud 700 serijinei gamybai gali būti paruoštas tik 2025 m.

Nuo 1970 m. vidurio iki 1990 m. pradžios buvo pagaminta maždaug 500 Big Bud traktorių. Daugelis jų vis dar remontuojami Big Equipment dirbtuvėse. Įmonė taip pat yra Versatile traktorių pardavėjas. 

Big Bud geriausiai žinomas dėl 747 modelio, kuris buvo pristatytas 1977 m. Didžiausiu pasaulyje tituluotas 1 100 AG pajėgumo Big Bud 16V-747, priklausantis broliams Randy ir Robert Williams, dabar stovi prie Big Equipment biurų pastato.

Profi komanda už nuotraukas dėkoja Daniel Foged

 



Jums turėtų būti įdomu


Naujienos

Drąsus naujojo Quadtrac flagmano stilius pelnė tarptautinį dizaino apdovanojimą

Drąsus naujojo Quadtrac flagmano stilius pelnė tarptautinį dizaino apdovanojimą

Neseniai pristatytas naujasis CASE IH traktorių flagmanas Qu...

Naujienos

Skaitykite pirmąjį šių metų Profi Lietuva numerį

Skaitykite pirmąjį šių metų Profi Lietuva numerį

Štai ir sulaukėme 25-tojo Pofi Lietuva numerio. Pirmojo šiai...

Naujienos

Paprasta akmenų surinkimo sistema

Paprasta akmenų surinkimo sistema

Jei turite keturratį ir turite problemų su akmenimis, Stonel...