Menu




Agro-Masz agroturo finalas – Kėdainių rajone

Įvykiai 06.09.2022   

Agro-Masz agroturo finalas – Kėdainių rajone


Praėjusį šeštadienį Kėdainių rajone Žiogaičiuose, Pauliaus Bieliausko ūkyje buvo kaip niekad triukšminga. Čia vyko Lenkijos kompanijos Agro-Masz technikos Didžioji lauko diena, kurioje buvo pademonstruota ne tik visa gamintojo mašinų gama, bet ir išskirtinės naujovės. Renginyje dalyvavo per 300 ūkininkų. 

Pasak kompanijos atstovo bendrovės Hegvita Agro vadovo Veslav Tankeliun, renginio tikslas buvo pristatyti Agro-Masz gaminių asortimentą, tarp jų ir naujausius modelius – 10 m darbinio pločio diskinį skutiklį Tiger ir naująją prikabinamą pneumatinę sėjamąją Aquila Drive. Iš viso pristatyta 19 skirtingų modelių, iš kurių net 9 buvo demonstruojami dirbant žemę.

Tiger diskinis skutiklis visus žavėjo savo dydžiu ir žemės dirbimo rezultatais. Šis modelis gali būti 8 ir 10 m darbinio pločio, komplektuojamas su Turbodisc arba standartiniais diskais“, - trumpai mašiną pristato Lietuvos įmonės vadovas.

Demonstracijų metu 620 AG Case IH Quadtrac su šiuo skutikliu pasiekė net 24 km/val greitį, dirbo priesmėlį, molį ir durpingus plotus. Agregatas visomis sąlygomis pasirodė puikiai. 

Renginyje pirmą kartą pristatytas IKAR1800 priekinis bunkeris su ISO-Bus valdymu, skirtas įterpti sėklas arba trąšas per skirstytuvą, sumontuotą skutiklio gale. Mašinų šou metu skirstytuvas buvo įrengtas ant kombinuoto 5 m pločio skutiklio Grizzly.

Į Lietuvą pirmą kartą atvežtas naujausias sėjamosios modelis Aquila Drive. Prikabinama pneumatinė sėjamoji su Mueller elektronikos sistema užtikrina našų darbą tiek ražienose, tiek įdirbtoje žemėje. „Reguliuojamas priekinis diskinis įdirbimas, 2 800 l trąšų bunkerio talpa ir ISO-Bus valdymas – tai visos savybės, šiandien aktualios moderniame ūkyje. Pasirenkamas darbinis plotis tarp 3 ir 4 m“, – sėjamosios privalumus vardija V. Tankeliun.

Dar vienas dėmesio vertas Agro-Masz agregatas – Faster seklaus dirbimo diskinis skutiklis su banguotais diskais. „Tai bene didžiausio dėmesio nuo kovo sulaukiantis modelis dėl savo 46 cm diametro banguotų diskų, skirtų ypač sekliam ražienų dirbimui ir pabirų sudaiginimui. Dažnai lyginamas su garsių prekės ženklų modeliais. Faster ūkininkai renkasi dėl patrauklios kainos ir efektyvaus darbo“, – akcentuoja įmonės vadovas.

Jo teigimu, iš visų Agro-Masz mašinų tarp populiariausių modelių Lietuvoje – Runner noraginis skutiklis, kuris jau 3 metus iš eilės dominuoja Lietuvos rinkoje. „2020 m. parduoti 69 vnt., 2021 m. – 87 vnt, o šių metų rezultatai irgi atrodo daug žadantys. Šį modelį aktyviai demonstruojame ūkiuose ir pagal galimybes leidžiame klientams patiems įsitikinti darbo rezultatais ir po to priimti sprendimą dėl įsigijimo“, – sako V. Tankeliun.

Kasmet vis populiaresnis tampa ir sunkusis diskinis skutiklis BTC50 (5 m darbinio pločio prikabinamas modelis), kuris dėl savo didelio svorio (net iki 5700 kg) užtikrina aktyvų žemės dirbimą net sunkiausiomis sąlygomis. Tai ypač aktualu šių metų sausuose laukuose, kai ne visi padargai tinkamai įsigilina į dirvą.

Iš kitų Agro-Masz mašinų SP serijos smulkių sėklų sėjamoji taip pat tapo ypač populiariu pasirinkimu sėjant posėlį, taip pat rapsus kombinacijoje su noraginiu skutikliu.

Vertindamas šiuos metus, Hegvita Agro vadovas V. Tankeliun džiaugiasi, kad rezultatai pranoko visus lūkesčius. „Pagal 2021 metų patirtį šiemet nusprendėme palaikyti didelį  technikos sandėlį, kad galėtume mašinas pristatyti be ilgų gamybos terminų. Maksimalus padargų skaičius sandėlyje siekė net 90 skirtingų vienetų, o tai leido išvengti eilių ir nenumatytų vėlavimų, – pardavimų strategiją komentuoja įmonės vadovas. – Nuolat palaikome didelį užsakymų skaičių gamykloje, todėl kas savaitiniai pristatymai leidžia prisitaikyti ir prie individualių klientų užsakymų“.

Pasak jo, konstruktyvus bendradarbiavimas su lizingo bendrovėmis leido pasiūlyti lanksčias atsiskaitymo sąlygas klientams net ir sumažėjus ES paramų intensyvumui. Lizingo paslauga šiemet pasinaudojo 50 % daugiau technikos pirkėjų nei 2021 metais.

„Nuolatinis serviso, pardavimo ir marketingo komandos darbas leido Agro-Masz prekės ženklui užimti stabilias pozicijos Lietuvos naujų padargų rinkoje. Rugpjūčio mėn. išleidome specialų filmą savo Youtube kanale, kuriame pristatome visą Agro-Masz gamybos ciklą žingsnis po žingsnio“, – teigia V. Tankeliun.

 



gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image

Jums turėtų būti įdomu


Įvykiai

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Po dvejus metus trukusių statybų visu pajėgumu pradeda veikt...

Įvykiai

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Kauno rajone esantis Akademijos miestelis šiomis dienomis u...

Įvykiai

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

Nors į kitas šalis išvežama apie 90 proc. Mažeikių r. veikia...