Menu




DOJUS agro pildo savo paslaugų spektrą saulės elektrinių pardavimu ir įrengimu

Naujienos 27.01.2023   

DOJUS agro pildo savo paslaugų spektrą saulės elektrinių pardavimu ir įrengimu


Daugiau kaip tris dešimtmečius sėkmingai vystanti veiklą bendrovė DOJUS agro plečia savo paslaugų spektrą ir nuo šių metų, žemės ūkio ir kitiems subjektams teiks saulės elektrinių įrengimo  paslaugas. Tai labai kryptingas įmonės žingsnis. Būdama rinkos lydere stambiosios  technikos, bei žemės ūkio tiksliųjų technologijų pardavimuose ir turėdama ilgamečius santykius su klientais, siekia prisidėti prie efektyvios klientų veiklos. Norint neprarasti konkurencingumo, taupyti kaštus, bet nemažinti našumo, bei veiklą vykdyti tvariai, ūkiams vis dažniau tenka sukti galvą ir dėl energijos sąnaudų.

„Praktiškai visi be išimties mūsų klientai dirba su gamta, todėl mums rūpi prisidėti prie to, kad darbams būtų naudojami atsinaujinantys energijos šaltiniai.  Nesvarbu, kokia veikla ūkis verčiasi, tačiau energijos sąnaudos sudaro vis didesnę sąnaudų dalį šalia išlaidų trąšoms, technikai ar darbo jėgai. Verslams siekiant subalansuoti išlaidas, pajamas ir sąmoningą požiūrį į gamtą, tenka labai rimtai įvertinti ir energijos sąnaudų eilutę. Mes, kaip įmonė, daugiau nei prieš dešimtmetį tokius svarstymus taip pat turėjome ir 2013 metais nusprendėme statyti saulės elektrinę. Todėl siūlydami savo klientams saulės elektrinių įrengimą, galime atsakyti ne tik į kylančius techninius klausimus, bet ir dalintis mūsų pačių patirtimi. Skaičiuojame, kad su šiandieninėmis elektros rinkos kainomis saulės elektrinių atsiperkamumas siekia 5-7 metai neįvertinus paramų. Su paramomis atsipirkimo laikotarpis sutrumpėja dar 1-2 metais“, – sako DOJUS įmonių grupės generalinis direktorius Donatas Dailidė.

Renkantis rangovą saulės elektrinės statybai, svarbu nepasimesti pasiūloje ir įvertinti ne tik kainą, bet ir įmonės specialistų kompetenciją.  Tokiuose projektuose ypač reikalinga specialios elektrotechninės žinios, kurios padėtų tinkamai įvertinti kliento elektros tinklą, pamatytų galimas kliūtis, kurių neįvertinus ir neišsprendus elektrinė veiks netinkamai arba visai neveiks. 

„Suprasdami, koks svarbus yra paslaugos tiekėjas, esame pasiruošę, savo klientus lydėti visais saulės elektrinės projekto įgyvendinimo etapais: nuo išsiaiškinimo ir elektrinės dydžio parinkimo iki pastatymo, bei nuotolinės priežiūros. Veiklos principas: viskas iš vienų rankų.  Tai reiškia, kad nereikės atskirai rūpintis projektavimo darbais, ieškotis ekspertizės specialisto (jeigu reikalingas) ir pan. Didžiąją dalį objektų įrengiame Canadian Solar moduliais, kurie yra vieni iš TOP 5 gamintojų pasaulyje bei Huawei gamintojo inverteriais. Šių inverterių vienas iš didžiausių privalumų didesnės galios elektrinėse (nuo 30 kW ir daugiau) tai, kad jie yra lengvai suderinami su mūsų elektros tinklais. Specialistai, kurie konfigūruoja šiuos inverterius užtrunka sąlyginai mažai laiko, norint suderinti su mūsų tinklų reikalaujamais parametrais.  Šis aspektas labai svarbus, nes taip yra taupomas montavimo laikas, kas padeda sumažinti galutinę elektrinės montavimo kainą. Džiaugiamės galėdami klientams pasiūlyti paslaugą, kuri ne tik padės mažinti jų veiklos sąnaudas, bet leis ūkininkauti tvariau", – pasakoja DOJUS agro Lietuvos filialo direktorė Diana Tatrūnaitė-Zubenienė.

 



Jums turėtų būti įdomu


Naujienos

Drąsus naujojo Quadtrac flagmano stilius pelnė tarptautinį dizaino apdovanojimą

Drąsus naujojo Quadtrac flagmano stilius pelnė tarptautinį dizaino apdovanojimą

Neseniai pristatytas naujasis CASE IH traktorių flagmanas Qu...

Naujienos

Skaitykite pirmąjį šių metų Profi Lietuva numerį

Skaitykite pirmąjį šių metų Profi Lietuva numerį

Štai ir sulaukėme 25-tojo Pofi Lietuva numerio. Pirmojo šiai...

Naujienos

Paprasta akmenų surinkimo sistema

Paprasta akmenų surinkimo sistema

Jei turite keturratį ir turite problemų su akmenimis, Stonel...