Menu




Autonominis purkštuvas Terran

Technikos naujienos 24.03.2020   

Autonominis purkštuvas Terran


Argentinos žemės ūkio technikos parodoje Expoagro, kuri vyko kovo viduryje, buvo pristatytas Terran purškimo robotas, kuris yra ne tik autonominis, bet ir varomas elektra.

Robotą Terran sukūrė Argentinoje Santa Fe įsikūrusi kompanija Plantium Precision Agriculture. Įmonė didžiuojasi pagaminusi pirmąją šalyje žemės ūkiui skirtą autonominę mašiną.

Anot gamintojo, savaeigės mašinos darbinis plotis siekia 10 m, o selektyvus, tik ten kur reikia, chemikalų naudojimas leidžia sutaupyti iki 90 % purškiamo tirpalo. Purškimo roboto rezervuaro talpa 600 litrų, jo pakanka maždaug 50 ha.

Pranešama, kad pilnai įkrautų akumuliatorių energijos pakanka aštuonioms nepertraukiamo darbo valandoms. Įkrovimas trunka 3–4 valandas.

Autonominio purkštuvo Terran darbinis greitis 18 km/val. Jis juda pagal iš anksto sudarytus ir įkeltus maršruto bei užduočių žemėlapius.

Robotas automatiškai pats nustato purškimo pradžią ir pabaigą, keičia purškiamo tirpalo srauto greitį ir slėgį, taip pat purškimo lašelių dydį ir kiekį. Planuojama mašiną aprūpinti autonomine meteorologine stotimi, kad būtų galima realiuoju laiku gauti informaciją apie vėjo greitį, oro drėgmę ir temperatūrą.

Informacija apie purškimo sąlygas leistų darbo kompiuteriui automatiškai pritaikyti roboto darbo parametrus prie esamų aplinkos sąlygų. Ateityje autonominė mašina taip pat galėtų būti komplektuojama su kitomis darbinėmis dalimis. Gamintojas kol kas neteikia informacijos nei apie kainą, nei apie serijinę roboto gamybą.

Profi info



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Prieš porą metų pristatyta Krone ir Lemken bendrai sukurta s...

Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...